shopify
analytics tool

Imparţialitate, integritate şi eficienţă.

Tralma-srl-Tecuci

Acesta este motto-ul publicat de către Direcţia naţionala anticorupţie D.N.A. pe site-ul propriu.
Recent instanţă de judecată a Tribunalului Galaţi a soluţionat definitiv dosarul în care D.N.A. a propus arestarea fostului Primar al comunei Brăhăşeşti Băiculescu Vasile, administratorul S.C. Tralma S.R.L. Peneoaşu Marcel şi alţii.

În motivare, instanţa arăta că în cursul anilor 2009-2010, Băiculescu Vasile, în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti, jud. Galaţi, a pretins şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 35.000 lei pentru efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al Comunei Brăhăşeşti jud. Galaţi, lucrări în valoare de 72.873,69 lei.

Banii şi lucrările au fost pretinse pentru că, în calitatea sa de primar al comunei, să recepţioneze lucrările executate de firma respectivă, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi. În activitatea de pretindere, Băiculescu Vasile a fost sprijinit de inculpatul Peneoaşu Marcel, administratorul S.C. TRALMA S.R.L. Corod, jud. Galaţi, care a acceptat ca suma de 35.000 de lei să fie remisă primarului prin intermediul său.

 

Agentia imobiliara EXTREM din Tecuci

 

 Prin sentinţa civilă nr. 410 din 09.10.2015 în dosarul 13935/121/2010, fostul Primar al comunei Brăhăşeşti Băiculescu Vasile a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani, sporită la 5 ani cu executare pentru luare de mită şi instigare la infracţiunea de dare de mită, administratorul S.C. Tralma S.R.L. Peneoaşu Marcel a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de luare de mită şi dare de mită, Pleşcan Iuliana fostul secretar al comunei Brăhăşeşti condamnată la pedeapsă de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
Menţionăm că S.C. Tralma S.R.L. este societatea care a efectuat în iarna 2014-2015 acţiuni de deszăpezire în municipiul Tecuci.

6 Comments on "Imparţialitate, integritate şi eficienţă."

 1. Si la Tecuci nimic, nici o asemanare cu ce s-a facut la Brahasesti? Da, foarte impartial DNA-ul asta.

 2. In lumea politica galateaba exista o iluzie conformn careia toti sunt, fie de neatins, fie legalisti convinsi. Din ultima categorie face parte edilul urbei noastre, care recita la tv si in sedintele CL articole de lege crezand astfel ca este ferit de anchetele DNA, sau citeaza in mod repetat legile crezand astfel ca este “curat” si are constiinta linistita. Numai el stie cum ii tremura privirea cand vede scris pe ecranele tv ” PRIMARUL x a fost ARESTAT”, formularile gen : “primarul din municipiul x a fost retinut de procurorii DNA pt luare de mita”, sau “edilul din localitatea x a fost prins in flagrand”. Aceste formulari ii provoaca iritarea sistemului auditiv, inflamarea ochilor si neliniste sufleteasca, incat in adancul sau rasuna un gand ascuns “Trebuie sa plec cat mai repede de aici!” ; dar gandul este imediat suprimat de orgoliul imens si de repetatele formulari legaliste si justitialiste. Diferitele personalitati ale edilului tecucean provoaca in interiorul sau mai conflecte ce il fac sa actioneze in mod alambicat si lispit de logica. Ultima dintre solutii pentru a linistii conflictul sau interior este autovictimizare, care conform psihologilor este o parte a comportamentului persoanelor ce stiu ca sunt vinovate dar nu accepta realitatea.
  “Daniele asculta-ma te rog, aduti aminte de exemplele recente ale DNA si nu uita ca pana si celebrul Al Capone a ajuns la zdup si nu pentru crima sau trafic de bauturi alcoolice ci pentru o banala evaziune fiscala”. Cine are urechinde auzit sa auda!

 3. Jurnalul minciunii | 30 octombrie 2015 at 08:06 | Răspunde

  Fricosul “edil” al orasului care se ascunde dupa fustele amantelor din primarie (apropo , doamna Helena stiti despre…?) la orice strigat din strada si-a mai plans odata de mila pe facebook cand una dintre masini i-a fost vandalizata.
  Intrebarea care apare este :care masina ?El o denumeste masina familiei.Asta inseamna ca e proprietatea familiei Tuchel.O scurta privire pe declaratia de avere din 2015 a urmaritului penal Tuchel din 2015 (declaratie publica pe site-ul primariei) ne arata ca edilul nu are masini proprietate personala.NU ARE.
  De ce nu are?
  Simplu,pentru ca daca ar avea ar trebui sa justifice si sumele de bani cu care le-a cumparat.Ceea ce ,la multimea de SUV-uri din dotare ar fi extrem de greu si ar fi un caz clasic pentru ANI.
  Numai ca aici avem practic un caz de autodenunt :”…ne-au vandalizat masina familiei” scrie primarul pe pagina de facebook pe care si-o asuma.Masina care nu exista dar pe care o are!
  O fi el smecher de le-o da la toti (expresie folosita des la adresa tecucenilor) dar cu IQ-ul e la nivelul festivalului mustarului.De Tecuci.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*