shopify
analytics tool

Funcţionarii Primăriei Tecuci sunt, din nou, buni de plată

Primaria Municipiului Tecuci

Tribunalul Galaţi a respins recent o cerere a Primăriei Tecuci privind suspendarea unui raport de control al Camerei de Conturi Galaţi, ce viza recuperarea mai multor drepturi salariale de la angajaţii instituţiei, ceea ce înseamnă că în curând aceştia se vor alege cu popriri pe salarii pentru recuperarea banilor. Şi Curtea de Apel Galaţi a respins printr-o decizie irevocabilă o acţiune a Primăriei Tecuci, prin care instituţia încerca să evite poprirea pe salariile angajaţilor.

Aceeaşi instanţă menţinuse o decizie a Tribunalului, în baza căreia Primăria Tecuci urmează să recupereze de la angajaţi contravaloarea indemnizaţiei de hrană, sporul de dispozitiv şi condiţii vătămătoare, dar şi sporul de calculator pentru perioada ianuarie – decembrie 2009, după ce inspectorii financiari au constatat că ar fi fost acordate nelegal. În total, vorbim de peste un milion de lei, la care se adaugă şi dobânda în cuantum de 151.785 de lei.

Primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, le ceruse iniţial magistraţilor să suspende decizia Camerei de Conturi Galaţi, prin care era obligat să pună poprire pe salariile angajaţilor săi, deoarece funcţionarii ar ajunge muritori de foame, dar nu a avut câştig de cauză. „Salariul mediu de încadrare a unui funcţionar public din Primărie este de 800 de lei. În cazul în care instanţa de judecată nu ar admite cererea de suspendare, vom fi obligaţi să emitem decizii de imputare pentru fiecare funcţionar pentru o treime din salariu. Există funcţionari care au şi câte doi, trei copii în întreţinere”, susţinea edilul.

Zanette

CCM nu fusese înregistrat la Camera de Muncă

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi hotărâseră să amâne punerea în executare a deciziei Camerei de Conturi Galaţi, cel puţin până când procesul va fi finalizat, astfel că, într-o primă fază, funcţionarii din Primăria Tecuci au plecat acasă cu salariile netăiate. Inspectorii financiari au demonstrat ulterior în instanţă că acordarea sporurilor de care au beneficiat angajaţii Primăriei nu a fost legală. Camera de Conturi Galaţi a precizat că actul în baza căruia au fost acordate toate aceste drepturi salariale, respectiv contractul colectiv de muncă, nu a fost înregistrat la Camera de Muncă Galaţi şi, prin urmare, nu îşi poate produce efectele.

Mai mult, reprezentanţii Camerei de Conturi au precizat că legislaţia nu mai permite acordarea indemnizaţiei de hrană, ci a tichetelor de masă, iar sporul pentru condiţii vătămătoare nu se acordă personalului contractual. În momentul de faţă, indemnizaţia de dispozitiv o poate încasa doar personalul militar din instituţiile publice de apărare naţională.

Sursa: monitoruldegalati.ro

Urgent-curier-2

4 Comments on "Funcţionarii Primăriei Tecuci sunt, din nou, buni de plată"

  1. Tapeanule dai drumu la ferma ta de la Tepu, care v-au prostit astia la alegerile primariei tepu ,cu Iuliana voastra care a furat voturi …..i…l

  2. Acest contract de care spui dumneata trebuia inregistrat la camera de munca de o tapeanaca pe nume Serban Rica care ea se ocupa de resurse. Dar cum tapenii sunt niste oameni exacerbat de destepti a uitat si ea saraca. Sa stii ca si pe vremea lui Fiki misunau tapeni prin primarie. Oricum nu asta e cauza pentru care banii trebuie dati inapoi.

  3. Dar atunci cand contractul nu a fost inregistrat la Camera de Munca cine era jurist la primarie, nu cumva tot acest Borsan? Cine e vinovatul? Cine trebuia sa inregistreze acest contract?

  4. Borsan cand era la Primaria Tecuci a cerut suspendarea raportului curtii de conturi si nu Tuchel. Ca sa castige suspendarea raportului curtii de conturi a spus ca functionarii au salarii de 800 lei si copii acasa. De asta a si castigat procesul cu suspendarea. Creca castiga si procesul cu anularea raportului ca sigur omul isi pregatise actele ca sa castige, dar daca Tuchel nu a mai avut loc de el in Primarie, atunci omul a trebuit sa plece. Si asa procesul s-a pierdut ca nu s-a mai dus nimeni la proces si chiar daca se ducea avocata lui peste creca tot se pierdea ca daca nu stii ce sa spui si nu cunosti toata situatia, te duci degaba. Eu cred 80 la suta ca Borsan castiga procesul asta, ca il cunosc si omul isi lasa mereu toate apararile la sfarsitul procesului ca sa nu mai aiba timp adverasarul sa il contracareze. Cat a fost la Primaria Tecuci nu imi amintesc sa fi pierdut 10 procese si atunci stia sa se scoata ca Primaria sa nu platesca cheltuieli de judecata.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!