shopify
analytics tool

Incompatibilitate şi conflict de interese între primăriţa Ţuchel Narcisa şi cumnatul acesteia Ţuchel Marian – VIDEO

DinastiaTuchel-la-primarie-Tecuci-Tepul-2016

Pe lângă faptul că astfel de situaţii penibile pun Tecuciul pe harta localităţilor “tip Caracal” devenite legendare pentru că transforma snobismele, incultura şi avariţia ca şi criterii generale de desfăşurare a activităţii cotidiene în comunitate, aici se ascunde şi o reală şi destul de gravă ilegalitate care, după părerea mea, trebuie evidenţiata mai mult.

Situaţia existentă la Primăria Ţepu este nelegala în primul rând pentru ca instituţiile statului român tolerează de la începutul mandatului 2012-2016 existenţa stării grave de incompatibilitate şi conflict de interese între primăriţa Ţuchel Narcisa şi cumnatul acesteia Ţuchel Marian, pe care l-a angajat ca manager public, deşi legea specifică clar că un demnitar nu-şi poate angaja rudele la instituţia pe care o coordonează.

În acest sens sunt numeroase hotărâri definitive în care inclusiv parlamentari ce şi-ai angajat fii/fiice, soţii, gineri la birouri parlamentare au primit pedepse rămase definitive (cel mai cunoscut exemplu în judeţul Galaţi este deputatul Florin Paslaru). În cazul Primăriei de la Ţepu nelegalitatea situaţiei este şi mai evidentă şi mai gravă deoarece managerul public semnează documente zilnice financiar- contabile care angajează Primăria în diverse operaţiuni financiare şi juridice, toate aceste operaţiuni au în final că rezultat cheltuirea banului public al respectivei comunităţi.

Presupun că şi această stare de incompatibilitate şi conflict de interese a fost unul din motivele pentru care primăriţa Ţuchel Narcisa nu-şi mai depune candidatura pentru un nou mandat, deoarece încălcarea legii în această situaţie aparţine primarului aflat în incompatibilitate şi conflict de interese şi nu a celui angajat.

Cea de-a doua problemă, cea cu purtarea eşarfei tricolor de către managerul public al Primăriei Ţepu, este clar o uzurpare de calităţi, fapta pedepsită de legislaţie, similară cu falsul intelectual, dar pe care cei implicaţi au folosit-o pentru a câştiga imagine în vederea câştigurilor electorale viitoare. Eşarfa cu tricolor purtată de un primar este un drept pe care un cetăţean îl obţine în urma câştigării alegerilor pentru postul de primar şi este strict apanajul acestei funcţii, nu este transmisibil şi nu poate fi folosit în scopuri electorale. Mai mult, managerul public este o persoană angajată pe bază de înţelegere contractuală, fără a întruni calităţile de demnitate rezultate în baza unor alegeri democratice. Deci, faptă de a purta în activităţi publice a unui însemn de demnitate publică, fără a avea dreptul este clar o faptă penală, pedepsită de lege.

Pentru a întări speranţa tecucenilor că lucrurile sunt încă în mişcare şi că oricând pot să apară surprize mari, să posteze articolul ce a fost prezentat în presă naţională zilele trecute referitoare la situaţia existentă cu retragerea candidaturilor primarului şi preşedintelui CJ Tg. Mureş şi primarului de la Botoşani, liberali că orientare politică validaţi ca şi candidaturi pentru alegerile din 2016, şi cum spuneam mai sus au fost retraşi din candidaturi numai, citez “pentru că sunt cercetaţi de DNA”.

AŞA CĂ LUCRURILE SUNT ÎN MIŞCARE!

Scris de Vişinescu Aniela

8 Comments on "Incompatibilitate şi conflict de interese între primăriţa Ţuchel Narcisa şi cumnatul acesteia Ţuchel Marian – VIDEO"

 1. Agitatie mare azi pe treptele Primariei.Vreo zece derutati luasera portile alea rotative cu asalt in urma anuntului de ieri din Tecuceanul “Se cauta fundraiser”(!).Intre toti o una agitata de-si spune Robin striga ca ea va fi prima fund-kisser pentru ca si-a castigat acest drept.Oameni derutati.Si primarul lor.Sa auzim de altele!

 2. Stie cineva care sunt datoriile primariei?Creditele luate si pentru ce ?Asta asa pentru greaua mostenire!

 3. Nu te-ai prins dl. primar. Subiectul glumelor nu are nicio legatura cu numarul de locuitori al orasului.

 4. Pe stiftul de site, Primarul direct ori prin pupincuristi se lauda ca a facut schimbarea orasului. In ce consta schimbarea orasului facuta in cei 4 ani de Primar.Chiar ei recunosc pe stiftul de site. Spune redactorul sef al stiftului de site: ,,aici erau doua treceri de pietoni, acum e numai una,,Corect se spune: aici erau doua treceri pentru pietoni si acum e numai una. Deci prima schimbare consta in anularea a doua treceri pentru pietoni care existau in oras de peste 50 de ani si infiintarea unei alte treceri pentru pietoni. A doua schimbare ,,la fata a orasului,,Statuia. A mutat statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din fata Primariei in parcul central, langa catedrala. Din punctul nostru de vedere grav este ca mutarea statuii adica constructorul a fost chiar un preot, adica mai bine zis un popa; Forda il chema; – popa Forda – constructorul care asa a considerat el, gandind ca un popa constructor ca statuia lui Cuza ar sta bine in stanga catedralei. Si a treia mare schimbare a orasului conform stiftului de site a fost taierea plopilor. A salvat lumea din zona industriala de a mai stranunta in batista de la puful plopilor.
  Domle cate lucruri bune a facut omul asta ca Primar schimbarea la fata a orasului, a asigurat sanatatea oamenilor prin eliminarea pufului, a contribuit la siguranta circulatiei prin desfiintarea tecerilor de pietoni iar cetatenele nu vor sa il mai aleaga.
  Gandind profund: daca el a scris articolul de pe stiftul de site atunci e grav, traieste intr- o alta era, daca l-a scris vreun mare redactor sef de stift de site insemna ca isi bate si asta joc de el.

 5. doctor la Spitalul de Arşi | 2 februarie 2016 at 09:25 | Răspunde

  Ăştia au semnat Pact cu Diavolul. E clar că Focurile Iadului încep să-i ardă pe ici pe colo, prin părţile esenţiale. Blestemaţii ăştia vor sfârşi în cazanul cu smoală din Fundul Iadului.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*