shopify
analytics tool

Kara, leoaica din Tecuci, s-a întors în Africa

Leoaca Kara - Zoo TecuciPovestea începe la Tecuci…
Mama Karei a avut nenorocul să-şi nască puii chiar când Zoo Tecuci îşi închidea porţile. Miloşi – dar şi pentru că în acel moment nu exista altă soluţie, responsabilii Grădinii au păstrat câteva animale şi după închiderea oficială.
Aşa au venit pe lume Hera şi Kara, doi pui femele, mama lor stingându-se la scurt timp după ce le-a dat viaţă.
…cu Hera şi Kara
Unui îngrijitor i s-a făcut milă de puii nou-născuţi şi i-a dat unui gospodar dintr-un sat de lângă Tecuci. Omul a crescut leii de la doar două zile, animalele iubindu-l şi ascultându-l cu sfinţenie.
Nimeni altcineva nu ar fi îndrăznit să se apropie de leoaice – după ce acestea crescuseră – în afara stăpânului lor. Iubirea era reciprocă, cum altfel, proprietarul făcându-le animalelor un ţarc generos, bine împrejmuit, în care felinele se simţeau ca la ele în savană.Ba chiar, iarna, Hera şi Kara se adăposteau într-o colibă construită în interiorul aceluiaşi ţarc. Felinele erau vaccinate pe cheltuiala proprietarului, iar veterinarul din sat le făcuse chiar carnete de sănătate, în care Hera şi Kara erau trecute cu nume, vârstă şi fotografie.
Din nefericire, ucisă de un câine de luptă, Hera a lăsat-o singură pe Kara, care în octombrie 2010 a împlinit doi ani – vârsta la care un leu este considerat matur fiind cea de trei ani.
Lionsrock – raiul Karei
Temându-se, conform propriilor declaraţii, pentru siguranţa familiei sale, proprietarul Karei a început să se gândească serios la despărţirea de felina sa iubită.
L-a chemat pe un reprezentant Vier Pfoten şi în scurt timp s-a perfectat „transferul” Karei din ţarcul gospodarului de lângă Tecuci, în rezervaţia naturală Lionsrock, din Africa de Sud, la 8.000 de kilometri de casă …citeste intreaga stire
Autor: Elena Parapiru – viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Kara, leoaica din Tecuci, s-a întors în Africa"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!