shopify
analytics tool

Investiţii de milioane, servicii de doi bani – video

Viscol-Tecuci-ianuarie-2014
In cursul acestei zile, Dumnica 26.ian.2014, am incercat sa fac un raid prin targ. As fi dorit sa o fac cu masina din dotare. Imposibil! Desi am facut partie in fata casei, nu am putut scoate masina. Pe strada nu trecuse nici un utilaj. Am sunat prietenii… dar si ei erau in aceeasi situatie. Am decis sa o iau per pedes.

La intersectia de la Restaurantul Cina in decurs de 5 minute trei masini au ramas blocate. Plugul nu trecuse de de mult timp si semafoarele nu faceau decat sa inrautateasca lucrurile oprind masinile inutil si provocand blocaje la incercarea de a demara.  Utilajele duc zapada de pe carosabil in exterior iar tecucenii o arunca indarat.
Drumurile secundare din Tecuci nu erau deszapezite in proportie de peste 70%. TIR-uri blocate, taxiuri inzapezite, oameni injurand, soferi claxonand pentru a avertia pietonii care circulau pa carosabil… intr-un cuvant: HAOS.
Am surprins intr-un scurt filmulat cateva ipostaze ale primei zapezi cazute in anul acesta peste Tecuci.

Iata ce ne spune oficiosul Primariei intr-un articol din luna noiembrie 2013:

„Pentru combaterea fenomenelor de înzăpezire și a poleiului în municipiul Tecuci sunt programate să acționeze: 2 autobasculante Volvo FM 9 dotate cu plug și sărăriță, un tractor Case 125 Xline cu plug Hydrac L 2501, dispozitiv de încărcare frontală, plug 1.8 m, sărăriță 1.1mc și remorcă IMUN 7 RBAT, un Unimog cu sărăriță 4 mc și plug Epoke SPS 300, 1 buldozer, 1 autogreder, utilaje ce aparțin S.C. Romprest S.A., societate cu care Primăria a  încheiat contract de prestări servicii. În cazul în care fenomenele naturale sunt deosebite cantitativ și cu durată peste medie vor fi utilizate și utilajele S.C. Ecogrup Tec S.A., respectiv 1 buldozer, 1 autogreder și un tractor cu remorcă.

În condițiile în care ninsoarea abundă și duce la creșterea stratului de zăpadă depus pe căile de circulație, mai mare de 30-40 cm, șeful Comandamentului operațional local, va dispune unităților prestatoare, intervenția de deszăpezire cu utilaje specifice pe traseele stabilite.”

14 Comments on "Investiţii de milioane, servicii de doi bani – video"

 1. informat gresit. Sc Compania Romprest Service SA a incheiat un contract de chirie pentru trei autogunoiere marca Volvo , pe care scrie Romprest , sunt conduse , administrate si Organizate de catre societatea Ecoprest . Deci firma primariei raspunde de buna desfasurare a colectarii deseurilor de pe raza mun Tecuci. Pentru sezonul de iarna , primaria s-a rezit la sfarsitul toamnei calendaristice sa faca un alt contract de inchiriere pentru doua bascule cu plug si sararita si un Unimog la fel dotat. Datorita ingrijirii defectuase a celor trei gunoiere, Societatea a dispus ca aceste utilaje de dezapezire sa fie conduse de angajati proprii. Deci organizarea si dispunerea utilajelor in teren este datoria firmelor de casa ale primariei. Daca nu se circula , sau se circula greu este datorita profesionalismului si experientei conducerii si personalului de logistica ale acestei firme. Daca nu s-au dezapezit strazi intregi atunci raspunsul este ” nema voturi nema curatenie” Un trei bun fara griji. Primaria are grija sa te stresezi degeaba.

 2. Sunteti cam neintelegatori. Domnul Primar, este primar la doua localitati. Sambata a trebuit sa coordoneze comandamentul pentru situatii de urgenta la Tepu, acolo zapada fiind mult mai mare ca fiind in varful dealului a fost viscolita, iar de duminica dimineata dupa ce s-a ,,sculat,, la ora 10 a inceput treba si la Tecuci.

 3. Primaru’ asta nici propriul Volvo n-a fost in stare sa si-l scoata de sub nameti. Ce pretentii mai aveti la o strada, sau oras… intai trebuie sa mearga la scoala (si-asa se aude ca a cam fost r…t prin liceu…) sa-i explice cineva ca intre sat si oras diferenta e ca orasul are mai mult de o strada!

 4. Of…ne-am ferit de dracu si am dat de tatal dracului!!!

 5. totusi eu cred in competenta germana , ce pacat ca s-a descoperit originea germanica a lui…….. Auschwitz

 6. Ciudat ca atunci cand vine vorba de distractie, de cheltuirea banului public pentru asta, mobilizarea este exemplara, de parca Primaria Tecuci ar fi o Agentie de impresariat artistic si organizari evenimente.
  Insa, atunci cand trebuie sa lucreze efectiv, sa se vada ceva de care sa beneficieze si cetatenii, lucrurile se misca anevoios de greu, uneori deloc. O stare de inertie din care doar contribuabilii ar putea sa ii scoata.
  Altfel s-ar fi miscat lucrurile daca eram deja in perioada de campanie! Asa, mai sunt cateva luni bune, suficient timp pentru a mai genera o „poveste” sau „petrecere”, pentru ca vorba regretatului Gheorghe Dinica „mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana”.

 7. Primăria in Tecuci nu si-a făcut treaba , dar si automobiliștii nu sunt dotati cu cauciucuri de iarna sau cu lantururi așa cum prevede legea

 8. Trandafir de Tecuci | 27 ianuarie 2014 at 10:14 | Răspunde

  La Tecuci s-a declarat Cod Rosu de prostie si puturosenie pentru Consiliul Local.In frunte cu mult prea nepriceputul si prea-puturosul T…l.

 9. Noi ştim ce să votăm, suntem 11000 de inteligenţi! | 27 ianuarie 2014 at 08:17 | Răspunde

  Mă bucur foarte mult să văd străzile înfundate şi cum vă chinuiţi, aşa cum l-aţi votat în număr mare pe primar, pe străzile acelea une este zăpada atât de mare, mai ales în zona şcolii 8 unde te băteau dacă erai de la PDL, sau în zona industrială.
  Dacă vă întrebaţi, de ce spun asta acum? Deoarece chestiunea deszăpeziri e pur politică, ţin de un primar bun. Amintiţi-vă cum în 2012 primarul Finkelştein a deszăpezind oraşul foarte rapidă şi zăpada a fost scoasă şi din oraş. Îmi aduc aminte că a nins la fel de mult şi imediat după ninsoare utilajele erau printre blocuri, deszăpezind şi cărând zăpada.
  În număr mare l-aţi votat pe Ţuchel. Ei, acum, în număr mare ieşiţi pe străzi, luaţi lopeţile şi deszăpeziţi străzile, căci cu ăsta aveţi de a face încă doi ani sau 8 dacă veţi fi la fel de deştepţi şi în 2016, geniilor!
  Acum îi întreb pe susţinătorii puterii, cum e circulaţia domnilor????
  Cum vă descurcaţi cu maşinile domnilor: consilieri, directori şi profesori, pensionari, ce iubiţi PSD (Butunoiu e la fel de vinovat ca Ţuchel, Radovei are acelaşi grad de incompetenţă), comentatori online care îl apră pe Ţucal, cum se circulă măriile voastre?
  Cum te descurci cu maşina nene: Grosu Constantin, Andreuţă, Papuc, Hulea, Kligor, Gegi şi alţi beneficiari ai banului public?
  Succes la vot tecuceni! Votaţi „un primar performant!

  • Pai tocmai de aia au votat pe Tuchel 11000 de tecuceni, ca era Fiki prea competent, eu in 2012 impreuna cu vecinii ne-am deszapezit singuri. In alta ordine de idei, nici cu Tepu nu mi-e rusine, ca am fugit de dracu si am dat de tac”su

   • Nu te contrazic, Edy nu a fost cel mai stralucit dintre primari, dar era cu mult mai diferit de acest incompetent! L-au votat ca i-au platit si pentru ca era un vot anti-PDL asa s-a votat in toata tara, asa se voateza mereu in Romania, anti-ceva. Nu stiu daca votul a fost anti-Edy ci anti-PDL. Si stii bine asta, doar ca vorbesti ca majoritatea romanilor, din cei 11000 care l-au votat 90% il critica la fel de vehement ca tine, dar nu fac nimic, si pentru o galeata si un litru de ulei l-ar cota din nou. Asta se promoveaza incompetenta, asa ajung hotii la putere si apoi sfarsesc la Academie la Jilava, asta e clasa politica. Iar cetatenii sunt de vina cat politicieni. Mereu suntem obligati sa alegem raul cel mai mic, dar ca in cazul Tecuciului in 2012 ati ales dezastrul, incompetenta, hotia, nesimtirea si badaranismele!

    • Dacă USL îl punea drept candidat la primărie și pe un gângav, de oriunde ar fi venit el, fie și de la grădina zoologică sau de la depozitul de „radovei impotenți politic” tot ar fi câștigat… așa că nu are nici un merit „dl Țucal”…!!!

  • ai spus bine… dupa ninsoare. se pare ca inca ninge, inteligentule :))

   • Ma refeream la ninsoarea cazuta pana azi-noapte, inteligentule!
    Oricum eu cred ca in 2012 a fost oarecum mai bine, voi l-ati votat acum pupati-l bine si luati lopetile in mana! Primarul e la fel de incompetent ca voi cetateni nepasatori, tari in comentarii si lipsitit de orice curaj sau simt cetatenesc. In alta oridine de idei asa cetateni asa primar!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!