shopify
analytics tool

În primăria Tecuci guvernează legea tăcerii.

*Sub dictatura lui Gheorghe Lazăr Lovit în orgoliu de faptul că redacţia noastră “n-a sărutat papucul”, în semn de supunere (aşa cum obişnuieşte o altă parte a presei locale), săptămâna aceasta primarul şi-a ieşit din nou din fire. Strigăte precum “voi ce căutaţi în primărie?, să se ia măsuri împotriva lor! cine le-a dat voie să intre? N-aveţi voie să vorbiţi cu nimeni!”, fac parte din spectacolul isteric la care am luat parte pe holurile primăriei, acum câteva zile. Am văzut cum un Gheorghe Lazăr (domn-primar-doctor şi inginer) încearcă (pentru a câta oară ?) să oprească dreptul democratic al fiecărui cetăţean la informaţie.

Aflând de prezenţa noastră în primărie, justificată de altfel de o anchetă jurnalistică, personajul mai sus amintit a confundat din nou spaţiul public cu propria-i ogradă. Deşi, încă în vigoare legea privind liberul acces la informaţiile de interes public, este ignorată cu bună ştiinţă de teama demascării a nu-stiu-cărei pungăşii sau potlogării. În prezent funcţionarii din cadrul primăriei acţionează după o singură regulă – legea tăcerii, impusă de un singur om.  Dacă legea prevede că instituţia “să furnizeze ziariştilor, prompt şi complect, orice informaţie de interes public care priveşte activitatea acesteia’’ subordonatii lui Gheorghe Lazăr ştiu una şi bună “fără acordul şefului nu putem să vă spunem nimic; altfel dăm noi de necazurii”.

Cum altfel vom putea să informăm contribuabilii pe unde se scurg banii lor, cum şi când au loc licitaţiile, dacă sunt trucate sau nu, cât costă o asfaltare, sau ce firmă “agreată” o execută. Domnule doctor-inginer aveţi ceva de ascuns ? Dacă nu, vă rugăm să intraţi în normalitate şi să respectaţi cetăţenii oraşului în fiecare zi, şi nu odată la patru ani.

Articol scris de Cristi Calmuc (Telegraf-expres, anul I, nr.5, 15 iulie 2002)
Orice asemănare cu zilele noastre este pur întâmplătoare. [1] Gheorghe Lazăr a fost primar al Municipiului Tecuci in perioada 1992-2004.

Sursa articolului:  tecucicoltderai.blogspot.com

[poll id=”3″]

1 Comment on "În primăria Tecuci guvernează legea tăcerii."

  1. Aceast personaj care se comporta ca un huligan se numste Tuchel. Gheorghe Lazar asa cum specificati si voi in articol era doctor inginer cu titluri obtinute corect pe vremea cand se facea facultate. Nu trebuie sa va mire comportamentul acestui personaj de maidan, pentru ca el vine de la Tepu; iar cetateni accepta acest comportament. Institutiile statului asteapta ca cetatenii sa ia masuri, iar cetatenii astepta ca institutiile statului sa ia masuri. Oricum alegerile locale din 2016 vor fi furate,buletin cu buletin. La un astfel de comportament sa nu mai discutam de alegri libere, democrate si etc. O singura solutie ramane: la comportamnet de de golan se raspunde cu comportament de golan.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*