shopify
analytics tool

Fratele fostului deputat Mihail Boldea, Valentin, este cercetat pentru inselaciune

Valentin Boldea

Valentin Boldea  Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, cercetat pentru evaziune fiscală şi înşelăciune, este dus la DIICOT Galaţi, la ora transmiterii acestei ştiri, el ieşind din sediul DSP însoţit de anchetatori, după aproape patru ore în care a fost interogat de către procurori.

În jurul orei 12.30, Boldea a ieşit din sediul DSP însoţit de procurori, fiind urcat într-o maşină şi dus la sediul DIICOT Galaţi.
Valentin Boldea a spus că nu ştie motivele acţiunii procurorilor şi că le-a prezentat acestora toate documentele cerute.
La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile în sediul DSP continuă.
Procurorii DIICOT au descins, miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, la locuinţele fraţilor Boldea, precum şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.
Valentin şi Mihail Boldea sunt acuzaţi de procurorii DIICOT Galaţi că au constituit un grup infracţional la care au aderat Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu şi care a obţinut finanţare nerambursabilă pentru lucrări de amenajare şi modernizare a unor obiective, între care unităţi sanitare şi de învăţământ din Galaţi, folosind opt firme fantomă pentru a deconta facturi supraevaluate.
Gruparea din Galaţi constituită de fraţii Boldea ar fi fost sprijinită de persoane din conducerile unor instituţii bugetare gălăţene să obţină fonduri nerambursabile pentru lucrări de amenajări şi reparaţii, făcute la preţuri supraevaluate în baza unor documente fiscale fictive.
Membrii grupării ar fi indus în eroare reprezentanţi ai unor instituţii de stat în vederea fraudării unor fonduri guvernamentale nerambursabile prin crearea unui circuit fiscal fictiv, folosind mai multe societăţi comerciale şi asociaţii nonprofit, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.
“Începând cu anul 2011, membrii grupului au atras în activităţi ilicite persoane aflate în conducerea unor instituţii bugetare gălăţene, cărora le-au înlesnit direcţionarea de fonduri nerambursabile destinate efectuării de prestări servicii, lucrări de amenajare şi reparaţii la preţuri supraevaluate. În fapt, aceste lucrări erau efectuate de subcontractori la preţul real al pieţei, diferenţa fiind însuşită de cei implicaţi prin întocmirea unor documente fiscale fictive, în numele societăţilor comerciale folosite”, a precizat Poliţia Română.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Galaţi şi poliţiştii fac, miercuri, percheziţii la locuinţele lui Mihail Boldea şi şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, precum şi la sediul DSP, într-un caz de înşelăciune şi evaziune fiscală de 450.000 de euro, după ce ar fi indus în eroare ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Mediului.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate vor pune în executare 15 mandate de aducere în urma celor şapte percheziţii făcute miercuri.
În acest caz sunt cercetate cinci persoane, printre care Mihail şi Valentin Boldea, acuzate de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Potrivit procurorilor DIICOT, învinuiţii Mihail Boldea şi Valentin Boldea au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.
Membrii grupării sunt suspectaţi că au folosit opt societăţi comerciale pentru a înregistra operaţiuni comerciale fictive pentru diverse mărfuri cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip “fantomă”, fapt ce a avut drept consecinţă directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat .
Totodată, membrii grupării ar fi indus şi menţinut în eroare instituţii de stat, respectiv Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Sănătăţii, cu ocazia încheierii unor contracte având ca obiect reabilitarea unor unităţi de învăţământ şi spitaliceşti din municipiul Galaţi, “prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale si a contravalorii prestaţiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de către societăţi controlate direct sau indirect de către membrii grupării”, a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.
“Învinuiţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără a respecta obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri”, potrivit DIICOT.
Prejudiciul total produs bugetului de stat în acest fel a fost estimat la 450.000 de euro.
La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile continuă, inclusiv la sediul DSP Galaţi, unde Valentin Boldea şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei sunt audiaţi de procurori. Accesul în sediul DSP, aflat la parterul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, este blocat.
La finalul percheziţiilor, învinuiţii vor fi audiaţi la sediul DIICOT Galaţi, urmând ca în cazul lor, raportat la probatoriul administrat, să se dispună măsurile legale.
Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie. Procesul lui Mihail Boldea va începe în 15 noiembrie, la Curtea de Apel Galaţi.
Valentin Boldea, fratele mai mare al lui Mihail Boldea, a ajuns într-o funcţie importantă după ce PDL a câştigat alegerile. Astfel, în 2009 Valentin Boldea, care era medic de familie în comuna Corni, a ajuns la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Boldea a fost numit la şefia la DSP după ce această funcţie fusese ocupată de medici renumiţi în Galaţi. Valentin Boldea a fost plasat iniţial într-un post interimar, cu susţinerea PDL Galaţi. În luna august a anului 2010 a fost schimbat din funcţie în urma reorganizării direcţiilor de sănătate publică din ţară. În ianuarie 2011, Valentin Boldea a revenit la conducerea DSP Galaţi, în urma unui concurs, el fiind susţinut de organizaţia judeţeană Galaţi a PDL. De la acel moment, Valentin Boldea a continuat să fie şeful Direcţiei de Sănătate Publică.

sursa: adevarul.ro

Fii tu primul care comentează on "Fratele fostului deputat Mihail Boldea, Valentin, este cercetat pentru inselaciune"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!