shopify
analytics tool

În judetul Galati alegerile se desfasoara in bune conditii

alegeri-locale_protecuci.ro

alegeri-locale_protecuci.ro Cele 436 de secţii de votare de pe teritoriul judeţului Galaţi s-au deschis la ora 07.00 şi întregul proces electoral decurge în bune condiţii.  Peste 1000 de lucrători ai M.A.I sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de siguranţă şi legalitate, până la acesastă oră nefiind constatate incidente în legătură cu procesul electoral.
A nins în nordul judeţului, dar stratul de zăpadă nu depăşeşte 10 centimetri, iar traficul şi accesul în secţiile de votare nu sunt îngreunate.  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a dispus măsurile necesare în vederea asigurării exercitării dreptului la vot de către persoanele aflate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi, însă nici una dintre acestea nu îndeplineşte condiţiile legale întrucât nu îşi are domiciliul în raza teritorială a secţiei de votare căreia îi este arondat locul de deţinere.
Vă reamintim că pe parcursul defăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României  puteţi sesiza la 112 evenimentele de natură electorală.
Nu uitaţi! Fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, iar pedeapsa prevăzută în cazul utilizării unui buletin de vot fals ori al introducerii în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele la care are dreptul un alegător este închisoarea de la 2 la 7 ani.
În calitate de alegător aveţi obligaţia de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea şi desfăşurarea scrutinului electoral.

Comunicat IPJ Galati

Fii tu primul care comentează on "În judetul Galati alegerile se desfasoara in bune conditii"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!