shopify
analytics tool

Încă o mârşăvie a primarului Ţuchel. Se foloseşte de persoanele cu handicap pentru a câştiga capital electoral.

Copil-in-suferinta

Primarul în funcţie Daniel Gerhard Ţuchel foloseşte ziarul Tecuceanul pentru a dezinforma, în scopul obţinerii de capital electoral. Astfel MARELE JURNALIST Alina Popa postează în cursul acestei zile (26.ian.2016) un articol cu titlul „Majorare de 25% a salariilor asistenţilor și persoanelor cu handicap”. Redam mai jos conţinutul acestuia:

„Astăzi, 26 ianuarie, primarul Gerhardt Daniel Ţuchel a aprobat majorarea salariilor cu 25% a asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor lunare pentru persoanele cu handicap grav.

Serviciul Public Local de Asistență Socială Tecuci a informat că aceste cuantumuri aferente lunii decembrie 2015, la categoriile sus amintite, se majorează cu 25%  față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

Astfel, majorarea cu 25% se aplică începând cu data de 1 decembrie 2015 a salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare pentru persoanele cu handicap grav.”

Mai întâi vă prezentâm o ştire video (din data de 26.10.15):

O lege iniţiată de PSD a fost votată în data de 25.nov.2015 :

Legea nr. 293/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 ….Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 884 din 25 noiembrie 2015

Avand in vedere ca Legea nr. 293/2015 se refera la salariul asistentilor personali si nu la indemnizatia de handicap, aceasta schimbare va afecta doar persoanele cu handicap grav, astfel:

 • Persoanele cu handicap gradul I, care au optat pentru indemnizatia de insotitor (conform legii 448/2006, art. 42), vor primi, in loc de 777 lei, 956 lei, plus prestatia sociala alcatuita din indemnizatia de handicap de 234 lei si bugetul complementar in valoare de 106 de lei. In total 1296 lei lunar.
 • Persoanele cu handicap gradul I, care au optat pentru un un asistent personal, vor incasa in continuare prestatia sociala alcatuita din indemnizatia de handicap in valoare de 234 lei si bugetul complementar de 106 lei, iar asistentul personal va primi 1313 lei salariu brut.

Ce spune presa locală despre acţiunile iresponsabile ale Primarului Ţuchel

„La propunerea primarului Ţuchel Gerhard Daniel peste 100 de persoane cu handicap grav din Tecuci au rămas fără asistenţi personali, acestora din urmă anulânduli-se contractele de muncă cu primăria. Epurarea discriminatorie s-a efectuat în două etape: în 2013 au fost concediaţi 70 de asistenţi personali, iar în 2014, aproximativ 40.”  Vezi întreg articolul AICI (sursa favor.ro)

După ce şi-a bătut joc ani de zile de amărâţii din Tecuci, primul mincinos al târgului, afirma cu neruşinare că „a aprobat majorarea salariilor cu 25% a asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav „.

Stimaţi cititori, primarul este obligat să mărească aceste indemnizaţii şi salarii în virtutea legilor pe care vi le-am menţionat ceva mai sus. Este impardonabil acest mod de a dezinforma şi manipula tecuceanul.

9 Comments on "Încă o mârşăvie a primarului Ţuchel. Se foloseşte de persoanele cu handicap pentru a câştiga capital electoral."

 1. Pe stiftul lui de site primarul mincinos si paranoic spune ca legea privind acordare 25% persoanelor cu handicap trebuia sa fie aprobata de el ca sa primeasca oamenii marirea.Dar destept esti tu mai neamtule taran.Sa stii ca in fata unei legi data de parlament sau guvern tu esti zero.Legea data de parlament ori guvernt trebuie sa o aplici nu sa o aprobi.Mare razboinic te mai crezi.Dar apropo s daca nu executai ordonanta lui ponta cu majorarea de 25% ce faceai cu bani care iti veneau de la bugetul de stat pentru majorare?Cumva ii ciordeai?

 2. Aflat in campanie electorala continua edilul s-a decis sa-si schimbe si numele astfel incat vom fi surprinsi sa vedem ca va semna Ec.(!!!) Kovesi Gorghiu Daniel Cucuruz.Ultimul va fi adaugat in ideea ca sa dea bine la Causeni.

 3. @ Marian
  Eu cred că tecucenii nu sunt atât de îngălaţi pe cât îi crede primarul. După cum aţi observat ProTecuci a postat articole bazate pe DOCUMENTE. Nu cred că tecuceanul este interesat de “calitatea” înjurăturilor şi denigrărilor publicate de echipa mercenarilor de presă, pe model Elena Udrea, la adresa administratorul site-ului, a familiei şi prietenilor săi. Am cerut în mod repetat administratiei Ţuchel să publice documente care ar clarifica majoritatea neregulilor semnalate pe ProTecuci.

  Echipa performantă, pusă pe treabă, condusă de actualul primar ar putea rezolva cerinţele de mai jos în câteva zile:

  1. Publicaţi documentele care atestă originea germanică şi cine a făcut cercetările;
  2. Publicaţi documentele ce atestă faptul că sunteţi economist;
  3. Publicaţi documentele care v-au permis să modificaţi un monument istoric: clădirea Tache şi Elena Anastasiu;
  4. Faceţi public numărul amenzilor plătite de Primăria Tecuci în ultimii 3 ani. Dar şi motivele şi lista celor ce sunt responsabilii de aplicarea acestora;
  5. Faceţi public numărul proceselor pe care le-a pierdut Primăria Tecuci în perioada 2012-2016. Dar şi valoarea cheltuielilor ce a fost plătită urmare a pierderii acestor procese;
  6. Publicaţi documentele care să arate cum aţi îndeplinit măsurile dispuse de Camera de conturi în ultimii trei ani.
  7. Publicaţi lista cererilor la legea 544/2001 şi câte litigii aveţi în contencios pentru refuzul de a răspunde la aceste cereri.
  8. Faceţi public lista juriştilor ce au reprezentat primăria în procese în ultimii 3 ani;
  9. Este simplu să publicaţi listele asistenţilor personali ce au fost concediaţi în 2013 şi mai apoi a celor ce au fost reangajaţi în anul 2014, bază legală şi necesitatea acestui act administrativ care a creat un val de nemulţumiri;
  10. Tecucenii doresc să cunoască, dacă tot plătesc, care este colectivul de redacţie al ziarului Tecuceanul. Să ştim şi noi cine ne înjura oficial;
  11. Publicaţi facturile emise şi plătite pentru calendarele tipărite în Decembrie 2015;
  12. Interesul este maxim pentru documentul de plată a amenzii aplicate de ANRMAP în anul 2014 ce a avut o valoare de 50.000 lei (500.000 mil lei vechi). Dar şi motivul aplicării acesteia. Cine se face vinovat şi cum a recuperat UAT Tecuci acesta suma?
  13. Este adevărat că Primăria a mai plătit în anul trecut o amendă de 68.000 lei (680.000 mil lei vechi) şi acesta fiind aplicată de ANRMAP? E simplu să postaţi documentul de plată căci amenda este afişată pe site-ul ANAP (ANRMAP);
  14. Publicaţi lista cu cheltuielile făcute în procesul cu ROMLUX Târgovişte dar şi cuantumul penalităţilor plătite de primărie până la finalizarea acestuia (pentru refuzul plăţilor pentru facturile scadente);
  15. Sunt hotărâri definitive în procesele cu Eduard Finkelstain dar şi a altor persoane din vechea administraţie din care să rezulte prejudiciile de miliarde pe care le-aţi reclamat la începutul mandatului în ziarele locale? Aşteptam documentele.
  16. Faceţi cunoscute valoarea proiectelor europene iniţiate de actuala administraţie, valoarea acestora precum şi termenul de finalizare.
  17. Documente care să arate câte apartamente s-au anvelopat în ultimii 4 ani;
  18. Puteţi să publicaţi o listă cu investitorii pe care ia-ţi atras în Tecuci şi valoare investiţiilor?
  19. Deoarece Proiectul apă şi canalizare a avut termen de finalizare 31. Dec.2015 puteţi să faceţi dovada tecucenilor că aţi plătit cota de finanţare alocata UAT Tecuci?

  Atât pentru astăzi.

  Fac o ultimă remarcă: Administratorul acestui site nu candidează la nici o funcţie publică. Deci, indiferent de mizeriile pe care le vor scrie la adresa lui acesta nu pierde voturi.
  Dacă o să scriem în perioada următoare despre cele amintite mai sus cred că Daniel Ţuchel va pierde câteva voturi. Faceţi prinsoare?

  Din acest motiv cred că merită efortul.

  • Flacarile iadului | 27 ianuarie 2016 at 17:57 | Răspunde

   Oau ! Cum sa raspunda tepeanul la asemenea intrebari, ar insemna condamnarea lui la puscarie, sar da singur in gat, cum sa afle tecucenii adevarul, cand nu l-au putut afla nici procurorii de la DNA, din lipsa documentelor.

 4. Domnule administrator iar s-a facut de ras primarul mincinos.Cica nu i-a dat afara pe asistentii personali.A facut rotirea asistentilor: pe cei dati afara in 2013 i-a reangajat in 2014 iar pe cei dati afara in 2014 i-a reangajat in 2015.Deci a facut rotire.Domnule administrator va intreb: omul asta Tuchel Gerhard e normal la cap?Eu cred ca e bolnav rau sarcul.Pentru afirmatiile astea chiar trebuie internat la ospiciu si fara asistent personal.Imi cer scuze fata de oamenii astia aflati in nevoie, dar omul chiar e tampit rau- a rotit asistentii personali-imi fac cruce.Iarta-l doamne ca e tampit

 5. Intr-o zi, pe inserat,
  „TecuceanuL” a postat
  Inc-o pozna foarte mare,
  De la Tuchel majorare.

  Asta nu miroase-a bine
  Tuchel este de rusine
  Si ne minte si-apoi drege
  Ca a aplicat o lege.

  Stimati tecuceni. Sunt sigur ca v-ati convins si voi de caracterul individului care ocupa fotoliul de primar in conditiile in care are „n” dosare pe la DNA.
  Acest om lipsit de scrupule a editat pe banii nostri, a cetatenilor platitori de taxe si impozite, timp de 4 ani un ziar de partid, a editat „n” felicitari si alte materiale
  cu firme „de casa”, a transformat Tecuciul in raiul petrecerilor si al spectacolelor in scop electoral si a culminat cu editarea acestor calendare in numar mult mai mare decat numarul
  familiilor din oras. Faceti un brainstorming si spuneti si voi ce se putea face pentru oras cu acesti bani? De ce avea nevoie acest oras? De spectacole? De ziare care sa dezinformeze si
  sa il ridice in slavi pe tovarasul dictator?

 6. Uitaţi ce am postat eu pe tecuceanul.ro, comentariu care încă nu s-a publicat:

  Bună ziua, Domnule Primar.
  Sunt un angajat la una din societăţile din subordinea Consiliului Local.
  Aş dori să vă pun câteva întrebări dar înainte de asta vreau să fac o introducere:
  Când aţi venit dvs. primar în Tecuci şi aţi făcut multele societăţi, minimul pe economie era 750lei.
  La înfiinţarea acestor societăţi aţi făcut şi grilele de salarizare.
  În anul 2016, salariul minim pe economie va fi din mai 1250lei.
  Deci va ajunge să crească cu 500lei fata de 2013. De această creştere au beneficiat DOAR MUNCITORII NECALIFICAŢI, încadraţi cu minimul pe economie cărora le-a crescut salariul datorită legii.
  Bugetarilor, de curând, le-a crescut salariile cu 25%.

  Şi acum întrebările:
  1- Dumneavoastră ştiţi că sunt salariaţi la aceste societăţi cărora nu le-a crescut salariile deloc în toţi aceşti 3-4 ani?
  2- Dumneavoastră vă lăudaţi şi puneţi poze cu noi: deszăpezim, facem curăţenie, adunăm căţeii, strângem gunoaiele, etc. DAR DUMNEAVOASTRĂ, DOMNULE PRIMAR, AVEŢI GRIJĂ DE NOI?
  3- Suntem câteva sute bune, împreună cu soţiile noastre, copiii noştri, părinţii noştri, nepoţii noştri, prietenii noştri facem poate câteva mii. În aceste condiţii credeţi că vă vom mai vota, domnule primar?
  4- Este normal ca un muncitor necalificat să aibă cât un muncitor cu studii superioare?

  • @ angajat fidel
   Sunt mulţi tecuceni cărora nu le sunt aprobate comentariile considerate incomode. Încă din start ziarul Tecuceanul nu a aparţinut tecucenilor din banii cărora se finanţează. Îndemnăm pe toţi cei care au postat comentarii pe Tecuceanul, pe contul de Facebook al primarului să faceţi un printscreen şi să ni-l trimiteţi. Sau postaţi conţinutul în secţiunea de contact ori în formularul pentru comentarii.
   Părerea mea este că, pentru a vă mai înşela încrederea încă odată o să vă „umble” la leafa în ajunul alegerilor. Şi-apoi pauză încă 3 ani.
   Asta este ciclul electoral mizerabil.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!