shopify
analytics tool

Imagini cu Tecuciul de altădată, o poartă în timp

Doru-Pelin_protecuci.roCasa de Cultură din Tecuci a achiziţionat 80 de fotografii care înfăţişează oameni şi locuri din iubitul nostru târg moldav de altădată. 30 dintre ele au fost etalate joi, la etajul 1 al instituţiei de cultură, iar primii admiratori au fost un grup de elevi de la Colegiul Naţional “Spiru Haret”, coordonaţi de prof. de istorie Gabriela Pamfile. Expoziţia a fost pusă la cale de directorul Casei de Cultură, Viorel Burlacu. Mai multe detalii le-a oferit elevilor Doru Pelin, “sursa” fotografiilor, cel care le-a adunat în timp şi le-a prelucrat. Pentru a vă suscita interesul dumneavoastră cititorilor (ca sa vizitaţi expoziţia) şi a vă introduce în atmosfera de demult, redăm un fragment din materialul consistent pregătit de directorul Burlacu pentru vernisajul de joi:”… pe vremea aceea în târgul Tecuciului era puzderie de copii. Iaca privesc spre strada largă a vremii aceleia unde biet tată-meu îşi avea vechea aşezare şi aflu în susul ei şi în jos, case pline de copii: de la trei-patru în sus. Şi ce jocuri, şi ce forfot; iar la vremea adolescenţei ce de plimbări! Locurile de plimbat, erau mai ales, două. Nelipsita grădină publică provincială, care, la Tecuci era un soi de manej în mijlocul oraşului, un O mare, în mijloc având flori, iar pe trupul lui prundiş, plimbându-se până la ameţire, în amândouă sensurile, tot publicul tecucean, dar mai ales noi, tinerii, aruncând gingaşe cuvinte fetelor, iar ele răspunzându-ne cu nevinovate zâmbete. Iar al doilea loc de plimbare era grădina cimitirului, o pădurice minunată cu alei de plopi şi cu stejari bătrâni. Azi nu mai este căci a pus-o jos hulpava lăcomie rusească în războiul trecut…”. (Al. Lascarov-Moldovanu – Amintiri dintr-un oraş molodvenesc)

6 Comments on "Imagini cu Tecuciul de altădată, o poartă în timp"

 1. Munteanu Viorel | 26 aprilie 2013 at 19:41 | Răspunde

  fotografiile arata mai bine neprelucrate

 2. lumea vrea sa auda si parerea lui ” fost angajat al lui pelin” e un site public nu???!!!sau cumva sunteti niste comunisti infecti ??!cuvintele obscene se pot cenzura dar nu tot comentariul!!!

  • Daca acel comentariu nu a aparut, mai mult ca sigur ca era plin de acuze fara acoperire sau un atac la persoana. Daca doriti sa-i adresati „urari stramosesti” o puteti face pe facebook de exemplu. Daca acuzele au acoperire,faceti o plangere oficiala la politie.

 3. Pozele au fost adunate de Pelin acuma vreo 3 luni de la Biblioteca municipala din arhiva domnului fost director la bibliotecii Stefan Andronache.

  • Vorbiti numai prostii. Fotografiile sunt prelucrari dupa vederile care se gasec pe net, in special pe Ocazii.ro. Deci nu au drept de proprietate. Multe din ele, e drept neprelucrate se gasesc si pe Facebook postate de Viorel Munteanu, deci nu sunt furate de la nici o Biblioteca.

 4. Fost angajat al lui pelin | 20 aprilie 2013 at 15:54 | Răspunde

  Poate ne spune Dl. Pelin cum (cenzurat) Nota redactiei: Cu parere de rau dar restul comentariului nu poate fi aprobat deoarece nu este insotit de dovezi si poate aduce prejudicii de imagine.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!