shopify
analytics tool

În grădiniţele cu program prelungit din Tecuci nu se va mai prepara mâncare gătită?

Situaţia Grădiniţelor cu program prelungit din Municipiul Tecuci pare din ce în ce mai gravă. Aşa să fie, sau sunt interese?   Părinţii sunt înştiinţaţi că nu mai sunt bani pentru menţinerea bucătăriilor, pentru plata gazelor folosite la prepararea mâncării micuţilor. Deci nu se mai poate servi mâncare caldă, preparată aici. O soluţie posibilă, sugerată, ar fi livrarea de produse pregătite de firme sau “firma” de catering.

Să fie asta o soluţie potrivită? Corespunde această calitate și modul de preparare a alimentelor, vârstei fragede? Este suficient de echilibrată dieta?  Uitându-ne în urmă, la banii cheltuiţi de Primăria Tecuci, pentru lucruri lipsite de importanţă, care să genereze doar bună dispoziţie, ne întrebăm pe bună dreptate, dacă fiecare cetăţean tecucean nu ar prefera să vadă un pic mai puţină strălucire de sărbători, dar să își știe copii sau nepoţii în siguranţă, consumând alimente sănătoase, preparate pe loc, adecvate vârstei.

Cu un pic de efort si ceva bani, mărunţiș faţă de ce se risipește, se poate rezolva aceasta problemă. Nu cere nimeni gratuitate ci doar un pic de ajutor acordat tinerilor care nu au altă vină decât aceea că locuiesc într-un oraș care nu prea le oferă o șansă reală de a câștiga prin muncă, venituri suficiente care să le permită eventual o grădiniţă privată.
Să nu uităm că și noi am fost ca ei și tare bine ne prindea câte o mană de ajutor!

Nici nu vrem să ne gândim că ar putea fi doar o stratagemă care să genereze venituri unei firme private, răsplătită politic. Așteptăm rezolvarea acestei stări de anormalitate, considerând că avem o obligaţie morală și nu numai, faţă de tânăra generaţie, de care trebuie să avem grijă, oferindu-i ce avem mai bun, împreună cu dragostea noastră!

Organizaţia de Femei – Forţa Civică Tecuci

Iata un document relevant:

Adresa gradinita

 

 

12 Comments on "În grădiniţele cu program prelungit din Tecuci nu se va mai prepara mâncare gătită?"

 1. cetateanul pagubit | 5 martie 2014 at 19:49 | Răspunde

  Eu propun la pranz sa ducem pe banii nostri copiii la Gelica, nu mai cheltuie sarmanul cu transportul, ii formam de mici cu meniul de restaurant. Meniul iese aproape dublu fata de gradinita, o nimica toata.
  Vorba aia „FACEM TREABA”. Sa traiasca Premaru si compania!!!!

 2. Oare cine o sa câștige licitația (asta dacă o sa fie o licitație ) ? Sa fie domnul Pleacă (cel cu restaurantul Pietricele ?) , cel care tocmai a cumpărat restaurantul Ocaua tocmai pentru acest lucru ? ….

  • Remarca: Restaurantul „Ocaua lui Cuza” nu poate fi cumparat in acest moment. Din surse demne de incredere stiu ca acesta este in proces de lichidare si are si grave probleme care or sa ajunga mai intai in justitie. E drum lung pana la vanzare.

 3. Le felicit pe doamnele de la Forta Civica cu ocazia zilei de 1 Martie, dar si pentru documentul cu care au insotit aceasta informatie.
  Intr-un interviu din „Tecuceanul”, primarul spune ca a externalizat serviciile la cererea parintilor!
  Daca n-as fi vazut aceasta adresa prin care el sugereaza conducerii gradinitei exact externalizarea, puteam sa-l cred!
  Poate ca doamnele ar trebui sa intervina cu comentarii in Tecuceanul si sa puna lucrurile la punct. Nu trebuie sa mai admitem sa fim mintiti!

 4. În ultimul articol din „Tecuceanul” în care primarul „explică” problema grădiniţelor, vine folosită o terminologie halucinantă, părinţi sunt definiţi „agitatori”. Termen folosit de curând de Ianukovici în Ucraina, acesta tot ” agitatori” i-a definit pe protestatari care a doua zi au fost ucişi. Am publicat un comment pe „Tecuceanul” dar nu au binevoit a-l publica reiau textul cemmentului aici:

  „Ce înseamnă ” agitatori în rândul părinților”?
  Acest termen are o tristă amintire în istorie. În timpul regimului comunist s-au efectuat foarte multe arestări deoarece mulţi oameni erau consideraţi “agitatori împotriva orânduiri socialiste”. De asemeni în multe regimuri totalitare este folosit acest termen înfiorător, preşedintele Ucrainei i-a definit “agitatori” pe manifestanţi de pe euromaidan, preşedintele Maduro în Venezuela tot “agitatori” îi defineşte pe protestatari. Atenţie la terminologia folosită, mă sperie folosirea unei terminologii totalitariste!”

 5. parerea mea nu conteaza | 25 februarie 2014 at 12:29 | Răspunde

  nu iese fum fara foc. pana acum cam orice zvon s-a cam adeverit a fi realitate.
  ce se va intampla cu personalul angajat la bucatarie la gradinitele acestea? auzisem ca voia sa externalizeze acest serviciu si la spital.
  ce o fi in capul primarului asta? asta o sa ne ia si pielea de pe noi, o sa vedeti.

 6. Primarul actual (caruia nu doresc sa-i scriu numele deoarece are grija ziarul de buzunar sa o faca de zeci de ori) a declarat in campanie ca, va incuraja mediul privat care este una din parghiile esentiale a dezvoltarii orasului Tecuci. Ca dovada ca este un om de la ţară, serios , respectuos si responsabil, nu s-a intalnit niciodata in mod organizat cu mediul privat. Felicitari „liberalule”!
  Cum Tecuciul e un targ de provincie in care nu poti sa scapi o băşină sa nu se afle in toate căşile, a trecut doar o zi si mai toata lumea activa in zona raspandacilor, a propagat versiuni de la gradinita cu pricina.
  Persoana „impietrita”, pretin cu primarele, si care nu poate fi suspectata si invinuita, pentru ca e la primire in acest moment, a fost pus intr-o situatie penibila de a accepta o oferta rusinos de profitabila de a trece de la termopane la catering. „Apropitarul” chiar rusinat de oferta din piata, a aflat ca trebuie sa vanda la niste pirpirei la ora pranzului un meniu mai scump decat la restaurantul Matrix.
  Acum intreb si eu, ca si cetateanul turmentat: ceilalti jucatori din acest segment de piata cum trebuie sa procedeze? Eu, in locul acestora as refuza sa mai platesc impozitele locale. Cum e cu dreptul firmelor de a fi tratate in mod egal la tranzactiile comerciale? Este clar o discriminare, un ABUZ grosolan al administratiei actuale.
  Cat o sa ne considerati niste prosti fara minte si fara reactie? Rusine actualei conduceri!

  • La intrebarea d-stra, cat timp vom fi tratati drept prosti, raspunsul e simplu: TOT TIMPUL, pana ne vom destepta. Fiindca, probabil, chiar suntem. Daca nu prosti sadea, atunci niste pampalai.
   Guvernul asta, ca si autoritatile locale de aceeasi teapa, nu stiu decat sa ia taxe de la prosti. Nimic nu se mai intoarce la cetateni, totul ia drumul buzunarelor lor sau sunt investite in bazaconii. precum paranghelia care a durat din 15 decembrie pana la Boboteaza. sau patinoarul plasat exact acolo unde nu ii era locul etc.
   Dar santajarea copiilor pentru a deturna fonduri catre prieteni este o nerusinare uriasa – daca ceeace spuneti este adevarat. Nu stiu de ce nu dati aici nume, ca asttfel cam pare pura literatura si doar cu literatura nu vom reusi sa le invingem nesimtirea…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!