shopify
analytics tool

Hoţii umblă travestiţi în curieri! Aveţi grijă cui deschideţi uşa!

  Trei tineri sunt căutaţi de poliţie după ce un octogenar din Tudor Vladimirescu a reclamat că aceştia l-au uşurat de 2.000 de lei. Poliţiştii atrag atenţia că astfel de furturi sunt frecvente şi şansele de prinderea hoţilor sunt destul de reduse. Constantin I., de 87 de ani, din Tudor Vladimirescu a primit vizita paguboasă a trei tineri în urmă cu câteva zile. La poarta bătrânului a oprit o maşină străină, de culoare roşie, din care au coborât trei bărbaţi cu vârste de circa 30-35 de ani. Aceştia i-au înmânat bătrânului o cutie voluminoasă, în care se afla un radiator vechi, spunându-i acestuia că obiectul era trimis de fiul său din Galaţi şi că trebuia să le înmâneze suma de 200 de lei, contravaloarea bunului. Fără să se gândească că ar putea fi păcălit, Constantin I. i-a invitat pe cei trei în casă şi le-a dat banii, pe care i-a scos dintr-un plic. Fără ca bătrânul să bage de seamă, indivizii i-au subtilizat plicul în care se mai afla suma de 1.800 de lei şi duşi au fost. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru identificarea celor trei hoţi, care ar putea răspunde pentru înşelăciune şi furt calificat.

Poliţia vă recomandă să fiţi vigilenţi!

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de situaţii, poliţiştii îi sfătuiesc pe gălăţeni să fie vigilenţi în relaţia cu persoanele necunoscute şi să nu invite în casă necunoscuţi. Manipularea sumelor de bani la veder este de asemenea extrem de riscantă.

„Profitând de capacitatea redusă de apărare, de credulitatea, naivitatea, neglijenţa vârstnicilor, infractorii, folosesc diverse pretexte, pentru a pătrunde în locuinţa acestora de unde sustrag în special bani şi bunuri de valoare. Răufăcătorii acţionează de cele mai multe ori în grup, constituit din cel puţin două persoane. Modul de acţiune constă în distragerea atenţiei victimei de către unul dintre infractori, timp în care ceilalţi scotocesc în spaţiile locuinţei, însuşindu-şi sume de bani ori diverse bunuri”, precizează Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Sursa: adevarul.ro

Fii tu primul care comentează on "Hoţii umblă travestiţi în curieri! Aveţi grijă cui deschideţi uşa!"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!