shopify
analytics tool

Incompatibilitate… compatibila cat linia ferata

Traian Balanica consilier local Tecuci In urma cu cinci luni consilierul Traian Balanica a fost demis din functia de consilier, acest lucru intamplandu-se dupa ce in prealabil, partidul mama PSD, nu l-a mai dorit in sanul lor. Consiliul local tecucean l-a pus in fata faptului implinit, anuntand direct in sedinta ordinara de atunci evocarea unui proiect de hotarare prin care se specifica demiterea din functia de consilier. A trecut vremea, Balanica a fost inlocuit, intre timp actionand pe cai legale pentru a i se face dreptate sau nu. Si organele de drept  prin Ministerul Justitiei au dat verdictul acum: “Dosarul 11713/121/2010 cu obiect anulare act emis de autoritati publice locale, parat Consiliul local Tecuci, prin reclamant Balanica Traian, inregistrata la data de 02.11.2011,a admis cererea ,si i-a dat la data de 02.03.2011 castig de cauza reclamantului”. Ce urmeaza, vom vedea, fiind primul caz in Consiliul local cand se intampla asa ceva. Cine sa fie de vina, oare?  NP – tecuci.eu

21 Comments on "Incompatibilitate… compatibila cat linia ferata"

 1. ,,SUPĂRAT, SUPĂRAT sînt , Doamne , supărat….
  Multe griji şi multă DURERE…..
  ……………………………………..
  M-au trădat fraţii şi prietenii……..
  ……………………………………..,,

  TOUCHE , monsieur ATITUDINE !
  ( de primar )

 2. @Atena
  1. Daca eu sunt primaru atunci sigur tu ATENA esti Carmen Axenie, Cristea si Aurica Grigore, sau mai bine spus Trei Doamne la un loc.
  Vreau o ”Lume a barbatilor” dominata de femei. Sa vad cine spune despre mine ca sunt misogin.
  2.Fantastic ce sclipire, esti un tip super “inteleapta”,… daca vei intelege la ce fac referire, dar da-mi voie sa ma indoiesc de acest lucru. Totusi vreau sa stii ca nu ma intereseaza ce senzatii ai si ce crezi tu despre persoana mea, spun asta pentru ca am convingerea sau poftim senzatia, ca vin din partea unui tip cu destule frustrari care incearca sa se bage in seama, lucru care de altfel nu ma deranjeaza, pentru ca fiecare este liber sa faca ce crede de cuviinta.Observ ca nu faci decat sa “plagi ezi” pe altii si nu ma mira acest lucru, atata timp cat singur recunosti ca nu intelegi mare lucru dintr-un limbaj alambicat, ….oare chiar cunosteai acest cuvant? Faci referire la greseli de scriere si crezi ca acest lucru te face mai istet doar pentru faptul ca faci analiza pe text si nu pe continut. Faptul ca anumite greseli, uneori inerente atunci cand tastezi si nu recurgi la o recitire a textului si la mijloace tehnice, iti da prilejul sa-ti “etalezi cunostintele” pentru simplu fapt ca nu am folosit articolul hotarat pentru substantivele la plural. Bravo sunt impresionat.
  @BUREBISTA
  Este evident ca avem opinii si vederi diferite asupra unor lucruri si de asemenea modalitati diferite de interpretare, dar faptul ca avem un dialog si el este constructiv, cred ca este un castig de ambele parti si poate vom reusi in timp sa eliminam si rautatile ironice. Sunt de acord cu tine ca viata bate teoria chiar daca uneori folosesc un limbaj alambicat si abstractizat intr-o analiza romantico-filozofica.Te salut “combatantule” si sa auzim de bine.

 3. BUREBISTA, începi să mă dezamăgeşti!
  Tocmai cînd te credeam de gen masculin, observ că m-am înşelat. De ce îl ,,perii,, pe ATITUDINE ? Ce a vrut să comunice , adevărat în stil specific contorsio-inverso-alambicat,a comunicat, dar nu a făcut decît să se deconspire. Îi recunosc stilul şi iritarea vis-a-vis de comportamentul din timpul inundaţiilor din 2007 îl scoate la suprafaţă ca şi uleiul deasupra apei: era a doua zi după nenorocire şi s-a întîmplat să mă aflu în faţa spitalului Anton Cincu. Tocmai a sosit şi domnul primar cu maşina impecabil de curată, a staţionat cîteva minute, cît degetele de la o mînă cu patru degete lipsă, a privit în lungul străzii Costache Conachi spre str. M.Eminescu, i-a spus ceva şoferului şi a plecat. Mă gîndeam atunci că dacă era primar Băsescu (şi sînt anti-Băsescu) sigur cobora din maşină şi cu cizme de cauciuc în picioare ar fi mărşăluit prin nămolul de pe străzi, ar fi intrat în toate gospodăriile afectate şi ar fi transmis solidaritatea bieţilor oameni nenorociţi de apa ce le luase toată agoniseala…
  De asta aveau nevoie oamenii atunci şi nu cum greşit a înţeles ATITUDINE ,,să plîngă pe umărul năpăstuiţilor,, element ce l-a dat de gol şi am putut să-l identific pe domnul nostru primar.
  La un moment dat, BUREBISTA, am crezut că eşti chiar Băsescu, deoarece te-ai exprimat asemănător lui:,, cui nu-i convine cum este plătit în ţară să plece peste hotare! Graniţele sînt deschise pentru toţi, fie medici, sau profesori. Noi nu putem să-i plătim mai bine!,,
  Continui să fiu dezamăgit de sondaj. Încă nu a fost postat niciun nume feminin. Eu insist şi mă ţin de cuvînt şi revin cu o nouă propunere pentru fotoliul de la Primărie: ce spuneţi de doamna AURICA GRIGORE ?

 4. @Atena
  -Nu cred ca ma duelez cu Edy Finkelstain, pentru simplul motiv ca dumnealui este un tip mai practic, din cite il cunosc eu si nu cred ca si-ar “irosit” timpul cu comentariile mele neinsemnate. Eu cred ca “ATITUDINE” este o persoana care are inclinatia si pregatirea necesara abstractizarii,a analizei romantico-filozofice, care este necesara uneori in viata pentru a te extrage pentru reflectie deasupra cotidianului, dar ca de obicei viata bate teoria.
  @ATITUDINE
  -Sa stii ca nu monopolizam deloc dezbaterile, ci comentam exact atit cit consideram ca este necesar, pentru ca loc de comentarii este nemarginit si neingradit, cine are ceva de spus poate sa o faca, dar pentru asta trebuie sa-si asume continutul, coerenta. Acest lucru ne ofera cu generozitate acest spatiu pus la dispozitie de “Tecuci eu.”, pentru care trebuie sa-i multumim, sa putem comunica, sa ne informam si nu sa acumulam tot felul de frustrari datorita “nevorbirii”. Nu despre tehnici de manipulare a cetatenilor vorbeam in comentariul anterior, asa cum spui ca facea primarul Lazar, eu vorbeam de “implicarea adevarata” in necazurile comunitatii, care daca este sincera poate fi si eficienta. Trebuie inteles ca intotdeauna “ochiul stapinului” si “mina gospodarului” infrumuteaza si imbogateste “gradina sau gospodaria”. De fapt si Lazar aplica aceeasi “teorie a gistii” de a se “uda” cit mai putin, numai ca Lazar o facea in modul sau mai necioplit, pe cind Edy o face la un nivel mai pretentios, vezi doamne, mai stilat, dar efectul este acelasi. Treaba cu capitanul si cu luciditatea am mai auzit-o de la cineva, dar nimic nu te impiedica sa fii lucid in miezul problei fiind, cu conditia sa fii lider cu adevarat, dar ai avantajul ca poti da o motivatie mult mai puternica echipei din jurul tau, dar mai ales dai curaj celor aflati in greutate, pentru ca implicarea poate muta muntii, pe cind indiferenta poate mutila sublimul si frumusetea unei trairi. Despre ce spui de japonezi, sa stii ca intotdeauna educatia este buna, iar ei nu-si ingroapa sentimentele, ci le controleaza, le modeleaza in conformitate cu situatia reala in care se afla. Nu au devenit niste roboti, ci sint extrem de eficienti si foarte calmi, avind in vedere situatia in care se afla. Stiu ca nu le foloseste la nimic vaicareala si ca cel mai important ajutor le va veni din propria resursa si mai putin de la straini. La incidentul de la Miercurea Ciuc, faceam referire la faptul ca, indiferent ce cap “involburat” zamisleste astfel de reactii, ca este din conducere sau simplu cetatean, el trebuie sa suporte consecintele actiunilor sale. Nu-ti poti face “mama” [tara] curva si in continuare sa “sugi” la sinul ei, sau ea sa fie obligata sa te suporte in continuare. Nu am indemnat la violenta sau la definirea tuturor maghiarilor ca sovini sau iredentisti, ci am spus ca indivizii ce se dedau la astfel de manifestari sa suporte rigorile legii, ale convietuirii tolerante, dar nu deznationalizante, pentru ca noi majoritarii, ne simtim batjocoriti si umiliti in propria tara. Atunci daca nu reactionam, copii nostri vor crede ca asa este corect, sa nu ne aparam valorile nationale si ca natiunea nu are nici o valoare. Astfel ei vor levita [ca putinii mei neuroni, cum afirma cineva mai de mult] si nu-si vor mai gasi niciodata “radacinile” care au fost ingrijite si pastrate de oameni ca Avram Iancu, Mihai Viteazu, Stefan Cel Mare, Brincoveanu si multi, multi altii.

 5. @Burebista
  Fii atent! Am senzaţia că te duelezi în idei exact cu primarul în persoană. Îţi urmăreşte fiecare comentariu şi-ţi dă replici imediate, neuitînd să-şi ambaleze în poleială faptele.
  @ATITUDINE
  …tot limbaj alambicat foloseşti, te învîrţi în jurul cozii, vrei să transmiţi o idee şi te pierzi în amănunte şi în final deturnezi subiectul în cu totul altă parte.
  Apropo de exemplul cu ungurii, dă-mi voie să nu cred acel “dialog imaginar cu un ungur care îţi spunea cîndva…” pe tine ca român te-ar putea instiga cineva de la Centru să faci ceva peste voinţa ta… căci te simt un om trecut de prima tinereţe? Atenţie la pluralul cuvintelor! (ungurii-nu unguri, românii-nu români, etc) Cînd scrieţi şi mă refer în general tuturor celor ce comentează, selectaţi limba română, jos în dreapta monitorului, puneţi săgeata pe RO şi scrieţi româneşte, căci avem o limbă a naibii de frumoasă !!!!!!!

 6. Nu stiu daca e corect sa monopolizam noi dezbaterea pe aceasta tema, dar vrau sa-ti spun un lucru BUREBISTA, sau poate chiar mai multe. In primul rand, daca e sa vorbim de implicare,…. am vazut inregistrari video, in care fostul primar Lazar isi lua dupa el cinci sase insi, care sef de serviciu, care responsabil cu monitorizarea, care cu administrarea domeniului public si facea “POZE” in fata cetatenilor in diferite zone ale orasului la modul de……”aici asta nu e bine, maine vreau sa vad rezolvata problema si oameni sa fie multumiti”, “vreau imediat sa luati masuri si sa reglementati situatia”,….” binenteles dragi cetateni, vom lua imediat masurile ce se impun si vom rezolva,… asta…. si asta… si asta…. si chiar si asta”.Despre asta vorbesti BUREBISTA?… Afirmai ca mai toti, citez “au crescut in ochii mei”, daca e asa, stii despre ce vorbesc, ca eu unul nu am vazut decat inregistrarile video si ele nu mint. Nu spun ca primarul Finkelstain este cel mai si cel mai, dar ai sa analizam afirmatiile tale si eu o fac, cel putin din punctul meu de vedere. Era cu mult mai bine sa iasa primarul la inundatii si sa planga pe umarul celor napastuiti si cred ca ai dreptate, atunci la acel moment poate chiar era nevoie de acest lucru, dar daca primarul ar fi plins si el pe umarul napastuitilor, ar fi fost altii in contradictoriu cu tine, care acum ar fi spus ca primarul nu a stiut sa faca alceva decat sa profite sau sa-si arate neputinta alaturi de semeni sai. Nu, oameni puternici, cred eu, nu clacheaza in fata nenorocirilor, si chiar daca fac eforturi, stau si conduc, coordoneaza si se implica in rezolvarea problemelor.Un capitan de vas este cel care trebuie sa faca tot ce e posibil pentru salvarea echipajului si a navei sale si nicidecum sa se resemneze, el este acela care dirijeza si da indicatii pentru a salva tot ce e de salvat. Daca ar fi stat primarul dupa fiecare napastuit, oricum nu ar fi ajuns la fiecre in parte, iar cel la care nu ar fi ajuns ar fi spus cine stie ce in sinea lui, iar daca nu ar fi stat la gestionarea problemei acum ar fi fost altu care ar fi interpretat in mod rautaceos acest lucru. Legat de japonezi, ai pe jumatate dreptate si iarasi e parerea mea, da, putem vorbi de demnitate, putem vorbi si de alte multe trasaturi si valori ale acestei natiuni, dar nu pot sa accept ca cei care isi ingroapa anumite sentimente, trairi si chiar manifestari sunt mai buni pentru ca au o anumita educatie. Da, educatia isi spune cuvantul pana la un anumit punc, dupa aia, …..nu stiu, dar cred ca ne pierdem calitatea umana si riscam sa devenim roboti.
  Da, este sfidator ce s-a intamplat, dar sa stiti un lucru, daca un cetatean roman de nationalitate maghiara e tampit, credit, sovin, nu inseamna ca toti maghiari(unguri)sunt la fel.Candva un ungur imi spunea …”ma, eu si nu numai eu ,in general noi toti, se refera la unguri lui, nu avem nimic cu romani , dar capii astia, se refera la cei din conducere, astia frate…. ne instiga”. Poate raul e undeva, iar noi nu stim totul.

 7. Ma simt onorat pentru ca “Atitudine” face referire la comentariul meu anterior, si ca-mi impartaseste convingerea ca atunci cind votam primarul, de fapt, votam “caracterul” viitoarei administratii. Spun asta pentru ca, dupa cum s-a demonstrat in timp, intreaga echipa de conducera a orasului a purtat amprenta edilului ales, a celui ce a condus efectiv, asa ca se poate vorbi de “administratia Lazar”, “administratia Finkelstain”. Cind faceam afirmatia, in comentariul anterior, ca primarul isi alege echipa, nu ma referam la faptul ca fiecare nou primar, odata ales da afara tot si aduce alta echipa, ci la faptul ca cel ales, avind oamenii pe care ii gaseste ca functionari, le spune ce are de gind sa faca, le spune principiile pe care le va folosi, le face fiecaruia o “fisa a postului” si-l urmareste daca o realizeaza. Apoi daca acesta nu vrea sa faca echipa, il sanctioneaza conform legii, il retrogradeaza, il trece pe alt post, pina cind acesta isi gaseste locul, se trezeste la realitate, sau nu mai suporta si paraseste singur echipa, neintelegind spiritul echipei, sau nevrind sa-l adopte. Plecind de la aceasta convingere, putem constata ca primarul Edy Finkelstain, desi repet un om educat, este “rece” la acest capitol, este indiferent, comod, nu-i place sa se implice sufleteste si de aceea nici nu poate impregna un puternic spirit de echipa, ci aplica teoria gistei, de a se “uda” cit mai putin. Acest lucru s-a vazut cel mai bine la inundatii, cind tecucenii nu l-au simtit nici o clipa aproape, ci numai ca pe o oficialitate si atit. Cel ce imbraca haina de primar trebuie sa “arda” putin pentru fiecare dintre noi, bineinteles sa discearna intre o problema reala si una fabricata, dar pentru cele reale sa puna putin suflet, caci asta face diferenta mediocru si bun, sau deosebit. Da “Atitudine”, suntem cu totii impresionati de drama japonezilor, dar ma indoiesc ca ei si-ar dori sa traiasca pe meleagurile noastre, indiferent de greutatile prin care trec. Au mai trecut prin mari necazuri si-au renascut. Ce impresioneza la extrem este demnitatea cu care isi accepta destinul, calmitatea in evaluarea situatiei, increderea totala in conducatorii lor, lipsa de vaicareala, educatia care-i determina sa reinceapa sa faca lucruri simple si elementare; sa mearga la servici, la scoala, sa astepte la rind, sa fie eficienti. Am luat o lectie de exceptie de la acest popor, unde indivizii nu vor sa fie “vedete”, ci intregul popor este “echipa vedeta”, care merge mai departe, unde spiritul si spiritualitatea lor invinge. De fapt sa nu uitam ca ei au inventat instrumentul de autoeducatie pentru pastrarea demnitatii, numit “harachiri” si iata unde au ajuns. Bravo lor! Asta nu inseamna ca nu ne iubim “glia” noastra, asa cum este ea. As vrea totusi sa atrag atentia celor ce mai comentam, mai socializam pe acest site, ca a trecut neobservat si necomentat un articol ce face referire la o intimplare extrem de semnificativa pentru noi ca popor. Fac referire la spinzurarea ritualica a lui “Avram Iancu”, intr-o piata publica din Romania, de un cetetean roman de etnie maghiara, fara ca noi sa reactionam atit cit ne-ar indreptati gravitatea gestului, adaugind inca o jignire la seria nesfirsita de jigniri adusa la adresa simbolurilor sacre ale istoriei neamului nostru, de diferiti indivizi care nu-si gasesc locul pe pamintul acestei tari, ai carei cetateni sint si ei. Daca nu se regasesc nu-l opreste nimeni sa plece in tara al carei drapel il slujeste, pentru ca ne-am cistigat dreptul de a circula liber cel putin in Europa, ai carei cetateni sintem. Poate ar trebui sa initiem un proiect de hotarire, pe care Parlamentul sa-l adopte, prin care cei ce aduc astfel de afronturi tarii in care locuiesc, sa-si piarda calitatea de cetateni ai Romaniei si sa se poata stabili oriunde isi doresc,ca poate ca astfel vor intelege ca a fi toleranti nu inseamna a fi prosti si lipsiti de demnitate. Inchipuiti-va aceeasi scena dar cu alti protagonisti desfasurata in Ungaria: Vadim Tudor spinzurind ritualic in piata publica dintr-o localitate ungara reprezentatii revolutiei de la 1848 din Ungaria. Oare ce-ar fi iesit?

 8. ADMIN,

  Privesc sondajul afişat şi constat cu amărăciune că propunerile mele nici nu sînt luate în seamă. Singura concluzie la care am ajuns este că acest sondaj este comandat şi postat de acest domn Daniel Butunoi,care pare a fi misogin.Rog pe această cale să mă lumineze cineva şi să-mi spună cine este acest domn Butunoi Daniel, deoarece observ că este viitorul nostru primar, conform sondajului.Mai dramatic este personajul poziţionat pe locul doi (glumesc, desigur ). Este îngrijorător faptul că pe locul secund se poziţionează cei care nu merg la vot.Dar îşi strigă nemulţumirile peste tot şi cu orice prilej , pe la colţ de stradă , ori şuşotind pe holurile cabinetelor medicale, sau în piaţă printre tarabele de zarzavaturi.
  Foarte interesantă este poziţia domnului Daniel Ţuchel , primar în comuna Ţepu , dar cu domiciliu declarat în Tecuci , iubit şi stimat de comunitatea respectivă. Sar direct la ultima poziţie , respectiv la domnul actual primar tecucean Eduard Finkelstain şi nu pot să nu observ satisfacţia celui aflat pe primul loc în sondaje. Deaceea spun că acest sondaj este postat,condus şi controlat de Daniel Butunoi.
  Domnule Butunoi , îţi dau o veste extrem de proastă : tocmai s-a schimbat legea electorală şi primarul va fi ales din primul tur . Teoretic şi se va demonstra şi practic, va ieşi învingător cel care este la butoane în momentul scrutinului.
  Deoarece sînt născut,crescut şi educat ( mă refer la studii)în epoca Ceauşescu , gîndul mă duce cu uşurinţă la minciuna şi falsitatea de atunci , cînd se făceau raportări ce trebuiau să fie pe placul ,,tovarăşului,,.Ce facem , domnule Butunoi , ne îmbătăm cu apă rece ? Vă ţine de foame,de cald, acest sondaj?
  Dacă vreţi să cîştigaţi scrutinul din iunie 2012 demonstraţi că meritaţi să fiţi ales şi ieşiţi la rampă cu ceva , realizări…sau ce doriţi să faceţi mai bun şi mai bine în Tecuci.
  Nu vă supăraţi că vă spun ( şi sînt tecucean veritabil ) eu nu am auzit de dvs. nici înainte de 1989 şi nici după.Ştiu un singur aspect despre dvs. şi anume că sînteţi actualul preşedinte numit al PSD Tecuci.Şi punct.Restul completaţi dvs.
  Pe lista candidaţilor la fotoliul de primar ce spuneţi despre o altă reprezentantă a sexului frumos : d-na doctor Camelia Secară ? Promit că voi reveni cu o altă posibilă variantă feminină pînă cînd voi observa că domnul Butunoi nu mai este misogin.( mă întreb dacă este căsătorit !?!?)

 9. Puncteaza bine BUREBISTA in prima parte, dar se impun unele obsrvatii si intrebari, la modul general, observatii pe subiect si nu pentru persoanele ce dezbat subiectul.
  Sunt de acort cu faptul ca noi locuitori acestei urbe, votam Primarul si odata cu acest lucru ii conferim puterea de a decide asupra oamenilor cu care va face echipa pe perioada mandatului de cel putin patru ani. Bun, toate bune si frumoase, dar ce te faci cu aparatul de specialitateal al primarului, daca nu gresesc termenul, unde gasim tot felul de persoane, care au ajuns acolo de-a lungul timpului, care ioc profesionalism, ioc implicare si cunoastere, dar care stau sub protectia legii functionarului public. Apropo de informare BUREBISTA, sunt convins ca stii cat de greu este sa te atingi de o persoana care este functionar public, eu am aflat intradevar dupa ce am citit, si pot spune ca nu e greu,..e infernal de greu sa faci acest lucru cu un numar mai mare de persoane, adica cu cei cu care nu-si fac treaba sa zicem, sau si-o fac … mai mult nu decat da.
  Acesta e un aspect la care nu ai facut referire, vorbesti de indici de performanta si de profesionalism, foarte bine, dar cine sa faca aceste evaluari pentru indeplinirea indicilor de performanta. Primarul? Se va spune ca e subiectiv, ca daca nu i-a schimbat la venire inseamna ca i-a acceptat, daca ii va schimba pe parcurs, e politic, sau nu au corespuns din alte motive, daca pune pe altu, de ce la pus, cum la pus, nepotism, pile,interese,spaga si mergem si mai departe de unde se stie ca-i bun profesionist, ca doar nu a facut mare lucru pe unde a fost, sau e prea tanar nu are experenta sau poate negocierea politica, s-au impartit posturile si … si ….tot asa.
  Consiliul Local? Nici vorba, cei de la putere vor spune ca sunt buni sefi iar ceilati din opozitie ce credeti ca vor spune,…..normal, niste incompetenti sustinuti politic, ca daca era “x” sau “Y” de la noi sa fi vazut ce fel mergea treaba…
  GURA LUMII……. BUREBISTA…asta e realitaea si cred ca nu ai cum sa ma combati sau poate o vei face doar pe forma, atata timp cat fondul problemei ramane acelasi.
  Eu cred ca toate acestea palesc si nu spun ca nu ar fi importante, dar cat de iportante pot fi in comparatie cu viata cu agoniseala, cu tot ce avem si putem pierde oricand… chiar TOTUL. Stau si nu-mi pot defini sentimentele care ma incearca, eu stand in fata calculatorului fata de un “amarat” de acolo….. da exact de acolo…. din JAPONIA care poate a pierdut TOTUL.Oare cati dintre cei napastuiti, atat ei cat si cei dragi lor nu ar fi vrut sa traiasca si sa fi fost aici, aici in orasul nostru cu bune si cu relele lui, oare de ce uitam prin ce-am trecut si noi, prin ce-a trecut orasul nostru, oare de ce ne este dat noua oamenilor uitarea, de ce atunci cand ne este cat de cat bine si avem unele din cele mai importante lucruri vrem mai mult si mai mult, si mai mult…. uitam de unde am plecat, nu apreciem ce avem si mai uitam ca noi oameni nu avem cum sa ne punem cu forte naturi si ar trebui sa avem acea frica de Dumnezeu. Da dupa toate ce-am vazut si sunt convins ca nu numai eu, pot spune clar ca tin la orasul meu, si Dumnezeu sa ne pazeasca. Stau si ma inteb ce rost are acum acest sondaj, cine, ce vrea sa demonstreze, cine la comandat, cu ce scop, domnilor potentiali candidati sa fiti sanatosi si sa candidati iar noi ceilalti sa fim tot sanatosi si sa mergem sa votam sau sa va votam sau sa nu va votam.

 10. Interesant mod de a privi lucrurile din partea lui “Lucid”,mai ales ca sefii institutiilor publice isi pun amprenta clar pe modul in care respectivele institutii raspund exigentelor pe care populatia le asteapta de la ele. Dar consultarea populatiei in numirea acestor sefi este greu de realizat, presupunind timp si resurse, plus ca nu toti cetatenii au capacitatea si datele necesare pentru evaluarea acestora, uneori ne avind nici interesul in asa ceva. Numirea sau alegerea unui sef, sau mai nou manager, trebuie sa aiba la baza intotdeauna profesionalismul, capacitatea acestuia de a obtine performanta, analizat fiind pe baza unor criterii si indicatori de performanta, care sa fie in afara afilierii politice, a gradului de rudenie cu cine stie ce om politic, sau pe baza spagii ce o da la angajare. Consultarea opiniei publice se face la general, in momentul in care ne alegem primarul, pentru ca el este cel ce-si alege echipa cu care lucreaza, care respecta calitatea unui concurs de obtinere a unui post in administratie, care verifica respectarea unor criterii de performanta, care nu tolereaza incalcarea legilor de catre subalterni si care intervine responsabil ori de cite ori este navoie pentru indreptarea lucrurilor. De aceea in actul de acordare a votului oamenii trebuie sa fie extremi de atenti, pentru ca acesta este incarcat de o mare responsabilitate, care are urmari in viata de zi cu zi si tot odata, din momentul ce l-am dat sintem copartasi ca responsabilitate pe durata intregului mandat, putind sa-l schimbam numai la urmatoarele elegeri. Si am sa va dau citeva exemple: -Finkelstain-Teodoru si tot ce este in spatele lor; -Butunoi-Grigoras si tot ce este in spatele lor; -Tuchel-Grosu si tot ce este in spatele lor. Deci totul este chestie de obtiune, de a alege gasca, sau sa facem in asa fel incit sa alegem persoane care se reprezinta numai pe sine. Greu, nu? Cit despre cele doua propuneri lansate de “Atena” am unele retineri. Sa pui totusi in acelasi taler pe doamna dr.Cristea cu Carmen Axenie este mai greu, cum tot greu este sa-l compari pe Eduard Finkelstain cu Carmen Axenie, chiar daca au aceeasi culoare, chiar cu “scaparile” sale Edy este de departe mai bun precum Carmen, aceasta neavind nici un exercitiu de administrare. Ea este o poza int-un catalog si atit. Haideti sa fim realisti si sa avem responsabilitatea termenilor.

 11. ATENA… ATENA…
  Din ce partid faci parte, ca nu mai inteleg !

 12. pentru LUCID,

  Referendumul nu se organizează pentru orice şi oricine, nu pentru orice funcţie.Vezi articolul din constituţie vis-a-vis de referendum.Ar fi minunat, dar nu în ţara noastră căci ,,trăim în ROMÂNIA şi asta ne ocupă tot timpul…perfect,, cum bine spune Mircea Badea.
  Pentru ANONIM: da, ştiu că a decedat d-na Grecu, tocmai de aceea am spus ,,regretata,, dar şi pentru că a fost un bun primar.Întrebaţi-vă părinţii! A nu se uita că oraşul nostru s-a numit ,,oraşul trandafirilor,,.
  Am observat că deja a fost menţionat numele d-nei doctor Cristea şi doresc să vă mai propun încă două nume,dar lista rămîne deschisă: ce spuneţi de doamna Carmen Axenie ? Dar despre d-na director Tiron ?
  Recitind textul pentru corectare doresc să revin la prima idee : un referendum se poate organiza chiar în legătură cu această problemă ,,spinoasă,, care îi fură somnul domnului nostru primar, soarta cîinilor fără stăpîn.Aceasta este o problemă de interes larg local,tecucean.

 13. Cele scrise de gigi mi-au sugerat o idee: ce-ar fi daca directorul spitalului, sefii unor institutii locale importante sa fie alesi printr-un procedeu care sa contina, macar partial, vointa populatiei, exprimata prin referendum?
  Daca primarul ar fi mai curajos, daca in CL ar exista un numar suficient de oameni destepti, verticali, aerisiti la minte, atunci ar putea concepe si adopta o hotarare in acest sens.
  S-ar putea gasi o forma cinstita si necostisitoare de a consulta populatia.
  Dar sunt doar vise, si nu din cele etnobotanice.
  In realitate, nu avem asemenea conducatori si, paradoxal, desi astfel fiind, hotarasc numai ei in toate problemele importante!

  Off,Doamne, toate sunt cu josul in sus…

 14. pentru ca tot a venit vorba despre o doamna in persoana dr. Cristea Daniela as avea propunerea ca numele acesteia sa fie introdus in sondajul de opinie ce se desfasoara pe site-ul dvs. referitor la preopuneri de primar. Ce parare aveti?
  Iar despre faptul ca ocroteste cainii,poate este interesant sa stiti ca ocroteste orice fiinta cu suflet fie el om sau caine.
  In ceea ce priveste posibilitatea de a fi director al spitalului este bine sa stiti ca stapanul spitalului este dr. Teodoru, protejat al domnului primar si nu numai, de aceea un om cu calitati este mai greu sa devina manager al spitalului.

 15. @ATENA
  D-na Grecu a decedat, sau spui “regretata” deoarece era buna primarita?

  @tzaranu
  Doamna dr Cristea e foarte buna, dar are un defect: este o mare protectoare a cainilor comunitari. Tecuciul ar deveni raiul cainilor vagabonzi.Valeu! Mai bine directoare a spitalului.

 16. Atena, sa stii ca ai o sugestie interesanta.Intotdeauna femeile au fost mai echilibrate,mai ponderate si mereu tin cu “casa”. As propune pentru candidatura de primar o personalitate cunoscuta in comunitatea noastra:doamna dr.Cristea Daniela.Ce parere aveti?

 17. ATENA

  Admin,ţin să te contrazic : nu este singurul caz în CL.Vezi cazul Gheorghe Lazăr, fost primar al Tecuciului.Se vede că nu eşti tecucean.Am şi eu o propunere pentru candidatul de la Primărie: ce spui de o persoană de gen(nu-mi place să spun de sex) FEMININ ? Se ştie că Tecuciul a avut şi o primăriţă: pe regretata doamnă Grecu.

  • @Atena
   Orice propunere este binevenita. Numarul mare a celor ce nu merg la vot sau sunt nehotarati trebuie sa ne indemne la a propune tecuceni valorosi.

 18. draga ‘NELU’: ‘de vina pot fi’ nu ‘DE VINA POATE SA FIE CEI DOI CONSILIERI’, ‘permanent’ si NU ‘PERMAMNENET’, ‘nu si-au facut’ si NU ‘NU SI AU FACUT’, ‘pierdut’ si NU ‘PERDUT’. Asa se vorbeste si prin politica tecuceana, oare ati fost la vreo ora de limba romana?

 19. Cred ca a fost inlaturat din consiliul local ptr. ca deranja prin pozitiile pe care le avea in dezbaterile din sedinte.Poate de acum acestea vor fi mai animate.Este interesant cum p.s.d.-ul isi devoreaza proprii membri si cum se destructureaza singur,taind toate capetele ce cresc peste medie.

 20. de vina poate sa fie cei doi consilieri juridici din aparatul permamnenet al consiliului local care nu si au facut apararea in dosar sau nu au respectat cerintele legale la intocmirea proiectului de hotarare. poate acest proces a fost perdut intentionat

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*