shopify
analytics tool

Jonglerie sau neglijenţă cu documentele publice la Tecuci ?

delete-buton

Urmare a articolului publicat în data de 08.ian.2016, referitor la „Regulamentul privind eliberarea acordului şi a autorizaţiei de funcţionare privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă în Municipiul Tecuci”, primarul Daniel Ţuchel a avut o reacţie previzibilă publicând în Tecuceanul un articol care să ne arate cât de corect este el în materie de informare publică.

Alina Popa care înghite pe nemestecate ordinele şefului a comis-o din nou. Iată cum începe articolul: „În data de 3 decembrie 2015, la avizierul Primăriei şi pe site-ul municipiultecuci.com a fost postat anunţul, Regulament privind eliberarea acordului şi a autorizaţiei de funcţionare privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă în Municipiul Tecuci’’. Regulamentul se poate accesa AICI.”

Dacă aţi avut curiozitatea să deschideţi link-ul, cu un pic de atenţie aţi fi observat că REGULAMENTUL a fost postat în data de 3. Dec.2015 dar redactatarea acestor documente s-a facut cu o zi mai târziu adică în data 4. Dec.2015.


Proiect-afisare-site-Tecuci


Proiect-afisare-site-Tecuci-2


Iată încă o încercare de a ne păcăli publicând documente doar după de tecucenii se sesizează. Mai mult documentul vă îndeamnă să studiaţi documentul pe site-ul municipiultecuci.ro. Dar dacă eşti destul de perspicace vei afla că nu pe acest site sunt documentele ci pe un blog municipiultecuci.blogspot.ro unde ar trebui să cauţi documentul după cuvinte cheie precum „Regulament„, „Acord de funcţionare„, „autorizaţie de funcţionare„. Surpriză! Blogul nu are câmp de căutare. Aşa încât, trebuie sa începi căutarea documentelor, care se va dovedi anevoioasă. De ce este anevoios?

Pentru că, spre exemplu, dezbaterile se afla în secţiunea „Anunţuri” dar şi în categoria „Minute și dezbatere publică” la Consiliul local. De asemenea pentru a ascunde de ochii tecucenilor informaţiile postate se utilizează soft mai vechi pentru a crea documentele PDF şi în felul acesta informaţiile cuprinse în acestea nu pot fi identificate de către motoarele de căutare. Iată un model de document PDF corect întocmit/publicat AICI. În felul acesta dând o căutare pe Googlecu conţinutul oricărei fraze din document, va fi afişat un rezultat în mod vizibil. Nu se întâmpla acelaşi fenomen şi cu documentele postate de Primăria Tecuci. În mod intenţionat.

Minute şi informaţii menite să te inducă în eroare

În data de 30. Dec.2015 pe ordinea de zi a şedinţei de îndată apăreau 6 proiecte la care s-a mai adăugat încă unul după două zile. Analizând proiectele propuse nu am identificat urgenţa pentru a convoca o şedinţă de îndată. Şedinţa nu a fost legal constituită din lipsă de cvorum (4 consilieri prezenţi) şi asta, datorită unui singur proiect propus de primar „4. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului cultural aferent perioadei iulie-decembrie 2012 şi a planul cultural aferent anului 2013”. Minuta încheiată pentru acesta şedinţa a fost întocmită şi publicată, menţionând fals că, la şedinţa au fost prezenţi 6 consilieri. Am scris despre asta AICI. Surpriză însă! Minuta a fost ştearsă de pe blogul oficial al Primăriei.


 

Minuta-sedinta-de-indata-30-12-2015-Tecuci


S-a convocat o altă şedinţa de îndată dar care nu mai avea în cuprins hotărârile care, cu câteva zile mai înainte, erau urgenţe (numirea unor cetăţeni de onoare, un proiect în care trebuia votat planul cultural din 2012 şi 2013… etc). Nouă şedinţă cuprindea două proiecte:


 

Proiecte-sedinta-de-indata-2016-Tecuci


Minuta şedinţei a apărut pe blogul „oficial” şi din nou altă surpriză. Minuta cuprinde doar un proiect, cel de la punctul 2 referitor la modificarea contractului de concesiune la Rampa Rateş. Minuta nu este semnata de Preşedinte (Andriuţă Ghiţă) dar este semnata de secretarul de sedinţă D-na Fotache .


 

Proiecte-sedinta-de-indata-2016-Tecuci-2


Ne întrebăm cât este rea intenţie şi cât este neglijenţă? Şi pentru că aceste documente creează efecte juridice cine răspunde?

Dar trăim în Tecuci unde merge şi aşa.

6 Comments on "Jonglerie sau neglijenţă cu documentele publice la Tecuci ?"

  1. Hurdubae Catalin , nu ai nevoie de acea firma , ia-o frumusel pe jos in cartiere cu platitori de impozite si fa-te cunoscut ,cauta-l pe ureche si pe fra-su ,coana Muntenu si faceti cunostinta!

  2. Cica persoanele cu handicap grav nu vor plati taxa de 2000 lei pentru obtinerea acordului de functionare al societatii. Deci, persoanele cu handicap carora Tuchel le-a taiat indemnizatia de handicap au dreptul sa isi infiinteze societati comerciale fiindca nu le va percepe taxa de functionare. Asa ca persoanelor cu handicap, ridicativa din scaunele cu rotile, cei cu parkinson incercati sa va deplasati la Registrul Comertului sa va infiintati societati ca Tuchel va scuteste de taxa de functionare.

  3. Se vede ca e desteapta tare Fotache asta jurista lui Tuchel. Cica e adusa de la Panciu. Noi tecucenii avem la Primaria Tecuci angajati numai din import adica de calitate: normal ca din Tepu cei mai multi ca acolo e spuma.

  4. Domnule administrator, propun sa formulam o plangere penala fata de aceste falsuri si sa fie identificati functionarii care se fac vinovati si nu doar primarul. Daca doriti va rog sa ne contactati in piata industriala si aproape toti comerciantii vom semna plangerea penala pentru aceste falsuri.

  5. Unitatea de masura a hoției la Tecuci este „tuchelul”. Întrebarea cat ai furat are un singur raspuns : cat doi tucheli. Sper ca si Curtea de Conturi sa afle ca la padocuri s-au vaporizat zeci de tucheli.

  6. Hudubae Catalin | 11 ianuarie 2016 at 19:17 | Răspunde

    stiti cum se numeste firma care i-a facut campanie lui Tuchel? am nevoie de datele de contact ale acesteia. E URGENT!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!