shopify
analytics tool

Guvernul a stabilit ştergerea penalităţilor pentru toţi cetăţenii care îşi achita debitul de bază

amnistie-fiscala

Prin O.U.G. nr. 44/2015 publicată în Monitorul Oficial nr. 785 din 21 octombrie 2105 Guvernul a stabilit că toate persoanele fizice ori juridice care până la 31 martie 2016 îşi achita datoriile de bază (taxe, impozite) nu vor mai plăti penalităţi de întârziere sau dobânzi. Ordonanţa este bine venită în sprijinul cetăţenilor. Oferă acestora posibilitatea să îşi achite toate datoriile la zi fără să mai plătească penalizările de întârziere.

Pentru a beneficia de prevederile ordonanţei – ştergerea penalităţilor au dobânzilor cetăţenii trebuie să formuleze o cerere la organul fiscal (Primărie sau Administraţia finanţelor publice) prin care solicită să fie recalculata suma datorată eliminându-se dobânzile şi penalităţile.  După soluţionarea cererii cetăţenii se pot prezenta la casieria Primăriei ori Administraţiei fiscale şi achita doar datoria efectivă fiind şterse toate dobânzile şi penalităţile.

Ordonanţa vine şi în sprijinul persoanelor juridice deoarece prin ştergerea penalităţilor ori dobânzilor anumite persoane juridice pot ieşi din procedura insolventei şi îşi pot continua activitatea.

 

Agentia imobiliara EXTREM din Tecuci

5 Comments on "Guvernul a stabilit ştergerea penalităţilor pentru toţi cetăţenii care îşi achita debitul de bază"

 1. nu e sufiecienta OUG 44/2015 pentru punerea in aplicare in cazul Autoritatilor locale.
  Conform art.12 din OUG, Consiliile locale trebuie sa dea HCL pt. asa ceva, ceea ce la Tecuci nu se intampla… nu stiu de ce.
  ************nu pot cita articolul deoarece dl. virgil nu accepta COPY>PASTE (sa crezi tu ca scriu articolul de mana) – o masura proasta, dle. virgil, aceasta protectie a ta.***********

  oare ce o fi din partea primarului?
  incompetenta ? prostie? indiferenta? rea vointa?

  Eu cred ca-s toate.

 2. Intr-o postare pe ziarul Tecuceanul se prezinta ca municipiul Tecuci a fost premiat pentru realizarea proiectului ,,Restaurarea, consolidarea si reconversia functionala a Muzeului Mixt Tecuci,,.Actualul Primar a fost sa ridice premiul, cazat la hotel de lux pe banii Primariei, dar care nu a muncit la realizarea si implementarea proiectului european, (fiindca nici nus tie cum se incepe un proiect european) felicita aparatul de specialitate care a muncit la elaborarea proiectului. Sa intelegem ca le felicita pe doamna Popovici Nona, Constantin Rodica si altii care au fost dati afara de individ pentru complexele sale de inadaptare si inferioritate; functionari care au initiat, elaborat, intocmit si declansat lucrarile pentru restaurarea muzeului.

 3. Totusi primarul n-a raspuns la intrebarea de unde are bani de Rover si Volvo si…Pentru ca din salariul de functionar public al lui si al sotiei greu de crezut ca si-ar putea lua masini de sute de mii de euro.Atunci din doua una:ori masina nu e pe numele lui deci nu „masina famigliei”,ori banii nu sunt ai lui sau cel putin nu castigati prin munca.Inseamna ca in ambele cazuri primarul minte.

 4. Trandafir de Tecuci | 28 octombrie 2015 at 09:49 | Răspunde

  B.U.G. Mafia-…Sa cante trompetele la Festivalul Mustarului

  …Si mai dam cate-odata peste cate-un prost
  Care vrea sa para superior si nu are rost
  Sa-l intrebi ce-a facut notabil,NIMIC PROBABIL
  Sa stea in picioare peste timp,valabil…

  Adevaruri spuse simplu despre un „neubauer” .

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!