shopify
analytics tool

„Experienţele anteriore ne urmăresc…”

Malul-paraului-Tecucel_protecuci.ro

Malul-paraului-Tecucel_protecuci.ro  Este secetă de foarte mult timp, însă o parte dintre tecuceni se găndesc şi la varianta când după secetă va apărea un nor de ploaia care ar putea umple albiile râurilor. În aceste condiţii, Tecucelul va fi cel care va fi scos vinovat de noi calamităţi, deoarece nu a reuşit să preia apele învolbutate, deşi asupra lui au avut loc intervenţii în mod repetat. Reabiltarea Tecucelului a fost una dintre problemele bifate ca relizate de către „vechea gardă”, dar cu toate acestea riscul există. În albia râului, o vegetaţie abundenta se dezvoltă fără oprelişti şi nimeni nu se gândeşte să o stârpescă. De la distanţă, această vegetaţie este plăcută, dă bine în fotografii, numai că în caz de ploi abundente aceeaşi vegetaţie verde-crud poate crea probleme similare cu cele din toamna lui 2007. Pentru a nu se repeta acel episod total nefericit, actualul primar, Daniel Gerhardt Ţuchel, a reacţionat la prima sesizare.
Referitor la mesajele din teren, primarul Tecuciului a afirmat: „Am fost sesizaţi de faptul că albia interioară a pârâului Tecucel aste plină de vegetaţie şi ca atare am trimis o echipă pentru a rezolva problema şi pentru a preîntâmpina eventuale pagube în caz de precipitaţii majore. Nu este vorba de «drobul de sare», ci de o realitate care a lovit Tecuciul în urmă cu câţiva ani şi care dorim să nu se mai repete. În acelaşi timp am intervenit şi la locurile de joacă, unde bălăriile au crescut nepermis de mult, devenind mai mult decât inestetice, deranjante chiar. Şi acestea au fost tăiate şi luate din locurile de joacă, ca acestea din urmă să fie doar pentru copii, fără a fi acaparate de buruieni”.

Sursa: monitoruldegalati.ro

1 Comment on "„Experienţele anteriore ne urmăresc…”"

  1. Greșit stimată doamnă Iulieta, ”vechea gardă” nu a bifat această problemă ca fiind rezolvată! Dacă această poză este autentică și ilustrează realitatea prezentului, ea nu diferă deloc de fotografiile pe care le-am făcut eu anul trecut în septembrie, când comemoram 4 ani de la inundațiile din 5-6 septembrie 2007 din Tecuci și pe care le-am atașat unui material trimis pe site-ul tecuci.eu, iar dl. admin l-a postat ca opinie pe 5.09.2011 și i-a dat un titlu sugestiv „Zilele Tecuciului au trecut…Adevărurile orașului rămân…!!”. Îl rog pe această cale pe administratorul site-ului să ne faciliteze accesul la materialul de atunci și să vedeți că problema cosmetizării albiei Tecucelului a rămas ”criogenizată” pentru cine știe cât timp de-acum în colo și spun asta deoarece dl. primar m-a dezamăgit puțin mai mult cât a dat o dispoziție să se închidă ”piața de la Cernicari”,iar Poliția Locală nu l-a ascultat.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!