shopify
analytics tool

Judeţul Galaţi va rămâne din 2020 fără depozite pentru deşeurile menajere

Groapa de gunoi Rates

Județul Galaţi va rămâne din 2020 fără depozite pentru deşeurile menajere, în condiţiile în care depozitul ecologic din Galaţi se va umple peste patru ani, iar cel neconform din zona Tecuciului se va închide la anul, se arată într-un raport al Agenţiei Județene de Protecţia Mediului (AJPM) Galaţi, postat pe site-ul Prefecturii Galaţi.

„Din anul 2020, odată ce se se va epuiza capacitatea de depozitare a depozitului Tirighina, judeţul Galaşi riscă să nu mai aibă niciun depozit de deşeuri menajere, şi până în prezent nu s-a efectuat nimic în acest sens”, se spune în raport.

Potrivit raportului, depozitul ecologic Tirighina, construit cu bani europeni, care deserveşte municipiul Galaţi şi cinci comune limitrofe, are deja un grad de ocupare de 55% şi mai dispune de o capacitate de depozitare a deşeurilor pentru cel mult patru ani. Depozitul neconform Rampa Rateş, care deserveşte municipiul Tecuci, oraşele Târgu Bujor și Bereşti şi 56 de comune se va închide până pe 16 iulie 2017.

Raportul mai pecizează că la acest moment nu există o soluţie concretă pentru construcţia unor depozite noi pentru deţeurile menajere, deşi există un proiect al Consiliul Judeţului Galaţi, intitulat „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi”, depus şi înregistrat la AJPM Galaţi în 2013, în vederea obţinerii acordului de mediu. Proiectul prevedea construirea unei staţii de tratare mecano-biologică şi a unei staţii de sortare la Galaţi, construirea unor staţii de transfer la Târgu Bujor şi Valea Mărului, achiziţionarea de echipamente de colectare şi transport deşeuri şi unități de compostare deşeuri biodegradabile individuale.

Proiectul din 2013 a fost modificat prin introducerea unor noi soluţii, respectiv închiderea depozitului neconform de la Rateş Tecuci şi construirea unei staţii de compostare la Tecuci, dar nu a fost însă depus la AJPM Galaţi în vederea obţinerii acordului de mediu.

AGERPRES/(AS-autor: Dan Paic, editor: Dănuţ Puşcaşu, editor online: Anda Badea)

Fii tu primul care comentează on "Judeţul Galaţi va rămâne din 2020 fără depozite pentru deşeurile menajere"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!