shopify
analytics tool

Funcţionarii publici şi campania electorală

Neacşu Claudiu _protecuci.ro  Ieri (25 mai) aud un bocănit scurt la usa apartamentului meu. Deschid si spre stupoarea mea zăresc postaţi în dreptul uşii pe doamna director de la Gradiniţa nr.2, Dumbravă Ani, domnul Neacşu Claudiu (funcţionar la taxe şi impozite, “vedetă tv” cu apariţie  în emisiunea “Schimb de  mame”) şi încă un domn cu identitate necunoscută. Nu apuc să spun două vorbe, că distinsa doamnă îmi şi înmânează un pliant al formaţiunii politice APP, o scrisoare de la Chebac şi un CD cu un colaj de fotografii care chipurile vrea să ilustreze  Tecuciul înainte de 2004 şi după 2004, în timpul domniei mareşalului FINKELSTAIN, care însă, în 8 ani de zile putea să facă mult mai mult decât a făcut. De câte ori a fost în oraş să asculte doleanţele oamenilor? De puţine ori…. a preferat să stea închis în birou. După un schimb de replici scurt cu interlocutorii mei, în care îmi exprim apartenenţa la altă formaţiune politică contracandidată, ne urăm succes si ne luăm rămas bun.
Cu toate că sunt destul de tânăr şi poate fără experienţă politică, nu pot să nu mă gândesc la câteva aspecte după această întrevedere avută cu membrii APP.
De ce funcţionarii publici în loc să îşi facă treaba şi să fie prezenţi în birourile primăriei, se duc să facă campanie electorală actualului primar? (exemplul concret al domnului Neacşu).
De ce doamna director, în loc să fie prezentă la grădiniţă şi să se ocupe de chestiunile administrative ale acesteia, umblă din uşă în uşă promovând actuala administraţie locală?
Sunt multe întrebări care nu mai necesită niciun răspuns. Vorba lui Badea “Trăim în România şi astea ne ocupă tot timpul”…. ţara tuturor posibilităţilor.  Acest articol este un “pamflet”  şi trebuie tratat ca atare.

Trimis de : „Ochii din umbră…”

22 Comments on "Funcţionarii publici şi campania electorală"

 1. Citiţi de sus în jos, discursul pentru alegători.
  Citiţi de jos în sus, ca să ştiţi ce gândesc aleşii cu adevărat.

  În partidul nostru politic, ne respectăm promisiunile,
  Doar imbecilii pot crede că
  Noi nu vom lupta împotriva corupţiei
  Pentru că un lucru e sigur pentru noi:
  Cinstea şi transparenţa sunt fundamentale pentru atingerea idealurilor noastre
  Vom demonstra că e o mare prostie să crezi că
  Mafia va continua să facă parte din primărie ca în trecut.
  Vă asigurăm, fără umbră de îndoială, că
  Dreptatea socială va fi scopul principal al mandatului nostru
  Cu toate acestea, există încă oameni proşti care îşi imaginează că
  Conducerea oraşului să fie posibilă în continuare
  Cu aceleaşi vechi şmecherii politice,
  Când ne asumăm puterea, facem totul pentru ca
  Să se termine cu situaţiile privilegiate şi cu traficul de influenţă
  Nu suportăm în nici un fel ideea că
  Cetăţenii vor flămânzi.
  Ne vom indeplini misiunea chiar dacă
  Rezervele economice vor fi complet epuizate.
  Vom exersa puterea până ce
  Veţi înţelege că începând de acum
  Noi suntem partidul XXX, cu noua politică.

 2. Şi nişte panseuri pentru amuzamentul cititorilor mai deştepţi ca alţii şi ca învăţătură :
  Singura dată cînd politicienii spun adevărul este atunci când se fac mincinoşi unii pe alţii!! Ar fi bine ca politicienii să aibă costume la fel ca piloţii din NASCAR. Aşa vom putea ştii ce companie îi „sponsorizează”. În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
  În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el. Care-i diferenţa dintre un hoţ şi un politician?!
  Diferenţa e că hotul E PEDEPSIT când fură … Care este diferența dintre „politician” și „hoț”? Diferența dintre un politician și un hoț este că pe primul îl aleg eu, în timp ce al doilea mă alege el pe mine. Oamenii care cred în Moş Crăciun şi cei care cred în reformele politicienilor, se deosebesc doar prin vârstă! Actualul guvern poate să–şi treacă la realizări, şi asta pe bune, că a făcut din poporul român cel mai credincios popor din toata Europa. Intră omul în magazin, se uita la rafturi ca la sfintele icoane, îşi face cruce şi iese afară. Ajunge la PECO şi când vede preţul afişat îşi face cruce. Ascultă cu atenţie ce tâmpenii spun politicienii şi când termină aceştia de vorbit îşi face cruce. Creşterea salariului este îndeajuns de mare pentru a-ţi spori taxele şi îndeajuns de mică pentru a nu avea nici un efect asupra sumei pe care o aduci acasă. Pe timpul comunismului, politicienii făceau politică, muncitorii munceau şi ţiganii furau. Acum în democraţie. politicienii fură, muncitorii fac politică şi toţi se aşteapta ca ţiganul să lucreze. Care este sloganul campaniilor electorale în România? – „Dăruieşti şi câştigi!”

 3. cetateanul turmentat 2012 | 28 mai 2012 at 21:44 | Răspunde

  Sal`tare prezentabililor si preaonorabililor „urbanisti” tecuceni!HIIIIIIICCCCCCCCCCCCC!!!!!!!S-avem pardon stimabililor!Tot cetind la gazeta aiasta stau de ma minunez si bat la cruci ,cam vreo suta pina acu ,cite forme de personaje,multe si marunte pot sa se esprimeze la aiasta gazeta!Pai bine preaonorabile parerolog din urbea aiasta,cu poti mata sa-l sconconfunzi pe Butunoiu ,care este cel mai ars personaj din USL(pardon din PSD) de catre pretinul si comatru lui Tzuchel, cu Butunoi seful tutulor gonoierilor din urbea tecuceana,hai?Aist Butunoi nu este comatru cu moftangiul de Tzepu care se si veseaza al mai prima persoana din Tecuci adicatelea primarele tutulor „urbanistilor” tecuceni.Deci preonorabile si preastimabile combate adinc si la obiect ca un prezentabil ce scrii la gazeta!Referitor la respectivii amploaiati ai primariei care fac campanie electorala vreu sa spui si eu ca respectivul sau respectivii au programul doar pina la orele 16.30, trecute fix, dupe care pot sa faca talmes-balmes din timpul lor liber.Ca fac companie,hic,s-avem pardon dumneavoastra,campanie electorala pentru unul sau pentru altul eu cinsider ca nu este treaba nimanui si cred ca, pe prezentabilii viitori bagatori in urna a beletului de vot din 10 iunie nu prea ii intereseaza asa de mult.Cit despre asazisa alianta dintre pdl si unpr este aceeasi strutocamila,identica si la fel, cu alianta psd si pnl.Asadar de ce sa judecam partizan pentru o tabara sau alta?Eu chiar cred ca nu are rost,cu toate ca cetind si comparind cele doua liste de consilieri locali, ale celor doua aliante, de departe cea mai buna parca este tot cea a App (pdl si unpr).Iar in incheiere prezentabililor dati-mi voie sa va intrebez si eu, ca tot romanul impartial: nu cumva din combinatia celor doua culori, respectiv rosu cu galben nu ar rezulta coloarea portocalie? Am zis si din aceasta dilema nu puteti iesi! REZON PREONORABILILOR SI PREASTIMABILILOR!! S-auzim de bine „urbanistilor” tecuceni!!!!!!!!!!!!

 4. mare politicieni si in tecuciul asta. pamantul sta parloaga in fata usi ne sta gunoiul, cojile de seminte le avem sub scara blocului, consumam bere cu sticla de 2 litri(numai in romani si bulgaria se vinde berea la pt uri) dar toata lumea face politica in tara asta. purtam de grija altora ce fac dupa program si in timpul programului. Marii ziaristi ai tecuciului vor spune ca sunt agramat fiindca scriu cu litera mica. uite asa scriu ca am chef sa fiu agaramt. Mi bine puneti mana la treba fratilor ca toata lumea face politica fiindca e usor sa stai sa barfesti, sa invidiezi si sa gasesti nod in papura. puneti mana la treba ca am devenit puturosi, betivi si inculti.

 5. Comentariul meu anterior sesiza, la fel cu ale antepostacilor mei, cum că, primarul în funcţiune îşi foloseşte întregul aparat administrativ pentru a-şi face campanie… este mai mult decât evident! Dar, întreb şi eu pe domnul Butunoiu… parcă aşa îl cheamă pe şeful gunoierilor tecuceni… sau greşesc…? În calitate de preten declarat al domnului Ţuchel, este adevărat ca în dimineaţa acestei zile… şi nu numai… a folosit maşinile speciale care ridică gunoiul pentru a face campanie electorală pretenului său în ale cătăniei…? Aşa zice lumea prin… târg…că au rămas cu tomberoaiele în faţa porţilor… să tragă cîinii de ele… până i-o eutanisa ecarisaju’ din Ţepu… sau vorbeşte lumea baliverne… aşa, numai să deziformeze electoratu… Asta, vis-a-vis de echidistaţa politică… că n-o fi un candidat mai breaz decât ceilalţi… zic şi eu, părerea mea…

  • „În calitate de preten declarat al domnului Ţuchel” asta e o noutate pentru mine. Sau e o greseala de tastare?

   • Admin, nimic nu este nou sau întâmplător sub soarele politichiei tecucene… coincidenţa de nume, este, poate întâmplătoare… poate cam prea întâmplătoare… mingea a fost ridicată la fileu… coincidenţa ţelurilor celor doi candidaţi… nu este întâmplătoare… la fel de „neîntâmplătoare”,poate fi şi o… eventuală întâlnire a şefilor stafurilor de campanie… unde să se împartă (dacă nu cumva s-au împărţit deja…), la ceas de mare taină,”bubele” din capul celor doi principali candidaţi… mă refer la bubele care pot fi date publicităţii.. aşa, pentru”întărâtarea” electoratului partizan… de dat cu parul prin gard, pt. întărâtat”căţeii”… să pară campania mai adevărată… În fond şi la urma urmelor, cele două alianţe de coloratură politică diferită, candidează în tandem şi cu neruşinarea la sfârcurile cele izvoditoare de lapte ale Primăriei Tecuciului şi consideră că orice fel de mijloace le sunt permise… Viitoarea componenţă a Consiliului Local Tecuci este, deja, aproape cunoscută… în linii mari… plus-minus 5%… nu vor putea vieţui unii fără alţii… aşa că, lupta electorală este numai de suprafaţă… gunoiul politic va fi în continuare aruncat în locuinţele noastre, indiferent care este numele apropritarului firmei de salubrizare electorală, care va fi preten declarat, fie al domnului Ţuchel, fie al domnului Finkelstein… altă soluţie, vă rog să mă credeţi, nu există… deocamdată… zic eu… părerea mea…

 6. Cică, să nu te „bagi”… să nu-ţi dai cu părerea… s-o faci pe mortu’ în păpuşoi… dar nu pot măi fraţilor, nu pot şi gata! Comentăm pe acest subiect… pe bună dreptate, de parcă ar fi luat administraţia locală foc!!! Şi să ştiţi că, părerea mea, ar trebui să cam ia foc de-a binelea…!!! Acesta este unul din cele mai elocvente exemple de „slugărnicie politică” a slujbaşilor administraţiei locale tecucene! S-a demonstrat, fără nici un fel de dubiu, cum că, cei care ar trebui să fie neafiliaţi d.p.d.v. politic sunt de fapt „.ur şi izmană” cu cei care trebuie să fie aleşi şi tura asta… adicălea, pe de-a dreptul spus, slujbaşii administraţiei locale FAC CAMPANIE ELECTORALĂ pentru cei care i-au „uns” şi proptit în scaune!
  Are cumva, cineva, pe undeva, vreun dubiu???? Întreb şi eu, aşa… nu doar ca să mă aflu în treabă… Este mai mult decât clar, încă odată, că administraţia locală, mai bine-zis slujbaşii… cei plătiţi de noi, contribuabilii, NU TREBUIE, SUB NICI O FORMĂ, SĂ FIE AFILIAŢI POLITIC! Ar trebui să li se interzică să aibă „simpatii” politice, darămite să fie dependenţi de vreunul dintre candidaţi… precum drogaţii de buruienile pe care le trag pe nas… Cred că, cei care le-au completat contractele de muncă celor doi lipitori de afişe electorale, în speţă doamna educatoare şi domnul de la taxe şi impozite, ar trebui să purceadă la cursul invers al procedurii anterioare şi să le desfacă acestora aceleaşi contracte de muncă… obţinute, mai mult decât evident, pe motive de simpatie electorală declarată, la vedere şi intrare cu bocancii în casele tecucenilor… acum, pe vreme ploioasă… este mai mult decât indecent… păstraţi-vă, vă rog, noroiul de partid la voi la sediu… nu mai plmbaţi glodul prin oraş… părerea mea…

  • Claudiu Neacsu | 28 mai 2012 at 16:43 | Răspunde

   Eu nu incasez niciun supliment pentru munca de partid si nu mi-am propus sa reusesc in viata pe baza afilierii politice. Nu mai spun ca e un gest total lipsit de onestitate sa comentezi, ascuns in spatele unui nume fictiv, despre o persoana pe care nu o cunosti aproape deloc. Propun sa ne intalnim real, fata in fata, si sa discutam deschis. Va voi arata ca am proiecte mult mai importante pentru mine decat politica, proiecte a caror finalitate este foarte indepartata de orasul Tecuci. Acuzatia dumneavoastra referitoare la oportunism politic este total nefondata, asa ca va astept la o discutie clarificatoare, dar nu online, sub masca anonimatului, ci concret, intre patru ochi.

   • Bine că dovedeşti dumneata onestitate şi faci campanie electorală celor care se află deja la „butoane”… fără foloase materiale… zici mătăluţă… şi eu te cred pe cuvânt, nu trebuie să vă mai zbateţi inutil… nu trebuie să vă cunosc personal şi chiar nici nu doresc… pentru „a comenta”, mi-e suficient ceea ce faceţi în terenul electoral al Tecuciului… purtând mesajele unuia dintre candidaţi. Discuţii clarificatoare? Haida-de… vreţi să-mi spuneţi cum că v-a ameninţat cineva din tabăra portocalie, acum vopsită în verde, că dacă nu participaţi… iese vreun „dosărel de la dospit”…? aşa în stilul clasic al democrat-liberalilor al canibalismului politic… Şi-apoi, nu ştiu de ce vă daţi „rănit”… eu nu am nominalizat pe nimeni, darămite pe dumneavoastră… reproduc ceea ce am scris „…în speţă doamna educatoare şi domnul de la taxe şi impozite…”. Greşesc cumva ??? Vă supăraţi, nu vă supăraţi, dar vă cam băgaţi singur în seamă… şi vă faceţi, cu mâna şi tastatura dumneavoastră… sau de la seviciu… dacă nu cumva mai sunteţi „pe la uşi, pe la fereşti” …şi faceţi campanie electorală… vroiam să spun că vă faceţi singur deservicii… de fapt, aveţi şi voie să o faceţi… legea este proastă… intenţiile dumneavoastră sunt nobile… părerea mea…

    • Claudiu Neacsu | 28 mai 2012 at 20:11 | Răspunde

     Vad ca vorbim de doua lucruri diferite. Ati citit ce-am scris in comentariu vizavi despre preocuparea mea pentru politica? Ce nu e clar? Si de unde stiti ce va voi spune in cazul in care ne vom intalni? Nu stiti absolut nimic. Comentati din spatele unei masti si comentati despre ceva ce nu cunoasteti. Pe asta cu „ranitul” de unde ati mai scos-o?… Si da, ma supar si ma bag singur in seama cand am de-a face cu persoane care procedeaza ca… Spiderman…, adica isi ascund identitatea. Ce motiv serios aveti sa nu va cunosc personal? Si daca va uitati la orele postarii comentariilor mele, veti vedea ca NU le-am trimis in timp ce eram la serviciu.

     • „Amice” Neacsu, dar ai tupeu, chiar tupeu nerusinat !
      Voi parca ati inventat expresia „Ciocu’ mic, ca acum NOI (nu mai) suntem la putere !”

     • Claudiu Neacsu | 29 mai 2012 at 16:45 | Răspunde

      O sa cedez primul… Renunt sa mai postez comentarii pe site-ul acesta. Vad ca am scris despre ceva, iar comentatorii (anonimi) vorbesc despre cu totul altceva. Numai bine!

 7. Mă scuzați că-mi bag și eu nasul unde nu-mi fierbe oala, dar cineva încearcă să ne ia de proști. Domnule funcționar public, plătit din bani publici (adică ai noștri, plătitori de taxe și impozite) dacă te-ai hotărât să te implici în campania electorală trebuia să te ”suspendezi” din funcție pentru 30 de zile, lucru pe care trebuia să-l aduci la cunoștință cu două săptămâni înainte (adică un fel de preaviz). Matale ești funcționar public și înafara orelor de program și sâmbăta și duminica, nu te mai ascunde după cireș, că tecucenii ”nu e proști” să știi! Adică suspendarea însemna că ai siguranța că-ți păstrezi postul, dar nu ești retribuit și nici vechimea nu merge în perioada suspendării, ceea ce este legal și foarte corect. Adică matale vrei să-ți iei și salariul integral și suplimentul pentru munca de partid.
  Cât despre doamna directoare de grădiniță, nefiind funcționar public, trebuia să-și ia un concediu de odihnă și nu ne interesa dacă în loc să facă plajă în Dubai, își rupea ”opincile„ pe străzi alergând după voturi, că doar e pe lista de consilieri, la dânsa nu se ia în calcul acel ”venit suplimentar” pentru munca de partid depusă în campanie. Dacă-i adevărat că are postat un banner la poarta grădiniței, stimată doamnă directoare dați-l jos, că acolo va fi o secție de votare și-i ilegal. Dau și eu cu presupusul, nu puneți la inimă!

 8. Mai, dar nesimtita aia de Dumbrava cum isi permite sa faca campanie electorala intr-o institutie de invatamant ?
  Ati vazut ce banner a postat la poarta gradinitei pe care (cine naiba a pus-o ?) cica o conduce ?

 9. din cate stiu eu ambii erau in afara orelor de program si cred ca am mai vazut facand campanie pentru ,,concurenta” si niscaiva politisti locali si vreo doi din primarie sau i-am vazut numai eu ?

 10. Claudiu Neacsu | 26 mai 2012 at 22:15 | Răspunde

  Stimate „Ochii din umbra”, de ce va ascundeti identitatea atunci cand postati un articol?

  • Ochii din umbra | 27 mai 2012 at 13:19 | Răspunde

   Domnule Neacsu daca vreti sa imi cunoasteti si numele mai treceti pe la mine…Dar nu ca data trecuta cu privirea in pamant…Asa este, am uitat sa ma prezint cand ati sosit la usa, desi nu cred ca are vreo importanta cine sunt eu. O zi frumoasa si spor la munca (in primarie, nu pe „teren”).

   • Claudiu Neacsu | 27 mai 2012 at 15:37 | Răspunde

    Nu stiu cine sunteti si nu stiu la cine sa mai trec, daca nu va cunosc numele si adresa. Si nu am spus ca ar fi trebuit sa va prezentati cand am sosit la usa dumneavoastra, ci am intrebat de ce va ascundeti identitatea cand postati un articol. Iar pe „teren” eu am fost intotdeauna seara, in afara orelor de program la serviciu.

    • Ochii din umbra | 27 mai 2012 at 23:01 | Răspunde

     O sa trec eu pe la dumneavoastra pe la taxe si impozite daca vreti sa ma cunoasteti..cu toate ca am impozitele platite la zi.:) Intr-adevar erati dupa ora 16:00 insa mi se pare o lipsa de respect si fata de dumneavoastra daca va foloseste la astfel de activitati…sau cine stie poate o faceti pentru bani, sau din simpatie…parerea mea…

 11. Nu se specifică ora „bocănitului” la uşă. Pentru că dacă era între 8-16, obligatoriu doamna în cauză încălca legea, că era lipsă de la servici. Dacă era după ora 16, doamna în cauză poate că are ca job suplimentar această muncă de campanie. Ce nu face omul pt un ban în plus. În prima variantă este o ilegalitate punctată de articol, în cea de a doua variantă, articolul este superfluu, fără esenţă.

  • Domnule Dascalu | 27 mai 2012 at 13:23 | Răspunde

   Stimate domn, directorii unitatilor de invatamant nu au un program strict, 8-16. In calitate de manageri scolari trebuie sa fie in permanenta in unitate pentru a rezolva eventuale probleme administrative, dar si sa isi desfasoare orele de catedra….parerea mea.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!