shopify
analytics tool

Daniel Ţuchel: În slujba tecucenilor sau a intereselor personale?

Daniel-Gerhardt-Tuchel-Campanie-electorala-2012

Asa cum am promis o sa readucem pe prima pagina articole scrise de jurnalistii nostri si care pot sa va ofere o imagine a “progresului” din administratia locala in ultimii 4 ani. Acest articol a fost postat in 30.oct.2013


Tecucenii şi-au dorit cu ardoare schimbarea, votând în iunie 2012, în proporţie de peste 56 % din masa electorală prezentă la urne, candidatul Uniunii Social Liberale, preşedintele PNL Tecuci, Daniel Ţuchel. Insul dinamic cu o ţinută serioasă a lansat în campania electorală promisiuni seducătoare: reabilitare termică gratuită la blocuri, transport local gratuit pentru elevi şi pensionari, asfaltare integrală, reţea de apă şi canalizare, locuri de muncă, rezolvarea problemei câinilor comunitari în primele trei luni etc. ”Tecucenii sunt dezamăgiţi de promisiuni deşarte şi îşi do-resc schimbarea. Actuala administraţie portocalie are 3 atribute este leneşă, nepăsătoare şi mai ales compromisă. Tecuciul în 2012 are nevoie de un primar priceput şi apropiat de oameni”, spunea Daniel Ţuchel înainte de alegeri. Haideţi să privim în urmă cu sinceritate pentru a face o retrospectivă a ceea s-a întâmplat în Tecuci după momentul electoral iunie 2012.

  Iulie 2012: Ţuchel adoptă atitudinea NO COMMENT. Primarul Daniel Ţuchel acceptă să dialogheze de două ori cu reprezentanţii presei tecucene apoi deşi stabileşte o zi permanentă de întrunire se scuză de fiecare dată argumentând că trebuie să plece la o şedinţă în Galaţi. Primarul ”apropiat de oameni” şi ”apărătorul presei” aşa cum reieşea din declaraţiile sale din februarie 2011 de la sediul PNL, unde îl acuza pe fostul primar, Eduard Finkelştain, că a reuşit să închidă mai toată presa, a tras la rându-i obloanele şi s-a închis în propriul turn de fildeş. Pentru o discuţie cu primarul trebuia să aştepţi în mod batjocoritor câteva ore bune la uşă. În următoarele luni primarul a încetat să mai răspundă jurnaliştilor la telefon. Nici puhoiul de tecuceni venit în audienţă nu a mai fost primit ca-n primele zile de mandat, primarul fiind la un moment dat de negăsit.

August 2012: Funcţionarii Primăriei pasaţi de pe un post pe altul. Primarul Daniel Gerhardt Ţuchel dă o serie de dispoziţii referitoare la mutarea temporară pe o perioadă de 6 luni, a mai multor funcţionari din cadrul Primăriei Tecuci. Funcţionarii au fost mutaţi ulterior pe alte posturi, o iniţiativă menită să-i facă să renunţe fapt ce reiese dintr-o declaraţie a primarului din 5 iulie 2012: “Peste 70% din funcţionarii de astăzi ai Primăriei sunt aduşi pe criterii politice de către fostul primar. Corect era ca aceştia să plece împreună cu el. Mesajul meu a fost următorul: Chiar dacă n-aţi plecat să nu consideraţi vreo clipă că sunteţi oamenii mei. Eu am câştigat Tecuciul cu un proiect politic şi cu o echipă. Nu pot face performanţă cu o echipă veche, perimată, uzată. Vreau să fac echipă cu cei care am câştigat”. Atmosfera de lucru din Primărie era una tensionată, ne-au declarat surse din cadrul municipalităţii. Uneori primarul îi trata pe funcţionari necuviincios. Tot în august au început lucrările de modernizare la parterul primăriei despre care primarul a evitat să vorbească. Nici până-n prezent nu ni s-a explicat cine a realizat lucrările, pentru ce sumă, în care şedinţă de consiliu local s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, de ce nu s-a făcut licitaţie, bănuiala fiind că primarul a încercat să-şi plătească datoriile faţă de cei care l-au sprijinit în campania electorală.

Septembrie 2012: Destituire cu scandal la Poliţia Locală.  În cursul zilei de 12 septembrie în sediul Poliţiei Locale Tecuci a avut loc un incident între directorul executiv de atunci, Cristian Popovici, şi primarul Daniel Ţuchel. În ultima şedinţă de consiliu local a fost aprobată modificarea organigramei la Poliţia Locală prin care se desfiinţa funcţia publică de conducere de director executiv precum şi alte funcţii. “Domnul director a refuzat să se supună hotărârilor motiv pentru care am fost nevoit să merg la sediul Poliţiei. Sigiliul a fost pus pe uşa biroului pentru că domnul director a refuzat să predea inventarul pe care-l are în subordine şi este firesc să sigilez uşa ca să pot constitui o comisie şi să iau în primire fără el. Obiectele personale vor fi înapoiate“, a declarat primarul care a recunoscut că a acţionat milităreşte. Soţia fostului director executiv, Nona Popovici, şef la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei, a trebuit să-şi caute de lucru câteva luni mai târziu tot după o modificare de organigramă. Într-o situaţie similară s-a aflat fostul jurist al Primăriei Tecuci, George Borşan.

Octombrie 2012: Consiliul Local Tecuci,o biată maşinărie de vot. După scrutinul din iunie municipiul a dobândit un nou consiliu local, format tot din 19 consilieri, cei din partea USL deţinând majoritatea. Consilierii opoziţiei s-au ridicat de nenumărate ori pentru a condamna neconvocarea lunară a şedinţelor ordinare, trimiterea unor materiale de şedinţă incomplete, cu întârziere, iar când venea vorba de diferite propuneri ale acestora li se răspundea sec de către preşedinţii de şedinţă, la îndemnul primarului, “s-a consemnat în procesul verbal opinia dumneavoastră, staţi jos”. În rest proiectele de pe ordinea de zi erau votate fulger evitându-se susţinerea vreunui punct de vedere vizavi de proiectul supus aprobării. La sfârşitul lunii septembrie consilierii PDL Florin Vasiliu şi Livia Petraşcu au părăsit sala în plină şedinţă.  “Legea 215, art. 39 prevede: Consiliul Local se întruneşte în şedinţe ordinare, lunar, la convocarea primarului. Ne-aţi spus săptămâna trecută că şedinţa e ordinară, aţi spus apoi că nu se mai face, aţi revenit cu una extraordinară. Unde sunt şedinţele ordinare de pe lunile iulie şi septembrie? Nu mai spun că nu au fost înmânate la timp toate proiectele”, a spus iritat Florin Vasiliu.

Decembrie 2012: Cine n-are card să-şi facă, la băncile preferate ale primarului*Ţuchel în război cu presa* Concert controversat de revelion* În lunile anterioare, primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, a dat o dispoziţie verbală ca funcţionarii municipalităţii să-şi procureze card, pentru a primi salariul, la Raiffeisen Bank sau Volksbank. Primarul a apărut alături de directorii celor două instituţii bancare într-un pliant electoral distribuit în iunie. Samir Oancă, în acea vreme, consilier local (PP-DD), a intrat în conflict cu primarul pentru că a refuzat să-şi facă un astfel de card. Ceea ce a făcut primarul Ţuchel a fost un abuz, conform ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.149/2007 privind aprobarea unor măsuri în domeniul finanţelor publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 882 din 21 decembrie 2007, aprobată prin Legea nr. 150/2008, cu modificările ulterioare care prevede la art.5. “Ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice din subordinea acestora, indiferent de sistemul de finanţare, vor lua măsurile necesare achitării drepturilor salariale prin intermediul cardurilor pentru anagajaţii care optează pentru această modalitate de plată”. Ultima zi din an a fost una încărcată de tensiune. La şedinţa de consiliu local Daniel Ţuchel i-a obligat pe jurnaliştii prezenţi să închidă dispozitivele audio-video până la obţinerea acreditării de presă, conform unei hotărâri de consiliu local mai veche, contestată în trecut la Prefectura Galaţi, deşi aceleaşi mijloace de înregistrare au fost folosite fără vreo restricţie timp de 6 luni în şedinţe. “Am depăşit campania electorală, suntem într-o altă etapă”, a spus atunci primarul. Spre seară Primăria şi Consiliul Local Tecuci aşa cum era menţionat pe afişe a pregătit tecucenilor un spectacol-campanie electorală cu prilejul revelionului în cadrul căruia numele primarului a fost rostit necontenit. Şi în acest caz nu se ştie clar câţi bani s-au cheltuit, dacă au fost doar bani din bugetul local sau au existat şi sponsori, şi dacă pe scenă a evoluat adevărata formaţie Fun Factory sau o copie fidelă.

Ianuarie 2013 – prezent: Tecuciul, mai vechi, mai rablagit sub administraţia Ţuchel. Tecucenii au primit cadou la început de an indexarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei din ultimii 3 ani, adică 16.05%. În Consiliul Local Tecuci, majoritar USL-ist s-au petrecut lucruri de domeniul fantasticului. Consilierii au primit materiale de şedinţă cu anumite valori ale taxelor, au votat, iar la câteva zile pe site-ul primăriei au aparut alte valori. Cele mai nebănuite modificări faţă de ceea ce au votat consilierii în sedinţă sau faţă de ceea ce au ştiut că votează au fost în privinţa taxelor locale speciale. În 4 zile autorizaţia de transport public în regim taxi a crescut de la 160 lei/auto la 1000 lei/auto, viza anuală transport în regim de taxi de la 255 lei/auto la 500 lei/auto, taxa de habitat pentru persoane juridice – deşi acum câteva luni s-a spus că aceasta nu va suferi modificări –  a fost majorată, nou introdusele taxe de publicitate sonoră (pe zi) şi de foc de artificii (pe 5 min.) au crescut de la 100 la 116 lei, avem o ambiguă taxă de organizare evenimente familiale – nunţi 1000 lei, cumetrii – 500 lei ş.a.m.d. Este adevărat că există şi taxe care au fost reduse. Majorările îşi găsesc o explicaţie probabil în numărul mare de lucrări prin încredinţare directă despre care vom mai vorbi şi în înfiinţarea a 6 noi societăţi de către Consiliul Local Tecuci cu câte 2 directori fiecare, cu salarii între 3000-4000 lei, ajungându-se după un calcul estimativ având la bază organigramele şi grilele de salarizare la o cheltuială de peste 2,5 miliarde lei vechi pe lună din partea primăriei pentru personalul societăţilor. Pentru dotarea societăţilor s-au aprobat spre cheltuire până acum alte peste 11 miliarde. Argumentele la înfiinţarea societăţilor au fost următoarele:  “O administrare eficientă a bunurilor şi serviciilor de interes local presupune organizarea unor societăţi care să concesioneze bunuri ce aparţin domeniului public al UAT Tecuci, în vederea asigurării prestării serviciilor publice pe fiecare domeniu (salubritate zone verzi, colectare deşeuri, administrare cimitire, pieţe, oboare) şi nu cumulate toate într-o singură societate. Astfel se poate urmări mai uşor eficienţa activităţii respective, se pot face investiţii cu banii obţinuţi din prestarea serviciilor şi nu în ultimul rând se pot crea noi locuri de muncă (nota noastră: pentru tecucenii de rând sau pentru cei cu legături usl-iste?)”. Primarul Ţuchel a venit tot în primăvară cu ideea ca primăria să aibă propriul ziar “Tecuceanul”, cu pagină web, pentru a căror concepere şi realizare s-a plătit firmei ieşene Carusel Brand suma de 21.891 lei  (bani publici), excluzând cheltuielile pentru redactori şi echipamente. Instituţiile din subordinea primăriei au fost obligate să trimită aici informaţia la cald şi să evite comunicarea cu alţi reprezentanţi ai presei. Repetarea obsesivă a numelui primarului, prezentarea doar a aspectelor pozitive din administraţia locală tecuceană au demonstrat că ziarul “Tecuceanul” nu e nimic mai mult decât un instrument de imagine. Dintre abuzurile ciudate ale puterii mai amintim rezilierea subită a contractelor de închiriere ale beneficiarilor de păşuni şi adoptarea unei hotărâri prin care chiria s-a majorat cu aproape 560%, de la aprox. 80 de lei/ha/an la 450 de lei/ha/an. Conform articolului 5 din contract acesta putea fi reziliat doar în cazul în care chiriaşii întârziau cu plata mai mult de 12 luni. Unii dintre chiriaşi l-au dat în judecată pe primar. O luptă intensă, ciudată şi cu multe semne de întrebare în privinţa legalităţii s-a dus pentru schimbarea administratorilor de blocuri şi numirea unor favoriţi ai actualei puteri. De schimbare n-au scăpat nici unii directori ai instituţiilor din subordinea primăriei. “Isprăvile” sunt mai multe, realizările însă puţine, câteva cârpeli ale asfaltului, padocuri şi spital pentru câini după un an, prime (bani cadou) pentru profesori şi cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, mici schimbări la infrastructură, început de reamenajare a parcurilor, probabil şi alte plusuri mai importante ale administraţiei pe care le-am omis. Un lucru e sigur tabloul general e departe de promisiunile de vis din campanie.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

28 Comments on "Daniel Ţuchel: În slujba tecucenilor sau a intereselor personale?"

 1. Nenorocirea este ca, indiferent de cine prefera pe cine, cine detesta mai mult pe cine, inevitabilul tot se va produce. Unul dintre acestia va deveni primarul orasului…

 2. @VLAD INTEPENDENTUL De ce nu a venit în direct la Radio1Tecuci domnul Gavril??? Unde este independentul tău și de ce nu vine radio să vorbească? De ce nu răspunde la întrebărille tecucenilor?

  • Acelasi motiv pentru care nici Hurdubae al tau nu o sa vina! ESTE UN IEPURAS CARE N-ARE CE CAUTA PE FOTOLIUL DE PRIMAR!

   • Hurdubae nu este al meu, este al partidului său, și nu am spus că este corect că nu s-a prezentat la emisiune. După părerea mea orice confruntare electorală trebuie onorată și din acest punct de vedere al confruntărilor electorale pot spune că Vasile Diaconu și Traian Bălănică(tind să îi dau câștig de cauză domnului Bălănică) sunt cei mai buni(Țuchel doar evită întrebările și dă vina pe ceilalați). Dacă mâine nu va venii la confruntarea cu Țuchel, e treaba lui că pierde voturi și resptul oamenilor, doar așa candidații se învață cu transparența, comunicând. Nu e nimic- nu vine – îmi voi îndrepta atenția spre alt candidat, care merită. Singurul motiv pt care avansam ideea votul spre PSD, era că voturile anti-Țuchel nu trebuiesc risipite ci concentrate într-un singur pumn, dar dacă este joc păi joc să fie.
    EU SUNT UN CETĂȚEAN LIBER și mă informez corect și în detaliu despre fiecare candidat, am anumite principii după care votez- și unul dintre acestea este transparența condidatului. Ft bine Hurdubae îl votam în condițiile în care se dovedea transparent -are o bubă în partid pe Grosu, a doua e cu această comunicare, le pierde, va pierde zece voturi cel puțin-cam toata familia mea-care îl vroia la radio să comunice. Orice candidt care nu vine la radio se dovedește a fi un Țuchel

 3. Valeria Victrix | 25 mai 2016 at 07:28 | Răspunde

  pentru “independenții PMP”
  – vă aduceți aminte, acu’ vreo 4 ani, de un alt țăran care a venit primar la Tecuci pe același tip de discurs? Vă place unde am ajuns?
  – prmarul pune în aplicare hotărârile CL… adică Papuc “Priceputul” o să-i propună lui ginerică “independentul PMP” cum să transforme Tecuciul în CAP?
  – 33%? o consider autoironie – nici la el pe scară nu ia atât

  “Tinerețea e o trufie, rareori o valoare” (vă las pe voi să descoperiți cine a scris asta)

 4. victor paul dobre | 24 mai 2016 at 22:08 | Răspunde

  Independent sustinut de PMP, fostul PDL, actual PNL? Oare chiar credeti tecucenii prosti?

 5. Mai independentilor cei multi!!!Cu cine o sa conduca acest independent orasul asta?!Cu niste consilieri de la partidele politice,nu?!Va spun eu!Cu Axenie,Cazacu,bucatarul familiei,cu Fiki si cu toti fostii PDL-isti!Asa,ca lasati-o mai moale cu ,,independentul” neindependent!!!O tara,comuna sau oras,nu poate fi condusa decat de catre partide.Intelegeti,si nu va mai alintati!

 6. Ce partid mare visati? Poate hoti mari ,da asta se poate ,insa toate listele sunt otravite de oamenii ce au facut legaturile intre hoti in acesti ani.Un lucru e clar : PNL-ul o va lua pe urmele taranistilor!
  Pe cine voi vota ?Nu stiu ! Tecuciul merita totusi altceva decat hoti reinventati.

 7. Oameni buni, cum sa inlocuim un tepean cuun corodean ? Chiar in halul asta am ajuns, sa nu mai existe un tecucean, care sa conduca orasul nostru? Stop veneticilor la conducerea orasului, votati un tecucean !

 8. @Cetatean poti sa mergi la vot impreuna cu @Dac. Votati candidatul unui “partid mare”.Votati acel candidat fara identitate. Nu a demonstrat nimic si nici nu spune nimic. Limbaj de lemn si discurs cu mult sub nivelul mediu. Mergeti la acele intalniri, ascultati-l pe Hurdubae si veti intelege. Grosul un om de la care nu poti avea totusi mari pretentii, si-a asumat acel rol teatral prin care si-a cerut scuze de implicarea lui in 2012 si de aducerea lui Tuchel la Tecuci. Daniel Butunoiu si organizatia PSD Tecuci nu au facut acest lucru, asa, macar de ochii lumii.
  Nu, ei au tupeul si neobrazarea, sa vina si sa ne prosteasca ca si acum 4 ani…Iar voi…voi…da voi…ce faceti ca toate acestea sa nu se mai intample?
  VOI,..voi, votati aceeasi oameni, aceeasi clasa politica infecta.
  EU, ca si multi altii voi vota INDEPENDENT. Am sa votez, atat pentru trimiterea acasa a lui Tuchel cat si pentru nimicirea parvenitilor politici.
  Sunt tanar si suntem multi.
  VOI,…voi chiar sunteti speriati. FUGITI…cat mai aveti timp…

  • Eu as vrea sa il votez pe acest independent, dar nu stiu nimic despre el, nu apare la confruntarile radio, nu il vad prin oras, se spune ca e un galigan de 2 m., plin de tatuaje si alte chestii. Nu stiu daca e adevarat, dar nici interviurile ,,fabricate” din ziarul ,, Independent”, nu pot sa le iau de bune, ca nu sunt vorbele lui, sunt inventiile propagandistilor din spatele lui. Ca si in cazul tepeanului, imagine la maxim creata de Daniel Buchir , Nina Popa si niste tarani din Vrancea. Putem lua de bune aceste intoxicari propagandistice?

  • Nu voteaz si nu am votat niciodata cu PSD, dar nici nu voi vota un incompetent, un baiat de bani gata care n-a muncit o zi din viata lui, ASTA SA FIE CLAR! E pacat de tineretea ta. Entuziasm de genul am vazut si la alti tineri in alti ani electorali, din pacate acest entuziasm a fost omorat cand si-au vazut omul pe functia respectiva!

 9. VLAD INDEPENDENTUL | 24 mai 2016 at 15:06 | Răspunde

  @Dac
  “Votati un partid mare mare si un singur candidat” – astfel, sunt doua variante:
  1. ori te crezi prea destept
  2. ori ne crezi prosti
  Daca esti un PSD-ist convins, ramai in zona ta. Nu trebuie sa ne spui noua, tuturor, ce si cum.
  Corect ar fi fost sa te adresezi celor care il voteaza pe Tuchel si sa le spui de ce nu e bine sa-l voteze. Uite, EU, am sa votez INDEPENDENT. Tocmai ca m-am saturat de ceea ce numesti tu “partid mare”. Adica, vezi draga doamne, daca in mod clar ca partid mare se exclude PNL -ul, oare ce “partid mare” mai ramane?
  In ce priveste CL, pot sa-ti spun in mod sigur ca nu voi vota nici PSD si nici PNL.
  Din ce pozitie de expert, avansezi TU procentul de 10% pentru INDEPENDENT?
  Va este frica de INDEPENDENT, de curajul lui? Va este frica de cele 33% ale lui?
  De ce, toti, loviti in acest personaj? Va strica “joaca”? Vreti la putere, vreti sa scapati de Tuchel, dar nu prin INDEPENDENT deoarece gata cu posturile si functiile date pe criterii politice. FLAMANZILOR. Cum e oare sa inlocuiesti un LUP flamand cu o HAITA flamanda? O fi bine?
  Intelegi fenomenul de scarba fata de clasa politica?
  Corect ar fi ca fiecare candidat sa intre in astfel de competitie din postura de independent, astfel incat, acei candidati slabi sa nu mai beneficieze de votul masinariilor politice.
  Tecuciul, are sansa sa iasa in evidenta pe scena politica, prin a spune nu clasei politice si acestor marionete ce-si confera titlurile de lideri.
  De ce atata prosteala? De ce atatea negocieri si promisiuni de posturi si functii?
  Intelegerile sunt facute. Tuchel v-a fi city manager daca Hurdubae ajunge primar, vor pune “batista pe tambal” si tecucenii vor vota iar la parlamentare, Daniel Butunoiu si Mircea Toader.
  Despre asta trebuie vorbit si asta trebuie sa inteleaga oamenii, tecucenii.
  Tuchel nu va mai iesi primar. Iar noi nu trebuie sa mai alegem raul cel mai mic. Acum 4 ani Daniel Butunoiu era cu Tuchel la toate intalnirile. Azi nu mai are curajul sa iasa chiar cu candidatul pus de el? Dar asteapta…mizeaza pe perpetua prostie.
  Pana cand vom mai continua asa?

  • care 33%? iti garantez ca pe 5 iunie mai mult de 9-11% nu scoate gavril, deja este in scadere.

  • Nu sunt independent | 24 mai 2016 at 18:51 | Răspunde

   Sa inteleg ca acest independent nu e lup flaman?
   Ca nu e arogant cu tecucenii? Atunci de ce îi ignora? Parca vad ca si asta va face ca tepeanul. Si nu prezinta incredere unul care este sustinut de transfugi de la PDL si PMP, care mai inainte ne priveau de sus si care l-au bagat in rahat pe fostul edil.

  • Da bine zici,cu Grosu la Psd miroase a capra. De ce nu e bine sa votam tuchel pt ca e sarlatan. Atat el cat si anumiti penali care Care cred ca vor fi saltati. Cam atat a astazi am desfacut acel vin Roze primit spaga slectorala la o pomana facuta de tuchel binenteles la toti Tecucenii. Si am baut de bucurie ca mai au putin. Si pt cei care vor ajunge la sefie . Primul ras in cap sa fie Maftei./ si va spun si care urmeaza sa fie ….. in cur. Jeguri de oamenii. Nu mai comentez decat dupa ce au pierdut sau castigat. jungla politica ofera surprize.

  • @VLAD INDEPENDENTUL Văd că ești foarte pornit dar nu vezi dincolo de gard. Te lămuresc imediat:
   1. Nu sunt pesedist și sunt singurele alegeri când voi vota cu PSD din cauza unui singur tur de scrutin pe care tot ”domnii independenți pmp-iști” l-au votat în vremea guvernării portocalii.
   2. Nu consider pe absolut nici-un votant tecucean ca ar fi „prost”, ci doar îți explic o aritmetică electorală din postura unui om care cunoaște cum votează tecucenii, fiecare cu „simpaticul” lui este exact ceea ce vrea Țuchel (dar probabil ăsta e rolul tău să dezbini)
   3. Asta cu independentul e ca și aia cu „de ce le e frică nu scapă”, independent dar susținut de PMP-Cristache, Butunoiu Liviu și Carmen Axene???- și întrebarea e cum o strice jocurile domnul Gavriil? (eu zic că e candidatul lui Țuchel), părerea mea că independența asta provoacă dependență, care îl va aduce iar pe Modiga și alți lingăi pedeliști prin primărie pe lângă alții care au rămas cu Țuchel
   4. Eu îmi exprim o părere și ești liber să faci ce vrei, dar crede-mă că dacă după 5 iunie Țepeanul va ieși primar cu 10 – 15 % asta va fin din cauza noastră a tuturor, deoarece nu a știut cum să ne unim să îl dăm afară din Tecuci!
   5. Îți reamintesc că sunt singurele alegeri când rezultatul este atât de incert (asta au spus-o sociiologii) și vii tu un „independent” membru de partid să ne dai clar un rezultat.
   6. Sugerează-i domnului Gavril să fie mai comunicativ cu tecucenii pentru a putea strânge la alegerile din 2020 acel 33% pentru a devenii primar – până atunci părerea mea este că PSD la Tecuci poate avea un 30% lejer plus o prezență mărită la vot va duce candidatul spre 36/7%.
   Despre „Flămânzi” și „clasa politică hoață” întreab-o pe doamna Axene, Modiga și prietenii interlopi ai domnului Gavril.

  • Valeria Victrix | 25 mai 2016 at 14:59 | Răspunde

   pentru Vlad – dacă tot ai pus întrebări, o să ai parte de răspunsuri (ceea ce evită candidatul tău, din care motive… nu știm și, sincer, nici nu ne interesează)

   O să încep prin a dispersa această acuză colectivă că tot ce este contra Gavril e pro PSD – e o tehnică de manipulare primitivă: tineri contra bătrâni, o generație contra celor dinaintea ei… e un conflict pe care nu l-ați inventat voi, e de când lumea dar voi îl duceți într-o zonă de querilă, de luptă armată, de conflict sângeros – de “cine nu e cu noi e împotriva noastră”… (a voastră a cui? că sunteți neica nimeni parvenit de la Corod care vrea și el primar… nu consilier prima oară să vadă care-i joaca, direct primar – sau parlamentar la toamnă dacă-l mai păcălesc ăștia de-l jumulesc de bani…) Eu nu votez PSD sau Hurdubaie, am altă opțiune dar nu o fac publică pentru e treaba mea cu cine votez, nu behăi online cu majuscule că eu îl susțin pe cutare sau cutare.

   O să încerc să răspund la întrebările tale (cele inteligibile, restul… poate altcineva să o facă, vreo mamă Omida sau vreun preot de la Tanacu)

   1. Din ce pozitie de expert, avansezi TU procentul de 10% pentru INDEPENDENT?

   oricine are vreo legătură reală cu politica are și acces la sondaje – nu numai la cele proprii ci și la cele comandate de ceilalți… pot să confirm datele vehiculate aici, respectiv în jur de 10% pentru Gavril

   2. Va este frica de INDEPENDENT, de curajul lui? Va este frica de cele 33% ale lui?

   a. Altă tehnică puerilă de manipulare scrierea cu majuscule a cuvintelor cheie… Cât despre restul cred că lucrurile sunt lămurite: nimănui nu-i este frică de Gavril (poate că lui Gavril îi este frică să iasă din cluburile unde dă de băut și să vină la un radio, fie și ținut în brațe de doamna Axenie și Fiky să-i calmeze emoțiile)… cât despre curaj – hai să vedem un exemplu și după aia ne revizuim opinia (cu von Țepuci nu a vrut – cu cine vrea?)
   b. 33% … O’really?

   3.De ce, toti, loviti in acest personaj? Va strica „joaca”? Vreti la putere, vreti sa scapati de Tuchel, dar nu prin INDEPENDENT deoarece gata cu posturile si functiile date pe criterii politice. FLAMANZILOR. Cum e oare sa inlocuiesti un LUP flamand cu o HAITA flamanda? O fi bine?

   Cam la limita Tanacu întrebarea, dar o să fac un efort…
   a. de ce lovim în el (de ce mă strângi în pumnul tău?… nu, nu aia, perversă mică – vezi poezia pentru lămuriri suplimentare… asta dacă, spre deosebire de un anumit candidat, ai fost pe la școală). Apreciem totuși faptul că realizezi că e un personaj…
   răspuns – pentru că nu vrem să-l schimbăm pe Țuchel de Țepu cu Țuchel de Corod, clar?
   b. vrem la putere? da
   c. vrem să scăpăm de Țuchel? DA
   d. dar nu prin independent? păi, sincer, nu e nici o diferență… așa că nu, nu prin el – prin el să treacă cui io place
   e. lupii…hm, vezi aia cu lupii maturi și cățeii care în numele ideii (găsești tu pe cineva să-ți deseneze)

   Restul… hai o lăsăm pe seama seama substanțelor psihoactive, că altfel te face să pari … unul de la Corod care vrea primar la Tecuci

   • Laso dracu cu independentul asta ! Daca avea sange in el venea azi la radio, sa se cnfrunte cu tepeanul, asa ce se credem ca e bara- bara cu el? Un las.

 10. Aștept cu nerăbdare ziua de 6 iunie2016 cand tuchelistii vechi si noi vor părăsi institutiile publice din Tecuci. Zvonacii deja au aflat că băncile si executorii judecătorești au ofertele pregătite pentru incasarea banilor de la tuchelistii pentru toate amenzile si infracțiunile săvârșite de aceștia asupra banului public tecucean. Poate CAP-ul de la epu si terenurile de la Negrilesti si Berheci mai acoperă ceva ceva. Robin mai are puțin timp de studiu .

 11. O spun clar și fără echivoc tuturor tecucenilor care merg la vot. Nu mă interesează cu cine votați, dar dacă dorinți schimbare încercați ca măcar la funcția de primar să votați cu un singur candidat, pentru a nu permite divizarea voturilor, oferirea votului fiecarui candidat fără șanse reale este o oportunitate dată lui Țuchel să rămână primar. La CL este bine să votați cu cine doriți, dar la funcția de primar, votați un partid mare și un singur candidat. Calculați că independentul nu are șanse decât spre un 10% care îl ajută pe Țeapean, nici dl. Bălănică nu prea poate multe dar merită să fie consilier local, și nici ceilalți. Eu mi-ași dori să îi pun pe cei patru Hurdubae, Gavri, Diaconu și Bălănică, să fie primari câte un an fiecare, dar nu se poate, și obiectivul meu principal este să scap de Țuchel! Deci voi vota la FUNCȚIA de PRIMAR, un singur candidat, la CL îmi doresc un consiliu multicolor și fără mari majorități! Vă rog fiți atenți și haideți să scăpăm de țeapean și să avem un primar comunicativ!
  P.S. În această campanie electorală am urmărit toate dezbaterile electorale de la radio 1 Tecuci, vreau să îi felicit pe domnii Bălănică și Diaconu, care merită tot respectul, și sper să rămână în Consiliul Local după alegeri.

  • Dac, aici tin sa te contrazic! Stiu ca ai cele mai bune intentii pentru Tecuci, adica cel putin sper, dar sa sugerezi ca singurul mod de a scapa de Tuchel e sa-l votam pe Hurdubae, un om care nici nu stie toate strazile orasului, care este doar un pion in aceasta cursa si care niciodata nu poate sa vorbeasca din propria vointa… Ai enumerat si pe ceilalti candidati, din ei trebuie sa alegem pe cel care cunoaste administratie, nu are interese ascunde sau anturaj dubios. Pe criteriile astea lista se restrange si raman una sau doua variante. Felicitari si din partea mea celor doi candidati care au avut curajul vorbeasca deschis in fata tecucenilor! Dupa mine o varinata castigatoare ar fi alianta UNPR ALDE la nivel local, oricare da primar din cele doua partide.

  • Corect ,asa trebuie facut insa :in spatele lui Gavril se afla Carmen Axenie si Liviu Butunoiu,in spatele lui Vasile Diaconu se afla Manole Odisei,in spatele lui Hurdubaie se afla Grosu in spatele lui Balanica se afla Chisrvasuta .
   Cei din spate fac jocurile !

 12. Intre timp dl. Vasiliu a ajuns un vajnic aparator al dl. Tuchel. Prin oras se zvoneste ce de vina este milardul primit despagubiri, in urma concedierii abuzive a sotiei dumnealui de catre primar.

 13. performantul | 23 mai 2016 at 19:40 | Răspunde

  Sloganul lui Tuchel este: NICI O STRADA CU ASFALT!

 14. Nene Gherharde ! La neamurile lu’ matale din Germanica cand se asfalteaza gropile se pune asfalt nu pietris.Sunt sigur ca stiai dar ai vrut sa ne testezi.Acum urma o injuratura suculenta din partea tuturor tecucenilor dar noi suntem (inca) civilizati.Poate inveti ceva din asta mai neamtule!

 15. Wolfgang Costel | 1 noiembrie 2013 at 09:56 | Răspunde

  Cand isi va acoperi “gaura” din campania electorala va incepe sa “faca treaba” ca sa fie pe plus si apoi pa,pa Tecuci.Ciudat este ca el considera ca noi nu ne ridicam la nivelul lui.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*