shopify
analytics tool

Interviul acordat de Daniel Tuchel publicatiei Impact-est

Daniel Gherhard Ţuchel

foto: pnl-tecuci.ro

Eu sunt premiant la accesat proiecte şi fonduri europene, primarul Tecuciului este corigent la această materie
Reporter: Dle Ţuchel, ca primar de Ţepu sunteţi un veteran al liberalismului, ca viitor candidat de Primar de Tecuci sunteţi o speranţă a readucerii oraşului la faima de cândva.
Daniel Ţuchel: Şi Tecuciul e cenuşiu, nu numai Galaţiul. Tecuciul este umbra oraşului de altădată. Le lipseşte tecucenilor infrasatructura primară-apă, canalizare, salubrizare şi iluminat public. În zona serviciilor publice, tecucenii sunt extrem de defavorizaţi, pentru că s-a externalizat totul către societăţi private, cu interese de partid. Salubritatea este concesionată unei firme din Bucureşti, iluminatul uni firme din Târgovişte, apa şi canalizarea a fost externalizată către operatorul regional Galaţi. Dacă cetăţeanul are o problemă cu becul de pe stradă, sună la Târgovişte, dacă vrea branşament de apă, vine la Galaţi. Cu salubritatea e grav, taxa de habitat fiind introdusă fără fundamentare, mai ales că existau deja restanţe la încasări de peste 50%. Nu avem încă taxa de câine şi pisici …citeste intreg articolul >>

20 Comments on "Interviul acordat de Daniel Tuchel publicatiei Impact-est"

 1. Legea nu s-a votat în Parlament. Respinsă de Senat(în primă fază, dar trecută în mod tacit acum o lună), a fost adoptată de Camera Deputaţilor(for decizional) abia ieri, urmînd să ajungă la Cotroceni pentru promulgare.
  Citiţi ultimul articol postat de Admin ieri,31.05.2011!

 2. Există la unii dintre cetateni noştri, un soi de autosuficienţă şi orgoliu nejustificat, care îi face să creadă că s-au născut perfecţi şi atotştiutori şi tot ce le mai rămâne de făcut este să trăiască şi să-şi dea cu părerea în orice domeniu şi în orice discuţie, numai ca să-şi demonstreze superioritatea.
  Cei mai mulţi oameni de acest gen i-am întâlnit însă pe Internet. Aici este Raiul atotştiutorilor. Site-urile, blogurile, forumurile sunt pline de comentatori care se întrec în dezbateri înflăcărate, care de multe ori sfârşesc cu înjurături şi insulte. Dar dezbaterile nu se se fac pe baza unor opinii solide şi argumentate, ci doar pe principiul „să vorbească şi nea Ion, că şi el e om”.
  Işi dau peste tot cu părerea despre politică, despre situaţia socială, despre puturoşenia şi prostia unora, despre soluţia ieşirii din criză etc.
  Nu stiu ce simtiti voi, dar pe mine ma amuza tare atotstiutorii. Daca ar fi atotstiutori pe buna dreptate, ar fi in regula, am avea ce invata de la ei, dar atotstiutorii despre care vreau sa va povestesc sunt aceia care vor sa dea impresia ca le stiu pe toate, dar de fapt nici ei nu stiu exact cu ce se mananca respectiva chestie.
  Eu ma gandesc in felul urmator: daca tot faci o afirmatie, trebuie sa ai si argumentele care s-o sustina, nu sa arunci colo 2-3 cuvinte ca sa dai impresia de persoana erudita, cand colo esti doar un balon umplut cu aer.
  Pe bune, nu va apucati sa sustineti tot felul de teorii, daca n-aveti si argumente puternice in spatele ideii voastre, nu va apucati sa-i „fericiti” pe toti cu cunostintele voastre, daca nu sunteti stapani pe subiect, riscati sa deveniti penibili adoptand o astfel de atitudine, intotdeauna va fi de fata si o persoana care chiar are habar de subiect.(*****)
  Nu e o rusine sa nu stii, dar e o rusine amestecata cu destula prostie sa te dai drept atotstiutor, cand de fapt teoriile tale sunt fara fond, iar informatiile tale nu sunt argumentate.
  Si ca setul sa fie complet isi mai iau si „pseudonime” de genul … „ATENA”…. poate/sigur o fi din cauza complexului de inferioritate acumulat de-a lumgul timpului in „restaurante” de categoria birt.(ca si angajat, ca si client)
  (*****) Prea le stii tu pe toate si-ti dai cu parerea peste tot, zeita a „proasteiintelepciunii”. Aviz amatorilor.
  Despre subiectul articolului poate cu alta ocazie.

  • Doru Dascalu | 1 iunie 2011 at 12:58 | Răspunde

   Citind nick-ul în grabă, am crezut că postează un japonez.Dar nu e, român neaoş de al nostru.A da,dar vroiam să spun altceva.Stilul postării depăşeşte cu mult posibilitatea de înţelegere a celor ce citesc pe internet.Aţi omis factorul Brucan din logica dumneavoastră.Iar faptul că lumea de obicei postează sub un nick aiurea, denotă faptul că clasa conducătoare, indiferent din ce loc, este receptată de majoritatea populaţiei ca „stăpân”, iar „vitei” îi este teamă de stăpân.Ba chiar se cultivă acest model de comportament pe internet, chiar de către cei interesaţi.Inclusiv la dumneavoastră există această teamă, de conducători, de semeni, etc. că altfel semnaţi postarea cu numele real.Nu că aş da lecţii cuiva, dar eu personal m-am săturat să mai trăiesc pe lângă oameni care stau încă „în genunchi”.Soluţia, nu că aş fi atotştiutor(sic)ar fi una singură.Îl convingi pe om,ori să se ridice în picioare, ori să se întindă pe burtă, că îi încurcă pe ceilalţi.Cele scrise de dvs au fost…de vis.Mersi.Că începuse să mi se aplece numai de la inepţii.

   • Domnule Doru nu am condamnat faptul ca majoritaea folosim diferite nume de prezentare(pseudonime), eu faceam referire doar la faptul ca unii dintre noi se pricep la multe dar in realitate nu stiu nimic. Sa-ti dai cu parerea e una, dar sa faci analize si sa-ti dai aere de atotstiutor e cu totul altceva. Sunt convins ca intelegeti la ce ma refer, avand in vedere experienta de viata acumulata in cei 57 de ani ai dumneavoastra. Si totusi……faptul ca va declinati indentitatea este alegerea dvs., dar tot o forma de anonimat este atata timp cat ea nu poate fi verificata/probata cu certitudine. Tot in ceea ce va priveste, pot spune ca si dumneavoastra sunteti un „atotstiutor” sau pe cale sa deveniti daca continuati tot asa. Se vede treaba ca le cam stiti pe toate, doar ca in comparatie cu altii aveti ceva argumente si analize destul de pertinente, dar nu in totalitate corecte, cel putin pe anumite domenii in care altii sunt mai competenti. Vedeti sa nu alunecati pe panta….. atotstiutorului. Iar de ineptie, numai de bine ca observ ca sunt altii care chiar o folosesc la maxim. In rest, sa auzim numai de bine. Va salut.

    • Doru Dascalu | 1 iunie 2011 at 20:36 | Răspunde

     Stimate domnule,îmi pare rău dar nu are absolut nici o legătură vârsta cu creierul.Poţi avea 15 ani şi să fii inteligent, la fel cum poţi avea 70 şi să fii prost.Se practică acest obicei la noi în gândire.E tânăr, nu ştie nimic, e în vârstă, ştie că are experienţă.Complet greşit.Nu are nici o legătură experienţa de viaţă cu acumularea de cunoştinţe.Dar acumularea de cunoştinţe este intrisec legată de capacitatea creierului de a procesa aceste date.Adică de IQ-ul cu care te aduce mămica pe lume.Şi ca să nu apară un nou element de discriminare în societatea umană, se bagatelizează acest aspect al inteligenţei înnăscute.Vă daţi seama ce ar fi în societatea umană, să ţi se pună etichetă de la naştere.Şi apropo de a fi atotştiutor sau nu.Se confundă specialistul cu inteligentul.Eu habar nu am să proiectez o casă, dar asta nu înseamnă că nu aş fi capabil să-mi construiesc una după toate regulile.Pentru că „ştiu” unde să caut informaţia pentru date tehnice şi materiale.Oamenii având un sistem de gândire mulat pe acest sistem democratic, care te îndobitoceşte de mic, e normal să iei unele date din mediul înconjurător şi să foloseşti un clişeu la prezentarea unui anumit fenomen sau acţiuni.Nu ştiu dacă aţi observat, dar eu sunt un realist.De obicei realitatea este şocantă pentru unii.Asta dacă nu vine din tubul tv sau de la o persoană care este receptată ca „stăpân”.Deocamdată am reuşit să descopăr, că trezirea românului din realitatea manipulatoare este foarte grea.Ca să mă explic aş putea da un exemplu.La o întrunire cu 2.000 de cetăţeni, dacă la tribună vine ăl mai mare politician, receptat ca atare de auditoriu şi le ţine un discurs, dacă sunt lăsat să vorbesc oamenilor după el, îl iau oamenii cu huo după aceia.Dacă vorbesc eu primul, politicianul când va începe să vorbească, după puţin timp va fi luat cu huo.Pentru că am reuşit, mă mai perfecţionez să ştiu cum se scoate frica românilor de „stăpân”.Şi dacă tovarăşii mi-au scris pe fişa de cadre, „element periculos, subversiv”, vă daţi seama că ăştia de acum sunt pantaloni scurţi.Mai ales că am avut ocazia să cunosc mulţi politiceni din cei de acum, pe timpul răposatului.Şi dacă nu dădeam doi bani pe ei atunci, de ce aş da vreun sfanţ acum?!Pentru că eu m-am convins, asta în urma observaţiei directe pe parcursul anilor, că niciodată banii sau funcţia, nu suplinesc neuronii lipsă.Mai direct, inteligent TE NAŞTI nu devii! Dar dacă nu ai ocazia sau condiţiile economico-sociale nu-ţi permit „cultivarea” inteligenţei, vei fi doar inteligent şi atât.Că de ştiut nu vei şti prea multe.Iar eu în viaţă sunt sătul de „proştii-erudiţi”, cea mai periculoasă subspecie românească.Sunt convins că vedeţi zilnic în realitatea înconjurătoare şi la tubul catodic.Şi ca să ştiţi cu ce mă ocup, sper să nu se supere domnul @admin(tot respectul şefu’)uităţi-vă la acest link: http://arcsa.blogspot.com/ În rest să auzim că o ducem bine cu toţii…nu doar…aleşii.Toată stima. P.S. Şi da, sunt Doru Dascalu şi în real şi în virtual.

 3. Doru Dascalu | 31 mai 2011 at 21:59 | Răspunde

  Încă o necunoscută a luptei din culise în cadrul USL.Ni se spune în clar nouă cetăţenilor, ceva de genul „bă, părerea voastră nu contează, noi îţi spunem pe cine să alegi”. Ăsta-i omul, pe ăsta îl votaţi.Sunt convins că măcar după atâţia ani, oamenii cu cap din Tecuci le vor strica ploile politicienilor şi vor vota alt candidat decât cel impus de partid.Dacă asta e democraţie, mai că încep să-l regret pe Ceauşescu şi să uit că am fost împuşcat în decembrie 1989.

 4. Nu il cunosc personal pe domnul Tuchel, dar stiu un lucru. Noi vom vota cu cine vrem si va iesi cine vor ei.

 5. @galu.Am citit toate comentariile si sincer imi plac disputele politice mai ales cand este vorba despre orasul meu natal.Ceea ce am constatat este ca va bateti in idei pe pielea ursului din padure.Constat cu uimire ca deja sunteti in turul doi;actualul primar si tuchel,dar spre surprinderea voastra astazi s-a votat in parlament ca primarul sa fie ales dintr-un singur tur si vreau sa-ti aduc la cunostinta ca ceea ce faci tu(@galu)prin promovarea lui tuchel nu are nicio logica deoarece ati uitat un singur lucru:”TUCHEL NU VA CANDIDA” deoarece conform protocolului USL candidatul ptr.functia de primar va fi candidatul cu cele mai mari sanse de a castiga adica cel mai bine plasat in urma unui sondaj,adica la Tecuci va fi desemnat ca si candidat din partea USL: „DANIEL BUTUNOI-PSD” care de altfel este pozitionat pe primul loc in toate sondajele de opinie.Sustin ceea ce am scris deoarece am facut parte din echipa de sondaje comandate de PNL si spre uimirea mea desi sondajele au avut chestionare care il favorizau pe tuchel,cetatenii Tecuciului cu intentia de a se prezenta la vot si-au exprimat parerea desemnandu-l pe candidatul PSD-ului DANIEL BUTUNOI.Deci domnule(@galu)culca-te linistit si exprima-ti parerile celor din Tepu.PS:pentru linistea ta sufleteasca da-mi adresa ta de mail si-ti voi trimite un chestionar pe care l-am oprit.Sa nu uiti niciodata ca actualul primar in functie vine tot din PNL asa ca stai linistit cu tuchel al tau.ASA CA TECUCENII VOR VOTA UN TECUCEAN,DANIEL BUTUNOI CANDIDATUL PSD.

 6. @galu:
  „Prin urmare cred ca ar fi bine sa ne orientam spre o persoana care are spirit gospodaresc si organizatoric.
  Chiar si faptul ca pina acum “a strins ceva la ciorap denota ca…”

  Nu mai faceam comentarii la aceasta tema daca n-ai fi venit exact cu acel fals argument care a adus in politica o multime de persoane lipsite de bunul simt al interesului public.
  Cu o exactitate aproape matematica, acestia au demonstrat ca stiu sa se ocupe mai ales de interesele lor.

  Spui: “Chiar si faptul ca a strins ceva la ciorap denota ca…”
  Cum o fi strans? Ce activitate de productie a avut?

  Se poate ca Tuchel sa fie o exceptie, nu vreau sa-i pun bete in roate nici lui si nici altora, dar principiul este putred. Ne-a adus pe cap o clasa politica lipsita atat de moralitate, cat si de orizont. Nu vezi cum a „progresat” Romania in cei 20 de ani de cand ni se tot baga pe gat aceasta idee?

 7. Doru Dascalu | 31 mai 2011 at 14:12 | Răspunde

  Românii gândesc după clişee, sau după idei implementate de alţii.Nu gândesc cu creierul lor.Nu au logică în a analiza un anumit aspect.Pentru că altfel, cineva care spune că un candidat independent la administraţia locală nu are şanse în „jungla politică”, gândeşte exact după clişeele de la televizor.Şi este logic asta, a arătat şi mass media, în special cu exemplele din capitală.Cu independenţa lui Sorin Oprescu.Lumea înţelege, şi înţelege bine, că în bătălia pentru voturi, intră partidele cu tot aparatul lor organizatoric şi cu bani bineînţeles şi candidaţi independenţi cu staff-ul şi cu banii lor.Ce şanse are un candidat independent?!Păi are şanse mici spre nule.Dar dacă ai creier şi ceva logică în cap, şi cel mai important lucru este să nu fii spălat pe creier de sistem, ar trebui să realizezi că există şi alte metode ca un candidat independent să câştige nişte alegeri.Întrebarea logică care se poate pune este:CUM ?! Priviţi, observaţi şi învăţaţi cum va ieşi un candidat independent la Tecuci.Inclusiv consilierii locali. Adică la pachet cum s-ar spune.Că primar fără consiliu de partea lui este kkmk.Un singur pont vă dau.Vedeţi câtă scârbă au adunat cetăţenii împotriva politicii şi a politicienilor.Şi dacă Geoge Soros este vreun idiot, sunt şi eu idiot şi iau ca motto cuvintele spuse de către domnia sa. Citez: „…întotdeauna este mai usor sã mobilizezi oamenii împotriva a ceva decît pentru ceva.” Adică pentru domnu @galu, şi nu numai, este mai uşor să mobilizezi pe tecuceni împotriva politicienilor, decât împotriva semenului ALES DE EL cetăţean, drept candidat, undeva.

 8. Negativismul si dorinta de a contracara nu face bine nimanui. Il cunosc pe d-l Tuchel atit cit il cunosc si pe actualul primar; opinia mea se bazeaza pe actiunile concrete a celor doi edili. Trebuie sa fim constienti ca un independent nu are nici o sansa in „jungla” politica din orasul nostru. Prin urmare cred ca ar fi bine sa ne orientam spre o persoana care are spirit gospodaresc si organizatoric.
  Chiar si faptul ca pina acum „a strins ceva la ciorap” denota ca e un om chibzuit si caruia nu ii place risipa si cheltuielile inutile; nu putem face decit sa speram ca asa va face si cu bugetul local pe care se bazeaza Tecuciul.

 9. Doru Dascalu, iti raspund eu: Ca sa hapaie orasul!

  Nu mai hapaiti orasul!!!

 10. bravo, doru, esti destept …

 11. Doru Dascalu | 31 mai 2011 at 01:19 | Răspunde

  Măi domnu’ @galu, bănuiesc că eşti o slugă umilă a sistemului.Pe deasupra îţi merge creierul de te doare bănuiesc.NU ai înţeles nimic din ce am scris.Unde reiese din cele postate de mine că aş fi părtinitor cu vreun primar?! Sunt convins că stai prost cu limba română şi orice text mai lung îţi crează dureri mentale şi nu citeşti până la capăt şi pierzi firul ideii logice.Eşti un cetăţean slugă umilă a celor ce conduc oraşul.Pentru cultura ta generală, ca să nu mori totuşi ignorant de tot, din primărie nu pleacă după alegeri decât consilierii locali şi primarul.Restul funcţionarilor rămân pe loc.Că aşa e legea.Nu lucrez în primărie şi nici nu doresc.Tu te hrăneşti cu teorii.Şi pui botul la teorii.Fiecare este liber să voteze pe cine crede el.Dar poţi să-i spui domnului candidat pe care spui că-l vei vota să se uite ce ai postat tu aici.Şi să te şi lauzi, poate îţi faci vreo pilă la el.Dar poţi vota liniştitpe cine vrei.Că nu va ieşi primar la Tecuci nici un partid politic, indiferent câte zeci de mii de euro se vor arunca în campanie.Va fi candidat independent susţinut de ceteţeni.La fel şi consilierii locali. Norocul nostru al celor majoritari din Tecuci, este că slugi ca tine care mai pun botul la vrăjeala politicienilor sunt foarte puţini.Aşă că voi nu contaţi prea mult.Şi dacă ai avea creier, te-ai gândi de ce un om, cheltuieşte bani din averea proprie ca să fie în serviciul oamenilor, adică să se aleagă primar?!?

 12. Si daca dumneata spui ca era de obligatia primarului sa faca atitea lucruri bune pt cetateni de ce nu a facut-o pina acum? Nu se vede cit a evoluat tecuciul sau si dumneata esti unul din „catelusii” actualului primar si iti e frica ca iti va cadea scaunelul o data cu plecarea lui? Eu zic sa lasam locul unuia care a dovedit deja ca e in stare sa faca cu adevarat ceva si sa lasam teoriile deoparte, ca de astea sintem satui; multumesc;
  VOTAM TUCHEL!

 13. Doru Dascalu | 30 mai 2011 at 18:34 | Răspunde

  E mare gaşca frăţioare.PDL,USL şi cine o mai veni.Tot interviul domnului, este exact ca un inteviu dat de către un viitor nou cioban, la o turmă de oi.Şi acesta vorbeşte ce va face el la oi şi la saivan.Cum va tunde el oile,cum le va da apă, cum le va duce la păşune, cum le va mulge, ce va face cu laptele.Oile fiind scoase din dicuţie şi din context.Nu înţeleg un lucru, ba poate îl pot explica.Deci domnul neavând nici o şansă la Tecuci, nici în 2004, nici în 2008, el fiind un pârlit, nu putea să se bată cu gaşca deja pe cai mari de la Tecuci.Aşa că merge la ţară, neamurile de acolo, au căzut pe spate când au văzut pe dom’injiner că vine la ei primar şi l-au votat cu voioşie.În aproape opt ani, domnul în cauză a strâns la ciorap avere, sunt convins că a făcut bani, datorită diplomei de inginer şi priceperii în afaceri, şi hop şi el la centru la partid să spună că vrea candidat la Tecuci din partea PNL.Cei de la centru l-au întrebat repede, „ai mălai pentru campanie”?! Răspunsul a fost, este tovarăşi.Aşa că îl vor nominaliza.Ceea ce nu ştie viitorul candidat la primăria Tecuci, la dom’injiner fac referire, este că neicusorule, un primar NU TREBUIE să se laude cu ce face sau va face el ca edil,pentru că legea administraţiei îţi spune obligaţiile pe care le ai ca primar.Deci nu poate veni să se laude un primar la cetăţean, că „ţi-am băgat apă, sau gaze sau canalizare”.Un primar are obligaţia de ales al comunităţii, să muncească pentru dezvoltarea localităţii. Mai pe înţelesul tuturor, şi al bizonilor în special, noi cetăţenii, având diferite activităţi economice în viaţa asta, alegem pe un individ să se ocupe de localitatea în care convieţuim, că noi nu avem timp.Deci aceşti consilieri în frunte cu primarul AU OBLIGAŢIA să facă tot ce este necesar ca traiul meu ca cetăţean în localitate să fie cât mai bun.Dar bizonul românesc, deoarece este prost, pune botul la cele spuse de câte un primar şi se simte îndatorat că primarul a tras apă pe strada lui.Mergeţi şi votaţi în 2012.

 14. BRAVO D-LE TUCHEL! VETI FI PRIMARUL DE CARE ARE ATATA NEVOIE TECUCIUL! TINERETE, OPTIMISM SI PERSEVERENTA…..TOT CE ARE NEVOIE UN PRIMAR ADEVARAT

 15. Indiferent cum te numesti, atunci cand esti in opozitie si mai als in cursa directa pentru primarie, asa cum este d-ul Tuchel, nu se poate sa nu gasesti motive de nemultumire. Cu argumente sau nu, un lucru poate fi privit din multe unghiuri si poate fi interpretat in diverse feluri. Inainte sa arunci cu piatra e bine sa te gandesti de doua ori. Actuala administratie are destul de multe realizari, doar ca pentru unii este greu de inghitit si bineinteles ca spun orice si numai impotriva, pentru a discredita.

  Acest lucru se numeste MANIPULARE!
  Daca jucati,macar jucati corect!

  PS. In politica nu exista asa ceva!

 16. 1) Salubritatea : „plămădeţul” externalizării a fost făcut de fostul primar Lazăr, deci ceea ce i-a rămas de făcut următorului edil a fost uşor, că era pe „pilot automat” , a fost simplu, deoarece s-au urmat etapele cu fidelitate şi rezultatul îl vedem acum. Ce-i nou în această problemă este „copilul nelegitim” Ecotec!
  2) Iluminatul : a fost pasat unei firme private pentru eficientizare, dar are reprezentant local, nu trebuie dat fuga la Tîrgovişte.
  3) Apa şi canalizarea : „cu regret” a fost dată Galaţiului, dar să ştiţi că a fost „din prea multă dragoste”, pentru o cauză nobilă. Altfel nu puteau fi accesate fondurile europene pentru o lucrare de aşa anvergură.
  Cu ce nu sînt de acord este această taxă de habitat cu destinaţie salubritate.[ Mă întreb dacă este şi altă destinaţie?]
  A fost concepută la repezeală, scrisă pe genunchi şi aplicată pompieristic. Dacă ţine, ţine, dacă nu…mai facem nişte modificări din mers, dar aplicabile cu următorul an fiscal, că acum nu se poate. Degeaba s-au agitat oamenii, că era prea tîrziu. S-au trezit la ghişeu ( şi vorbesc de persoanele juridice) că au la „pachet” cu impozitul pe clădire, să zicem, şi această taxă de habitat. Că ai 0 salariaţi, că ai 20, plăteşti 50 pe lună, ori 12 luni, total general, 600 lei pe an, împărţit la doi, că nu poţi pe tot anul, rezultă 300 lei taxă habitat şi 150 lei, să zicem, impozit pe clădire. Se ia măsură modificării acestei taxe şi te trezeşti că, încadrat fiind la societate cu doi salariaţi (este un exemplu) ai dat mai mult, chiar ai acoperit tot anul şi mai au ei să-ţi dea bani înapoi.
  Postez şi eu noul slogan : „Nu mai hăpăiţi oraşul!”

 17. Teoretic, le spune foarte bine, Tuchel a evoluat de cand il stiam eu. Dar pe noi practica ne ucide.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!