shopify
analytics tool

Funcţionarii Primăriei Tecuci au scăpat, temporar, de poprirea pe salarii

Poprire-pe-salariu

Poprire-pe-salariu  Inspectorii financiari au cerut Primăriei Tecuci să recupereze de la angajaţi contravaloarea indemnizaţiei de hrană, spor de dispozitiv şi condiţii vătămătoare, dar şi a sporului de calculator pentru perioada ianuarie – decembrie 2009, despre care susţin că ar fi fost acordate nelegal. În total, vorbim de peste un milion de lei, la care se adaugă şi dobânda în cuantum de 151.785 de lei. Primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, le-a cerut magistraţilor să suspende decizia Camerei de Conturi Galaţi, prin care era obligat să pună poprire pe salariile angajaţilor săi, deoarece funcţionarii ar ajunge muritori de foame. „Salariul mediu de încadrare a unui funcţionar public din Primărie este de 800 de lei. În cazul în care instanţa de judecată nu ar admite cererea de suspendare, vom fi obligaţi să emitem decizii de imputare pentru fiecare funcţionar pentru o treime din salariu. Există funcţionari care au şi câte doi, trei copii în întreţinere”, susţine edilul.
Sporuri acordate nelegal
Tribunalul Galaţi a decis zilele trecute să amâne punerea în executare a deciziei Camerei de Conturi Galaţi, cel puţin până când procesul va fi finalizat, astfel că, cel puţin deocamdată, funcţionarii din Primăria Tecuci vor pleca acasă cu salariile netăiate. În schimb, inspectorii financiari au demontat în instanţă acordarea sporurilor de care au beneficiat angajaţii Primăriei. Camera de Conturi Galaţi a precizat că actul în baza căruia au fost acordate toate aceste drepturi salariale, respectiv contractul colectiv de muncă, nu a fost înregistrat la Camera de Muncă Galaţi şi, prin urmare, nu îşi poate produce efectele. Mai mult, reprezentanţii Camerei de Conturi precizează că legislaţia nu mai permite acordarea indemnizaţiei de hrană, ci a tichetelor de masă, iar sporul pentru condiţii vătămătoare nu se acordă personalului contractual. În momentul de faţă, indemnizaţia de dispozitiv o poate încasa doar personalul militar din instituţiile publice de apărare naţională. Tribunalul va pronunţa o hotărâre în acest caz cel mai probabil în cursul lunii decembrie 2012.

sursa: monitorulde galati.ro

1 Comment on "Funcţionarii Primăriei Tecuci au scăpat, temporar, de poprirea pe salarii"

  1. pai da , e corect , sa urle toti ca nu avem bani la bugetul local si uitate unde sunt banii , si i-au impartit intre ei , unii mai mult altii si mai mult pe umerii celor care-si platesc impozitele la timp si fara obiectii .

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!