shopify
analytics tool

Fără proiecte complete, fără explicaţii. Primar:”Şedinţele sunt un moment SOLEMN”

Daniel Tuchel si Petrica Radovei_protecuci.ro

Daniel Tuchel si Petrica Radovei_protecuci.ro  Şedinţele Consiliului Local Tecuci sunt un fel de teatru al absurdului. Primarul spunea la o şedinţă din septembrie 2012: ”Îmi doresc ca-n şedintele Consiliului Local să fie o atmosferă de dezbatere, nu de răfuială”. Toată lumea aşteaptă cu nerăbdare şi ziua când în Consiliul Local Tecuci vor exista dezbateri reale şi nu se va mai acţiona precum în regimuri de tristă amintire.
Luni, ora 16, a fost convocată o nouă şedinţă de îndată cu 4 proiecte pe ordinea de zi. ”Toate cele patru proiecte n-au expunere de motive, n-au raport de specialitate drept pentru care am să mă abţin la toate. Nu pot şti cât sunt de legale”, a spus nemulţumit consilierul Florin Vasiliu. ”S-a consemnat punctul de vedere”, a precizat imediat viceprimarul Dănuţ Radovei, preşedinte de şedinţă. A intervenit apoi consilierul Samir Oancă. ”Vreau să vă întreb de a căzut vreun meteorit de am organizat şedinţă de îndată”. Primarul Daniel Ţuchel a replicat: ”Domnul Oancă de organizat, organizez eu, dumneavoastră puteţi participa sau nu. De cele mai multe ori puteţi să nu participaţi alături de insecte aşa cum i-aţi făcut pe colegii noştri consilieri locali”. Samir Oancă a adăugat:”Eu nu folosesc termenul insecte, dacă dumneavoastră profitaţi de ocazie să facem un dialog, haideţi să-l facem civilizat. Nu vă stă în caracter totuşi. Cred că proiectele suportau 2-3 zile să facem o extraordinară”. ”Bine. Vă rog luaţi loc”, a intervenit preşedintele de şedinţă. Consilierul Oancă a mai avut o întrebare legată de momentul când vom avea termoficare la Tecuci dar nu fost luat în seamă. ”Trecem la AGA”, a anunţat preşedintele de şedinţă. Primarul a oferit detalii despre subiect, deputatului Mircea Toader în cadrul unei şedinţe la care consilierul Oancă nu a putut participa din cauza excluderii. “Ne-am dori să facem încălzire în sistem centralizat în Tecuci, nu avem resurse, dar asocierea cu Calorgalul ne dăm măcar perspectiva că putem atrage fonduri pentru a încerca să facem încălzire centralizată chiar şi parţial în oraş”.

Comic. Primarul crede că şedinţele sunt momente SOLEMNE

După şedinţa AGA, consilierul Ghiorghi Militici a avut o intervenţie stângace pe tema obligativităţii organizării şedinţelor ordinare în ultima joi din lună. Consilierul a confundat legea administraţiei publice locale cu Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local spre amuzamentul primarului. Consilierul Florin Vasiliu a declarat: “Lăsând la o parte amuzamentul daţi-ne şi nouă măcar dimineaţa o expunere de motive, un raport de specialitate, o anexă care spuneţi că e parte componentă a proiectelor şi nu există”. Primarul a replicat:” La şedinţe consilierii pot participa. Dacă sunteţi atât de numulţumit puteţi să nu participaţi. La hotărârile de consiliu care vi se par ilegale puteţi să vă abţineti sau să votaţi împotrivă. Mai mult le puteţi ataca în contencios. Restul dezbaterilor pe care le provocaţi dvs. sau colegii de la PP-DD le puteţi face în şedinţele de comisii, nu în plen. E un moment solemn în care se desfăşoară o şedinţă de consiliu, fără glume, fără apropouri. Cetăţenii ne-au votat pentru ai reprezenta nu pentru a face bâlci. Eu nu dau materialele, eu convoc şedinţele”. În viziunea primarului de fapt la astfel de momente solemne, e nevoie de mai multă tăcere, de vot pe bandă rulantă. Cât de impertinent tre să fii să deranjezi cu întrebări când şedinţa ar trebui învăluită într-o atmosferă de tăcere pioasă.

Proiecte aprobate în şedinţa de îndată

Proiect de hotărâre privind preluarea din administrarea Spitalului Municipal Anton Cincu Tecuci în administrarea Consiliului Local Tecuci a cabinetelor medicale din incinta dispensarului policlinic
Proiect privind aprobarea închirierii spaţiilor din dispensarul policlinic ocupate de cabinetele medicilor de familie
Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului UAT Tecuci în ADI – serviciul regional APĂ Canal Tecuci
Proiect privind desemnarea reprezentantului UAT Tecuci în ADI – serviciul regional de termoficare Galaţi

Proiecte AGA

S-a aprobat participarea cu capital social la înfiinţarea societăţii Cimitirul Eternitatea SRL Tec având ca asociaţi UAT Tecuci prin organul său deliberativ Consiliul Local reprezentat prin primar Daniel Ţuchel şi societatea Zone Verzi Tec reprezentată prin administratorul Iulian Mircea. S-au aprobat actul constitutiv şi capitalul social subscris în cuantum de 200 de lei. Capitalul social este împărţit în 20 de părţi sociale, în valoare de 10 lei fiecare şi care aparţin 19 părţi sociale UAT Tecuci, 1 parte Sc Zone Verzi Tec Srl. A fost împuternicit Iulian Mircea administratorul Sc Zone Verzi Tec Srl, ca reprezentant al asociatului în AGA, în societatea Ecoprest Tec Srl Tecuci, cu competenţa de a lua hotărâri pentru bunul mers al societăţii. A fost desemnat ca reprezentant al asociaţilor pentru semnarea actelor de constituire a societăţilor şi îndeplinirea formalităţilor de înregistrare a societăţii nou înfiinţate la registrul comerţului tot Iulian Mircea. ”Celelate hotărâri sunt identice. Aici a fost vorba de Cimitir urmează acum să votăm pentru: Rampa Rateş Srl Tecuci, Eco Grup Tec Srl, Pieţe Prest Tec Srl, Zooland Tec Srl, Ecoprest Tec Srl”, a explicat viceprimarul.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

7 Comments on "Fără proiecte complete, fără explicaţii. Primar:”Şedinţele sunt un moment SOLEMN”"

 1. Domnule primar sedinta CL este o Slujba de Parastas?

  • Popescu Mitica | 29 martie 2013 at 07:37 | Răspunde

   Am inteles ca duminica la Catedrala se va oficia paratasul aliantei bolsevice ,USL din Tecuci.Sper ca cetateni vor veni in numar cat mai mare.

 2. Garcescu Pitonu | 28 martie 2013 at 20:44 | Răspunde

  Tuchel nu dl. Tuchel ramane un (cenzurat) cu lut in talpi pe care plebea l-a vrut si votat. Acum sa ne lasam pe procuririi corupti din Tecuci? Nu… Sa ne unim si sa cerem demisia ! Dar luati aminte ca 100 nu suntem deajuns…cam 1000 sa cerem ca carutasu sa-si mute ograda!!!

 3. Consilierii USL care au majoritatea ar trebui dati pe mana parchetului.Primarul este invitat la sedinta sa-si expuna proiectele.El vine cu temele nefacute, cu proiecte varza.De ce se grabesc consilierii USl ca robotii , sa voteze la comanda ? Oare lor nu le-a spus nimeni ca DNA-ul si parchetul te pot lua la intrebari si dupa terminarea mandatului?

 4. Deoarece consilieri locali sunt timorati si terorizati de catre clica uselista nimeni nu indrazneste sa reclame la parchet aceste grave incalcari ale legii de catre primarul Tuchel. In aceste conditii solicit dl. prim procuror Jalba sa se autosesizeze si sa declanseze inceperea urmariri penale impotriva primarului si consilierilor locali din USL.

  • sotia dl. procuror Jalba este angajata primariei Tecuci, crezi ca isi bate singur cuie in talpa sau nevesti-si?

   • Deci au dreptate sursele cand spun ca miercurea, cand tine audiente dl. prim procuror , biroul e plin de uselisti. Ce or fi cautand acolo?

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!