shopify
analytics tool

ISTORIA, ARUNCATĂ LA GUNOI!!!

Monument-funerar-Tecuci

După deteriorarea monumentului Dimitrie Ciuciu (1968) și tăierea gardului lui Tudor Pamfile, distrugerea monumentelor continuă! În data de 03 Aprilie 2016 pe aleea centrala a cimitirului zăcea aruncat monumentul familiei Criseanu. Monumentul (ceea ce definește un monument, sunt informațiile pe care acesta le oferă și forma acestuia care recomandă o anumită epocă) datează din secolul al-XIX-lea și este o adevărată operă funerară. Însă, cei responsabili probabil, au considerat necesar ca acesta să fie aruncat pe o alee.
Este deplorabilă o asemenea situație și cer autorităților să fie mai atente, respectând trecutul istoric al orașului.
Student, Dojan Daniel

Monument-funerar-Tecuci-3

Monument-funerar-Tecuci-2

10 Comments on "ISTORIA, ARUNCATĂ LA GUNOI!!!"

 1. Nu e singurul, cred ca mai sunt vreo 50. Cat de curand o sa postez fotografiile.

 2. Și dacă găsesc acolo monumentul lui Ghertharţoi cel Ţăpean strâmoșul teuton al actualului. edil?

 3. Istorie?In fata CEC-ului se afla un panou de publicitate cu un astfel de personaj refuzat de istorie ,Gavril ,ranjeste si ne arata unde se afla Tecuciul !
  Astia ne sunt conducatorii ,personajele paginilor lipsa din istorie ,datorita noua pentru ca din bun simt nu-i intrebam fix ceea ce ne doare !

  • Din cate cunosc, ala este panoul Primariei. Pe el era amplasata reclama la Vodafone. Cum a ajuns ca pe acel panou sa ne prezinte moda candidatul Gavril?

   • abc....def....ghe.... | 13 aprilie 2016 at 23:10 | Răspunde

    Da, era si panoul de publicitate a Ziuarului Teuceanu, sau mai bine spus a modului de „colectare” a informatiilor si stirilor numai bune pentru urechile (înfundate) a tecucenilor.
    Ei ! si acum va mirati cum de a ajuns acel panou, afisul de campanie a unuia dintre candidatii la functia de Primar a Tecuciului, pe numele sau Gavril ? Dar nu-i nimic de mirare . Chiar nu v-ati prins de noua inselaciune de tip Tuchelo-Ţepist ? Gavril – ginerele consilierului PNL Papuc Petru ; acelasi Papuc Petru consilier local PNL cu state veeechi (ca si el) in PNL si in functia de consilier local a Municipiului Tecuci ; si tot acelasi Papuc Petru care e una dintre cele doua miini ale Primarului Tuchel ( dreapta sau stinga – e vorba de miini – nu conteaza caci ambele sunt la fel de …hoate). Deci, in concluzie, despre ce vorbim ? Nu e decit o sarada ….. ghici, ghicitoarea mea ?

 4. Flamanzi si goi | 6 aprilie 2016 at 00:38 | Răspunde

  Istoria, batjocorita de Strigoi!

 5. Ar trebui sa ii punem lui Tuchel o bulina rosie in frunte si sa il aruncam in fundul Iadului pentru o mie de ani, acolo unde ii este locul. Mizeria asta de neom a batjocorit memoria stramosilor nostri. Sa fii bantuit bine, sluga a lui Satana ce esti!

 6. E adevărat că a aduce atingere sub orice formă istoriei sau doar unei minuscule parti din aceasta e un fapt lipsit de civilizație. Dar, si sa scrii verbul „a lua”, aflat în cazul nostru la perfect compus pers a III-a singular de forma” să i-a”…..este execrabil, mai ales când e scris de un…..student. Prin urmare, studentule, mai pune mâna pe gramatica până nu ajungi si tu un „doctor” în cine mai știe ce știință.
  Sper sa înțelegi!

  • ,,Ciumatul „”, porecla de la bazaconiile referitoare la raspandirea ciumei in Tecuci, pe care le-a popularizat intr-o brosura infecta, cand de fapt ciuma a fost adusa in oras de tepean si gasca lui, vad ca vine si ne da lectii si aici. Nibasule pleaca la Tepu!

  • abc....def.... | 11 aprilie 2016 at 22:00 | Răspunde

   În articolul postat, scris de studentul semnatar nu apare verbul „a lua” . Exista, în schimb, verbul „a cere” . Asta şi trebuie sa facem, cu totii, sa cerem, cît mai ferm si cît mai vehement, sa fim respectati. În ceea ce priveste acel monument, acesta zace aruncat sau lasat la îndemîna celor ce au nevoie de vreo „piatră” mai tare şi mai fatoasă, pe la ei pe acasa, de mai mut timp decît data de 03 aprilie a.c., asa după cum a relatat studentul Dojan Daniel. Pentru că tot se apropie curînd Pastele ortodox, si cu acest prilej se întetesc vizitele cetatenilor (înca în viata) pe la ” SC Cimitirul Eternitatea SRL ” Tecuci, se poate face un scurt pelerinaj de-a lungul aleei principale, loc unde vor întîlni monumentul funerar în discutie, (de) căzut .

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!