shopify
analytics tool

Iţe încurcate la PNL?

Sigla PNL in alte viziuni Urmare a articolului „Pozitii incerte in CL” consilierul Vasile Diaconu a informat despre situatia creata in partid odata cu demiterea acestuia din cercul PNL. Consilierul local a relatat: „Totul a pornit de la sedinta cu proiectul Pietei mai exact cu transferul de patrimoniu. Eu nu am fost de acord cu acea hotarare. Apoi s-au aliat si ceilalti consilieri. Ca forma, noi nu am avut o hotarare la nivelul partidului sa respingem proiectul, au fost 7 abtineri si proiectul nu a trecut initial, la initiativa mea. Acesta s-a intamplat joi. In ziua urmatoare am facut o serie de amendamente la proiect in comisie. Nu a fost nici o discutie la partid iar la sedinta unde dl. Papuc nu a participat a zis ca m-am inteles eu cu primarul. Domnul Dobre a venit duminica si mi-a zis sa nu votez proiectul. Pe 4 noiembrie la sedinta s-a votat secret si au fost 2 abtineri si un vot impotriva si proiectul iarasi nu a trecut. M-au acuzat ca am luat biletele si le-am pus in urna, ca nu am votat contra, pe 5 octombrie s-au intrunit, nu m-am dus, si s-a luat hotararea excluderii mele si a d.nei Tiron pe care, as fi influientat-o tot eu. Intre timp eu am fost cu hotararea 22 la partid aici la noi sa mi se inregistreze cererea. Mi s-a comunicat de catre secretara ca nu are dreptul sa-mi inregistreze nicio cerere din ordinul d-lui Tuchel. Am fost exclus intrucat, au spus ca am abateri repetate. Practic acuzat pe nedrept. Hotararea excluderii de la judet am primit-o in 19 noiembrie. Am facut contesatie la comisia de arbitraj, am solicitat de doua ori sa mi se dea copie dupa procesul verbal al sedintei din 5 octombrie a BPL Tecuci din care se face propunerea excluderii mele din BPL  si copie dupa procesul verbal al sedintei din 22 octombrie al BPJ PNL Galati in care s-a hotarat excluderea. Nu mi-au dat nici un document nici in prezent. Delegatia permanenta m-a exclus fara sa aiba acest drept, conform art.22, litera „c” din Statut si daca ma duc in contecios nici un judecator nu o sa le dea dreptate pentru un vot secret. De pe 12 ianuarie practic s-a judecat iar in Statut la art. 23 se  specifica ca, Curtea si Comisiile pot in cel mult 10 zile sa se stabileasca termenul de judecata. Am mai facut o cerere pentru acele documente soliciate, dar nu se poate intra in posesia lor. Nu vor sa-mi dea nici o hartie ca sa ma apar, dar am argumentele mele, eu nu ma pronunt pana nu primesc raspunsul, de unde stia dl. Tuchel cum voteaza comisiile? M-au acuzat pe nedrept la probleme care nu sunt corecte, intotdeauna trebuie sa vii cu argumente si sa-i dai dreptul omului sa se apere. In Consiliu local eu privesc problemele din punct de vedere al cetatenilor, spre binele locuitorilor orasului, conform juramantului de consilier” a conchis consilierul Diaconu.

Presedintele PNL Tecuci , Daniel Tuchel, referitor la refuzul acelor documente solicitate de dl. Diaconu a precizat telefonic: „Acele documente sunt acte de partid si nu au caracter public”, aceasta fiind motivatia pentru care nu i-au fost puse la dispozitie.

NP – tecuci.eu

10 Comments on "Iţe încurcate la PNL?"

 1. bravo burebista!

 2. COYOTE,
  Scuza-ma daca te-am ranit, a fost o stangacie. De obicei vorbesc frumos despre dame. Doamne, poftim, iar greseam! 😛

 3. Domnule Dan,se vede clar ca vrei sa scoti in evidenta faptul ca Pazvante a facut un gest de apreciat vis-a-vis de protestul unui om, dar te intreb ce relevanta are acest gest cind tu, Pazvante ai sustinut si sustii P.D.L., partid caruia i-a fost adresat protestul respectivului salariat al TVR. Actiunea a fost menita sa speculeze drama unui om si sa transforme emotia creata de protest in capital politic. Eu nu am „imbarligat” pe nimeni, ci am vrut sa clarific o situatie concreta, si sa fac o distinctie clara intre cele afirmate de dl.Diaconu la gramada, limpezind astfel anumite aspecte controversate din CL. Daca nu ai fi plecat de la premisa ca vrei sa-l evidentiezi pe Pazvante si ai fi avut rabdarea si capacitatea sa citesti cu atentie declaratia lui Vasile Diaconu, ai fi observat ca acolo se spune clar ca sedinta cu piata a avut loc in 5 octombrie, cand toti consilierii verzi au votat, chiar Pazvante a intervanit si a solicitat un vot mai rapid, pentru ca incepuse sa fie tracasat de dezbaterile pe subiect, el votind pentru. Protestul angajatului TVR a avut loc pe 23 decembrie la orele 10 si 42′, cand dl. Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului, in momentul in care Boc sustinea proiectul de buget pe 2011. Deci ceea ce afirmi este total fals, si in loc sa-i faci un „bine” lui Pazvante, ii aduci prejudicii de imagine, stirbindu-i din meritele pe care le are prin anumite luari de pozitie in CL, dar asta este riscul cind lasi pe lingusitori sa se afle in treaba. Hotarirea cu piata a trecut ulterior, atunci cind s-a schimbat componenta CL.

 4. Nea Daneee…chiar nu intelegi din relatarea faptelor de colegul Diaconu, ca totul a fost cuprins in perioada 22 octombrie-4 noiembrie? Atunci a fost „toiul” dezbinarilor din al lor partid. Nu are nici o relevanta ultima sedinta din decembrie. Vezi vreo legatura printre randuri? Dl. Dobre, seful lor, a venit pe 31 octombrie in Tecuci si i-a impus sa nu voteze „pro” acea hotararea. E clar ca buna ziua. Dl. Diaconu nu se stie ce a votat… soarta votului secret, si…ceasul rau! lasa-te de comentarii politice d.le Dan, incearca la cancan-uri daca tot rulezi pe invers.

 5. Eu la asta ma refeream domnule consilier;
  ”trebuie spus ca Diaconu facea comentarii in consiliu, dar de votat vota alaturi de Edy, pentru ca Vasile iubeste avantajele functiei si ale puterii la fel de mult ca si Tuchel.Aici Edy a jucat inteligent,cunoscind divergentele dintre cei doi,a fortat nota si l-a determinat pe Tuchel sa ia masuri cu Diaconu,astfel acesta la impins pe Vasile Diaconu drept in bratele lui Edy”
  si nu ati face griji ca am memorie buna.Normal ca sedinta a avut loc in decembrie si in ianuarie a trecut fiind votata de Pazvante si ceilalti consilieri ai Partidului Verde.Adica trecea si fara votul dl. Diaconu.

 6. Mai Lucid, poate ai dreptate. Stii ce nu inteleg eu? De ce in comentariul dumitale consilierul Diaconu este „d-lui”, iar consiliera Tiron este „ea”?
  Parca prea usor jignim sexul frumos. Poate ca pana in martie iti revii…

 7. D-le Dan, nu-i nici-o imbârligatură cum afirmi ‘tălică. Ai pierderi de memorie in ultimul timp. Respectivul s-a aruncat de la balcon in decembrie, si tot in decembrie consilierul Pazvante a refuzat sa voteze proiectele. Ar fi cazul sa incerci niste medicamente ptr. tinere de minte (ori alte inhibitoare pentru comentarii de doi banuti).Daca nu mai gasesti bulinele potrivite poti incerca cu telina rasa.

 8. N-am inteles mare lucru din naratiunea incalcita a d-lui Diaconu.
  Admin, poate o descoaseti putin si pe pagubita Tiron, poate ca ea ne explica mai bine.
  Ce stiu eu este ca, daca ii exclud din partid, pierd si locul in Consiliu si asta-i doare. Ca asa a patit fostul primar Lazar, cand era consilier. L-au dat afara si Tiron, care atunci era in PSD, i-a luat locul.
  Bietul Lazar s-a judecat, s-a imbolnavit si nu mai stiu cum s-a sfarsit. Oricum, a fost o poveste hidoasa.

 9. Domnule Burebista daca ai fi fost in sala ai fi stiut ca la vot a cazut datorita faptului ca in ziua respectiva un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul parlamentului si in semn de solidaritate cu acesta toti membri Partidului Verde din consiliu s-au abtinut de la vot. Cum au mai fost si 2 consilieri absenti nu s-au strans voturile necesare pentru-ca Hotararea referitoare la piata sa treaca.Deci asta e realitatea si nu imbarligarile pe care le faci dumneata aici.

 10. Dragii mei,ia fiti atenti care a fost momeala unde s-a pus boticul privind limpezirea apelor in Consiliul Local Tecuci, o spune chiar dl. cosilier Diaconu,respectiv mult rivnita „Piata”,mostenire de la Lazar,”prietenul Holban” stie de ce si se pare ca i-a explicat si lui Edyta, iar acesta, baiat subtire si educat a prins-o repede.Deci,pe fond Vasile Diaconu are dreptate,un consilier ales,validat de votul comunitatii nu poate fi schimbat cind vor muschii parvenitilor politici de la tara,mai ales cind acestia nici nu faceau parte din organizatia P.N.L. Tecuci la momentul alegerilor.Aici intervine si o discutie juridica si filosofica,respectiv un membru de partid nu depune juramint cu mina pe Biblie cind intra intr-un partid,dar cind ajunge consilier depune juramint de credinta cu mina pe Binlie comunitatii care l-a ales,deci fata de cine este mai legat si obligat moral respectivul om?Dar n-as vrea sa continui pe aceasta tema,caci n-as vrea sa deranjez mult prea lisa minte a domnului Tuchel si a altora ca el,care ajunsi jupini politici,se substituie tuturor principiilor legale si morale recunoscute de societate si inventeaza apa calda in politica romaneasca,folosind termeni precum „asa a hotarit partidul”,termen despre care am mai discutat in comentariile mele.Deci, este vorba de doua lucruri distincte,respectiv:-1.Tuchel vine parasutat in organizatia P.N.L. Tecuci direct pe functie de conducere,nefiind legitimat de vechime si experienta, se orienteaza repede si observa care dintre penelisti sint mai vocali,nu neaparat si eficienti,dar care in viitor ar putea sa-i puna in pericol pozitia de lider sau de candidat la primarie; -2.Diaconu avind experienta celor doua mandate de consilier, fiind in acelas timp si mai bagaret,a considerat ca poate fi un bun candidat la viitoarele alegeri la functia de primar din partea P.N.L..In felul acesta cei doi au intrat repede in conflict,iar Tuchel cu ajutorul lui Dobre, il executa pe Diaconu speculind tendinta acestuia de a se face vizibil in sedintele de consiliu.Aici trebuie spus ca Diaconu facea comentarii in consiliu, dar de votat vota alaturi de Edy, pentru ca Vasile iubeste avantajele functiei si ale puterii la fel de mult ca si Tuchel.Aici Edy a jucat inteligent,cunoscind divergentele dintre cei doi,a fortat nota si l-a determinat pe Tuchel sa ia masuri cu Diaconu,astfel acesta la impins pe Vasile Diaconu drept in bratele lui Edy,primarul avind acum majoritate absoluta in consiliu,de aceea isi mai permite uneori sa-l sfideze pe Pazvante,ale carui voturi nu mai sint la fel de importante ca inainte.Dar revenind la afirmatiile lui Diaconu trebuie facute unele precizari;nu el a fost cel care a sesizat problema privitoare la hotarirea cu piata,ci a pris-o din zbor,s-a alaturat grupului ce a pus problema,a contribuit la caderea in prima sedinta a hotariri,dar la a doua sedinta in comisie batuse palma cu Edy sa voteze hotarirea.Numai ca intre timp cei doi cumetri si viitori candidati la primarie,respectiv Tuchel si Butunoiu batusera palma sa-l incurce pe Edy la aceasta hotarire,sesizind ca Edy isi doreste foarte mult aceasta hotarire,stiind ca aceasta nu poate trece decit cu o majoritate de doua treimi din numarul de consilieri,majoritate pe care primarul n-o avea la acel moment.Intradevar Tuchel nu poate dovedi cum a votat Diaconu,dar are dreptate ,Vasile Diaconu a votat alaturi de Edy atunci,dar acest lucru nu este un motiv de excludere a acestuia din CL,dar nici Diaconu nu trebuie sa se victimizeze si sa-si aroge merite pe care nu le are. As vrea sa inchei cu o observatie la declaratiile dl.Tuchel;”Acele documente sint acte de partid si nu au caracter public”,dar ce domnule contin date cu caracter de secret de stat, de strict secret.Hai domnule ca esti hilar,ca sa nu zic un prost inginfat,cu pretentii de mare om politic,hai ne lasi! Pai daca un astfel de om vrea sa ajunga primar si de pe acum se ascunde in spatele unor astfel de formulari,cind este vorba de transparenta, pentru a argumenta o banala hotarire de partid,ce va face cind va fi primar si va minari bani publici? Vine Gheorghe din Tepu in Bambu sa invete pe smecheri cum se pacalesc fraierii in politica? Pai tu vrei sa „promovezi” transparenta si democratia in administratia publica tecuceana, pentru a schimba starea actuala,dar in propriul partid promovezi dictatura si opacitatea,dar vrei sa ma convingi ca esti Alba ca Zapada? Nu vrei sa ne lasi tu putin in pace?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!