shopify
analytics tool

Gurul politicii tecucene!

Daniel-Tuchel-Constantin-Grosu-2016

Ieri, aflându-mă la Galați, am descoperit cine reprezintă Tecuciul în Consiliul Județean din partea PSD și am rămas derutat când am citit la poziția 17 numele domnului Grosu Constantin. Atunci mi-am adus aminte că exact cu o săptămână în urmă, acest domn se îneca vorbind la radio și afirma că țelul lui în viață de când a fost radiat sau a demisionat din PNL, este să nu-l mai „gireze”, așa cum a făcut-o până acum, pe primarul Țuchel. De asemeni, afirma că nu s-a înscris la niciun alt partid pe liste, dar că negociază. Acum înțeleg că negocierile s-au terminat și vajnicul liberal Grosu s-a regăsit tocmai în doctrina social-democrată.

Daniel-Grosu  Mă întreb care a fost obiectul negocierii între conducerea formațiunii social-democrate și domnul Grosu? Cred că au fost în discuție politici de ”protecție socială” pentru păstrarea locurilor de muncă ale unor tecuceni care își desfășoară activitatea în societăți aparținătoare CL Tecuci, protejarea unui membru prezent în mai multe C.A. ale acelorași societăți, pentru că în aceste vremuri de ”criză” este imperios necesară păstrarea locurilor de muncă!

Cum o fi oare cu radierea/demisia domnului Grosu din PNL, când el și aparținătorii lui își păstrează în continuare pozițiile salariale pe care le au de patru ani încoace? O fi pe bune, o fi cacealma? O fi domnul Grosu un fel de general Basta de pe timpul lui Mihai Viteazul, care să înjunghie presupusul ”învingător” în spate atunci când trebuie? Oare candidatul PSD Cătălin Hurdubae va ieși în campania ce urmează la braț cu domnul Grosu pe străzile Tecuciului? Cred că-i va fi greu candidatului să răspundă întrebărilor legitime ale cetățenilor de ce Tecuciul este în situația pe care candidatul o critică, când lângă dânsul va fi unul dintre artizanii acestei moșteniri! Cum se va delimita candidatul de trecutul coechipierului și cum va duce în spate candidatul greutatea bagajului ”negocierilor” cu coechipierul actual, când va trebui să explice cum va concepe schimbarea în administrația publică locală pe care și-o propune, cimentând aceleași structuri care au batjocorit banul public și cetățeanul tecucean timp de patru ani?

Cum poate să ne explice domnul Grosu ( care, așa cum afirma primarul Țuchel, este încă consilier personal retribuit al domnului primar ) că se realizează moralitatea și onestitatea în politică, când galbenii îi iei de la ”dușmani” și ”iubirea” o reverși în altă parte? Cum poți să te erijezi într-un guru al politicii tecucene, un fel de Rezervă Federală a voturilor tecucenilor, când afirmi infatuat că nu-l mai girezi(nu mai garantezi)pentru Țuchel și de la ”înălțimea” poziției tale de guru ceri imperios tecucenilor să voteze pe cine spui tu? Nenea guru, cine ești matale să-ți permiți acest lucru cu tecucenii, când spui cu subiect și predicat că dumneata l-ai făcut primar pe Țuchel? Sau poate într-o eventuală victorie a domnului Hurdubae să-ți arogi victoria ”pe persoană fizică”? Nu crezi că este mai bine să-i lași pe tecuceni să gândească cu propria minte și să te duci să bați mătănii pentru iertarea păcatelor din mandatul ce tocmai se încheie?

Mă gândesc și la posibilitatea ca prezența gurului Grosu lângă Cătălin Hurdubae și PSD să fie o strategie tocmai pentru subminarea campaniei electorale a celor amintiți. Să fi uitat poporul pesedist tecucean așa repede patosul incriminator pe care-l manifesta acum doi ani la spargerea USL guru Grosu? Sau poate se vrea refacearea USL , lăsându-se astfel canale de comunicare acolo unde nouă tecucenilor ni se spune că ar fi o prăpastie!

Am observat acum că este la modă să te dezici de Țuchel, dar oameni buni…unde au fost până acum cei ce se dezic? Acum am înțeles cum putea fi compromisă ideea unirii eforturilor cu candidatul comun : puneam ”ouăle” într-un singur coș și venea un guru al politicii tecucene, lua coșul și-l vindea! Singura speranță a tecucenilor pentru actualele alegeri locale rămâne mintea limpede și onestitatea tecucenilor față de propriul destin, căci altfel dacă lăsăm la discreția vreunui guru al politicii destinul orașului, iarăși ni se va arăta luna pe cer și vom fi buzunăriți fără restricții patru ani de zile!

Vă las să vedeți listele așa cum le-am văzut și eu, observând ”sublimul” în politica gălățeană : lista pe care se află domnul Grosu poartă girul altui guru al politicii, domnul președinte PSD Dan Nica!

Sursa: traianbalanica.ro

Lista-consilieri-1

Lista-consilieri-2

Lista-consilieri-3

Lista-consilieri-4

15 Comments on "Gurul politicii tecucene!"

 1. victor paul dobre | 5 mai 2016 at 22:12 | Răspunde

  Domnule Balanica! Sunt de acord cu dumneavoastra! Va sustin ca principii si idei si va respect, dar nu trebuie sa va suparati pentru niste opinii pe care le-am exprimat si pentru care, in mica parte aveti dreptate. Sunt opinii, propuneri si pareri, cu care, eu si toti tecucenii isi doresc sa scape de un flagel. Va multumesc! Hristos a inviat!

 2. Dnule Victor Dobre,va referiți la oamenii din jurul lui Guru,adică Tudorel Cazan,Albert si toți latraii care acum sunt cu Tuchel?!Cred ca nu știți ce înseamnă ȚIGAN,si nu vreau sa fiu antisemit cand zic așa!Doar cu țiganii sa n-ai de a face.

 3. Pentru @victor paul dobre şi @Mihai

  În primul rând vă mulţumesc pentru “grija” ce mi-o purtaţi vis-a-vis de şansele mele referitoare la candidatura pentru primăria Tecuci. “Fiind mici” aceste şanse , dumneavoastră ca partizani ai domnului Grosu şi aparţinătorilor săi, nu ar trebui să vă creeze insomnii.
  În al doilea rând cred că nu aţi citit cu atenţie şi mai ales imparţial textul pe care eu l-am postat. De aceea am să vă aduc câteva precizări, pentru ca lucrurile să fie şi mai lămuritoare în legătură cu mesajul pe care am vrut să-l transmit prin text, poate de data aceasta îl veţi înţelege.
  Sunt de acord că majoritatea tecucenilor doresc să scape de domnul Ţuchel Daniel, pe care dumneavoastră l-aţi numit într-un anumit fel, dar aşa cum chiar domnul Grosu afirmă şi se mândreşte cu acest lucru şi dumnealui a contribuit să ne “fericească” pe noi, tecucenii, cu un astfel de primar, pe care ulterior l-a şi slujit timp de trei ani jumătate spre patru, iar atunci când corabia se scufundă îşi caută alt ocrotitor. Să ştiţi că nu mi-am dorit ca domnul Grosu să fi venit în UNPR, pentru că noi fiind mici cu şanse mici nu putem primi un om aşa mare, care are capacitatea de a dirija voturile tecucenilor! Decât la victorii cu astfel de oameni şi astfel de posturi, mai bine lipsă.
  Eu dau dovadă de maturitate politică tocmai pentru că-mi expun părerile şi intenţiile la vedere, nu în negocieri obscure, netransparente cu oameni compromişi, aroganţi şi obraznici!
  @Mihai, pentru că mi-ai ridicat mingea la fileu, am să-ţi detaliez despre fiul domnului Grosu, “competent” aşa cum l-ai calificat tu şi afirmi documentat că “a ascultat orbeşte şi a executat neabătut comenzile primite de la primarul Ţuchel de când este director”! Aşa cu reiese din documentele Curţii de Conturi Galaţi, domnul Ţuchel Daniel, în parteneriat cu domnul Grosu junior, au deturnat cele 3,5 miliarde lei vechi alocaţi nelegal de primarul Ţuchel pentru o aşa zisă modernizare a clădirii Pieţii, bani care de fapt au ajuns să fie folosiţi prin deturnare la achitarea creditului pe care Piaţa îl avea la bancă, lucru ce l-a ajutat pe primarul Ţuchel să “spargă” ulterior vechea societate a Pieţii în trei societăţi mai mici spre a hrăni “haita competentă” de atârnători la banii şi funcţii publice din fosta echipă Ţuchel-Grosu. Care este situaţia acum a acestor societăţi…se cunoaşte! Societatea administrată de Grosu junior se află în momentul de faţă în scriptele financiar-contabile cu pierderi de aprox. 19 miliarde lei vechi, fapt constatat tot de Curtea de Conturi. De asemeni, aceeaşi instituţie constată că prin “competenţă şi profesionalism”, domnul Grosu junior pune în aplicare o hotărâre nelegală a CL iniţiată de primarul Ţuchel, prin care a aplicat tarife preferenţiale, diferite pentru acelaşi tip de servicii şi închirieri faţă de partenerii societăţii pe care o conduce, producând un prejudiciu de peste un miliard lei vechi pe care managerul Grosu trebuie să-l recupereze aşa cum sună măsura dispusă de Curtea de Conturi. Pentru că domnul Grosu junior este cu adevărat “competent” şi-a mai completat veniturile de manager prin emiterea de facturi din partea societăţii personale pe care o deţine către o altă societate aparţinătoare CL pentru diferite lucrări prestate acestei societăţi amintite mai sus. Poate ne spune domnul manager Grosu de ce nu a virat dividente în sumă de 2,8 miliarde lei vechi către Consiliul Local pentru activitatea desfăşurată, aşa cum arată Curtea de Conturi, prejudiciind bugetul local cu această sumă, când ştie cât de “grijuliu” este performantul primar Ţuchel cu privire la colectarea, dar mai ales la cheltuirea banului public!
  Dragii mei partizani de cauze pierdute, indiferent care este preţul, nu o să am niciodată în echipă astfel de specimene şi nu o să le cocoloşesc! Nu o să negociez niciodată soarta Tecuciului cu grupuri de interese mascate în spatele bunelor intenţii!
  Mesajul pe care am vrut să-l transmit în materialul meu era acela de a atrage atenţia opiniei publice tecucene, cât şi unor contracandidaţi, că din dorinţa oarbă de a câştiga alegerile, primesc lângă ei combatanţi, compromişi şi neloiali care luptă sub steag străin, compromiţându-le imaginea şi campania şi intrând astfel sub controlul contracandidatului Ţuchel, creând o “curvăsăreală politică” ce va avea urmări la fel de nefaste ca cele din prezentul mandat al administraţiei publice locale, când dintr-un entuziasm nechibzuit domnul Grosu&comp. ne-a pricopsit cu actuala administraţie.
  Mai bine singur şi demn, decât mare şi putred!
  Singurii care vor judeca şi cântări vor fi tecucenii!

 4. ciudat ,dar azi am remarcat ca doamna VASCAN vinde acelasi model de capace de canalizare cu cele inlocuite de primarie ! Pura coincidenta?

 5. victor paul dobre | 28 aprilie 2016 at 08:29 | Răspunde

  Domnule Traian Balanica! Scopul comun a intregului oras este sa se scape de slujitorul diavolului care se numeste Tuchel Daniel! Doriti ca domnul Grosu sa se fi indreptat catre UNPR si dumneavoastra, care, sa fim intelepti aveti sanse foarte mici de a-l inlocui pe Tuchel? Ganditi obiectiv si lasati pe oricine pleaca din garda lui Tuchel sa sustina candidatul cu sansele cele mai mari. Domnule Balanica, dati dovada de maturitate politica, nu abordati subiecte distructive, fiti intelept si acceptati orice persoana care se dezice de Tuchel, chiar si in ceasul al doisprezecelea, daca doriti cu adevarat sa scapati de Tuchel ca toti tecucenii! Stiti foarte bine ca revolutia din ‘ 89 a fost inceputa de un grup de persoane si nu avea nicio sansa de reusita, daca in al doisprezecelea ceas, nu era sustinerea unilaterala a poporului, inclusiv toti securistii si membri PCR. Daca nu ganditi asa, inseamna ca pe dumneavoastra nu va intereseaza decat scaunul si functia de primar, lucru pentru care sunteti constient de sansele dumneavoastra reduse. Sa stiti ca pe langa dorinta tecucenilor ce vor sa scape de Tuchel se afla si dorinta multor tecuceni din jurul gurului Tuchel, dar nu toti au curajul si de aceea, de regula, se asteapta momentul oportun! Sa aveti in vedere faptul ca TOTI OAMENII SUNT LA FEL, DAR NATURA NE DEOSEBESTE! Este nevoie si trebuie ca efortul sa fie comun, pentru o cauza comuna! Este mare nevoie si de oameni care se dezic de Tuchel, chiar daca printre ei sunt persoane ce au si alte inerese! Va sugerez sa reflectati si sa nu va pierdeti in amanunte, va doresc deasemeni multa intelepciune!

  • Valeria Victrix | 29 aprilie 2016 at 22:05 | Răspunde

   ai să mori și n-ai să vezi ce vrei tu,,, Vasile, Grosu și/sau Nona et company la Bălănică… când o face plopu’ micșunele (nu mă corecta, știu zicala)

 6. Vrajitorescu Cornel | 28 aprilie 2016 at 07:18 | Răspunde

  Trebuie spus ca spre deosebire de ceilalti candidati Tuchel, stie pe cati votanti poate sa se bazeze. Comisarii politici ai PNL-ului au mers din usa in usa si, si-au notat constiincios in carnetele, fie direct, fie intreband vecinii ce optiuni de vot au. In aceste conditii ei stiu pe cine sa se bazeze si in ziua alegerilor, asa cum au facut si in trecut, se vor mobiliza pentru ai aduce la vot. Daca ceilalti contracandidati nu isi vor mobiliza electoratul la vot, si abesnteismul va fi mare, Tuchel are sanse sa ramana primar. De pilda, un mare deserviciu il face inregimentarea in partid a dl. Grosu, care este perceput ca unul din marii corupti ai orasului, alaturi de Tuchel. Astfel ca multi membri sau simpatizanti pesedist, scarbiti , nu vor sa mai vina la vot.i

 7. Nu cred in articol.Îi cunosc activitatea d-lui Grosu C-tin,d.p.d.v.administrativ si pot spune că este diametral opusă lui Tuchel.Și fiul d-lui a sștiut să comunice si sa asculte de profesioniștii găsițila ppiață fapt ptr care nu sunt probleme imputabile directorului.Ce a făcut Tuchel?Cu alde Nită,Staicu,Munteanu, Radovei,Mitica, si celebrii consilieri Andriuta,Papuc, sau cu HuleaAngelu, Lupascu, a trimis Tecuciul spre pragul falimentului,iar d.p.d.v. politic a distrus PNL Tecuci.Cred ca Grosu a procedat corect față de tecuceni ptr a stinge această năpasta Tuchel.

  • dumneata esti ruda cu el? Fiul domnului Grosu nu are absolut nici un merit ,dar nici unul si aici sunt foarte bland iar domnul Grosu senior e cam prefacut si zgarcit ,chiar foarte zgarcit,de fapt toti candidatii momentului sunt tot ce are Tecuciul mai prost,nu avem ce alege ,mare pacat,sincer l-as fi votat pe Finkelstein insa el a ales pozitia de ajutor de mafiot .
   In rest ?Cozonaci ,ulei,brichete,galeti,ceasuri ,DOAR CEASURI RELE!

   • Nu fac parte din familia.Grosu, dar trebuie să se știe că Grosu a avut,și are o gândire administrativă diametral opusă lui Tuchel și acoliților lui. Departe de mine gândul că Grosu este perfecțiunea întruchipată, dar acesta este adevărul. Va deranjează?Esențial este ca voturile împotriva lui Tuchel să fie cât mai comasate și mai multe.Rufele se spala in familie nu?Tuchel nu a făcut parte ,nu este parte și nu va face niciodată parte din familia tecuceana.

  • Valeria Victrix | 29 aprilie 2016 at 22:10 | Răspunde

   mai ai frați?

 8. In cazul în care miercuri CCR va decide alegeri locale în două tururi de scrutin, cad toate aranjamentele.

 9. Doamne, ce grave tulburări ascunde unul din aceste chipuri!
  Poate merge ca model pentru un film thriller…

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!