shopify
analytics tool

Finantistul Domnitianu ”s-a făcut pres” ca să-i returneze TVA de 100 miliarde lei deputatului Toader

Mircea-Toader_protecuci.ro

Mircea-Toader_protecuci.ro Deputatul Mircea Toader, prin fosta sa firmă Agroport SA, a fost unul dintre marii beneficiari de returnări de TVA, operatiuni financiare care, numai între anii 2008-2009, s-au ridicat peste valoarea de 100 miliarde lei vechi. Valoarea TVA-ului este echivalentă cu vânzarea la export a aproape jumătate din recolta de cereale a României, din acel an, pentru că returnările provin în urma comertului cu astfel de mărfuri. Semnele de întrebare ridicate finantistilor gălăteni privind nivelul exagerat al sumei au fost anulate de Lucian Domnitianu, director Administrare-Control Contribuabili Mijlocii în cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Galati (DGFP).

Domnitianu s-a întors din concediul medical special pentru TVA-ul lui Toader

Pentru că adjunctul lui Domnitianu, Ion Tofan, ceruse inspectorilor fiscali care se ocupau de dosarul Agroport să facă verificări încrucisate la firmele care furnizaseră cerealele ”exportate” de Toader, tranzactia risca să cadă. Atunci a intervenit directorul Domnitianu, care si-a lăsat baltă concediul medical. Lucian Domnitianu, fost ofiter SRI care a activat în domeniul economic, a blocat controalele încrucisate, motivând că inspectorii nu au respectat metodologia. Astfel, fără o verificare serioasă, firma deputatului Toader a intrat în posesia a peste 100 miliarde lei vechi, bani proveniti din bugetul statului cu titlul de returnare de TVA. La scurt timp, inspectorii fiscali au constatat că un transport de cereale, în valoare de 133 miliarde lei, destinat firmei italiene Cereal Toscana, asociată cu 50% în Agroport, a fost unul fictiv. După export, actele tranzactiei nu s-au mai regăsit la firma italiană.  >>>citeste intreg articolul

Sursa: nepasadegalati.ro

Fii tu primul care comentează on "Finantistul Domnitianu ”s-a făcut pres” ca să-i returneze TVA de 100 miliarde lei deputatului Toader"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!