shopify
analytics tool

Haine de firmă în loc de echipamente de protecţie pentru muncitori, cumpărate din bugetul Primăriei Tecuci

Dănuț-Petrică-Radovei-Tecuci

Îmbrăcăminte şi încălţăminte Lacoste, Adidas şi Puma la primăria din Tecuci, în loc de echipamente de protecţie pentru muncitori. Fostul viceprimar Danuţ Petrică Radovei este acuzat de noua conducere a oraşului că şi-a cumpărat haine de firmă cu bani din buget şi a încercat să acopere ilegalitatea cu documente. Omul neagă tot, dar actualul primar îl ameninţă cu plângerea penală.

În documentele Primăriei Tecuci erau trecute 19 seturi de echipament de protecţie în valoare de 5.168 de lei. Controlul a descoperit că toate codurile de produs corespundeau unor haine de firmă.
Cătălin Hurdubae, primarul municipiului Tecuci: „Adidas vestă, pantofi Lacoste, Nike jachetă, Adidas pantof, Nike pantof, Puma lachetă, geacă Diesel, trei perechi de jeans. Haine de firmă pentru şantierele deschise în urma proiectelor implementate de fostul primar”.

În judeţul Galaţi hainele produse de firme de lux sunt greu de găsit pentru că magazinele care le comercializează sunt puţine. Soluţia rămâne achiziţia online. Pe site-urile româneşti o pereche de pantofi de firmă costă între 300 şi 700 de lei iar pantalonii se vând între preţuri de la 200 la 600 de lei.

Sursa: Digi24.ro / Galati

3 Comments on "Haine de firmă în loc de echipamente de protecţie pentru muncitori, cumpărate din bugetul Primăriei Tecuci"

  1. Eu cred ca principalii vinovati sunt functionarii si consilierii pincuristi. Aceiasi situatie se petrece si acum, insa le reamintim ca acele constatari de miliarde facute la sesizarioe cetatenilor tot vor fi recuperate indiferent cat seva tergiversa, iar prescriptia se calculeza numai daca nu a existat nici o sesizare. cum sesizari vor fi mereu fiindca tecucenii nu se vor lasa furati, prescriptia nu curge deloc. se va recupera pana la ultimul ban fie ca e furat de pnl ist ori ori impreuna cu psd ist.

  2. Intr-adevar, urmare Raportului de audit financiar al Camerei de Conturi Galati si a Deciziei aceleiasi institutii, pentru repararea pagubelor, Primarul trebuie sa emita o Dispozitie de imputare, în termen de 30 de zile de la constatarea pagubei. Termenul subiectiv de 30 de zile este un termen de prescriptie extinctiva si se calculeaza de la data cand organul emitent al Dispozitiei a luat cunostinta de producerea daunei, nu si de persoanele vinovate de cauzarea ei, respectiv de beneficiarul obligatiei de restituire. Asadar, in cele 30 de zile, trebuie sa fie efectuate toate cercetarile, stabilindu-se cuantumul prejudiciului, persoanele obligate la plata si emiterea Dispozitiei de imputare. Daca acest termen expira, orice dispozitie emisa ulterior este lovita de nulitate, iar recuperarea pagubei se va face de la cel vinovat de neemiterea dispozitiei de imputare in termen.

    In cazul de fata, data de la care incepe sa curga termenul de 30 zile este data la care s-a inregistrat, la Registratura UAT Tecuci, Raportul de audit financiar al Camerei de Conturi Galati . Din cele spuse de fostul Primar, acest Raport s-a contestat de UAT Tecuci, ceea ce conduce la suspendarea termenului de 30 de zile, pana la primirea Incheierii Comisiei de solutionare a contestatiilor, dupa care Decizia Curtii de Conturi este definitiva, dar poate fi atacata la Curtea de Appel Galati. Cand se termina toata procedura, incepe sa curga, din nou, ceea ce a mai ramas din termenul de prescriptie de 30 de zile. Daca fostul Primar nu a emis decizia de imputare, actualul Primar trebuie sa fie pe faza si sa emita imediat decizia de imputare. In caz contrar , va trebui sa suporte el paguba, in locul fostului Primar, si a celorlati factori responsabili, nominalizati in Raportul Camerii de Conturi Galati.

    Se pare ca d-nul Primar nu este informat despre adevaratele pericole care-l pandesc. Daca nu ia masuri imediate, va plati oalele sparte de altii….

  3. Senzational, toate pagubele din tinpul mandatului tuchelist cad in sarcina fostului primar. Dece? In termen de 30 de zile de la luarea la cunostiinta a Deciziei Curtii de Conturi, tepeanul trebuia sa emita Dispozitia de imputare. Cum nu a facut acest lucru TUCHEL GERHARDT DANIEL ramane unicul vinovat si de la el trebuiesc recuperati toti banii.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


Scrie în căsuţă rezultatul adunării de mai jos: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.