shopify
analytics tool

Evoluţia fluturelui de Tecuci (partea întâi)

crisalida-design

După cum cunoaştem cu toţii, una din etapele vieţii unui fluture este aceea de crisalidă, timp în care sub o carapace dură, viitorul fluture suferă o metamorfoză, pregătindu-se a deveni aceea fiinţă gingaşă, dar totodată puternică pentru scurta sa viaţă pământeană.

Aşa a fost şi în perioada campaniei electorale prima etapă a viitorului primar pesedist tecucean. Sub carapacea partidului a evoluat spre funcţia pe care o ocupă actualmente.

La sfârşitul campaniei, carapacea crisalidei s-a desfăcut şi din ea a ieşit fluturele mult aşteptat, o fiinţă plăpândă dar care înconjurat de căldura celor din jur a început ca şi adevăratul fluture să se înzdrăvenească, să-şi întindă aripile, prin pomparea puternică de sânge.

Dar totodată această perioadă este şi cea mai dificilă din viaţa sa, el putând cade victimă hienelor din anturajul său şi nu numai. Acest lucru s-a observat imediat când a dat piept cu hienele ţucheliste din primărie şi unde se pare că momentan acestea au un prim avantaj. 

Următoarea luptă cea adevărată se va da atât cu cei din societăţile primăriei, numiţi de vechea ordine politică dar şi cu cei care l-au crescut în etapa de crisalidă şi care acum pompează la greu sânge în aripile fluturelui, încă fragede.

Se pare că sângele, a şi început să fie contaminat cu de cel de tip “Grosuier”, urmând în curând şi cel uneperist pemepist şi chiar penelist şi nu e nevoie de cantităţi mari deoarece aceste tipuri sunt ca esenţele tari, e nevoie de câteva picături din fiecare pentru a compromite un caracter.
S-ar putea ca gingaşele aripi să nu suporte această presiune şi odată cu venirea toamnei ele să se rupă sau să fie rupte chiar de cei ce l-au ales.

Este opţiunea primarului de a alege calea uşoară, cedând în fata traseiştilor, Nicaistilor, Butun(o)istilor sau să îşi făurească un drum onest alături de organizaţie dar şi de cei care l-au votat. Depinde numai de dânsul dacă vrea să zboare încă 4 ani sau să sfârşească în oprobiul public, ca „economistul” Ţuchel.

Noi cei care te-am ales suntem optimişti şi ne dorim să alegi calea a doua fiindcă vom fi alături de tine, te vom susţine dar te vom şi critică atunci când vei greşi. Vom înţelege când vei lua o hotărâre proprie greşită însă nu vom accepta intruziunile.

Postat de Mitrea Ştefan

9 Comments on "Evoluţia fluturelui de Tecuci (partea întâi)"

 1. Doctor pentru ignoranti | 8 iulie 2016 at 14:48 | Răspunde

  Pentru Lucid: am observat ca am cateva greseli in ceea ce am scris, din graba ce este drept, imi cer scuze pentru asta. Dar mesajul meu e foarte clar, simplu si se pliaza perfect pe realitate: Daniel Butunoi, actual senator, ajuns senator pe banii lui Daniel Tuchel si pe valul USL, este cel care ii trage sforile novicelui Hurdubae. Masina lui o vad des parcata la primarie, acea skoda superb II neagra cu nr de bucuresti, n-as vrea sa fac si nr de inmatriculare public. Incoerenta, slaba pregatire/experienta administrativa, functionarii slabi pe care ii acopera si disponibilitatea si obedienta prin care asculta ceea ce ii spune senatorul sa faca ma sperie. Am vrut sa cred ca aceasta administratie este cea care o sa aduca normalitate in oras. M-am lamurit ca nu este acesta cazul. Traim vremuri interesante… vremuri pe care le-am conturat noi cei care votam… nu e vina lor ca sunt asa, e vina noastra ca au ajuns acolo.

  • Mica greseala din graba, a fost neinsemnata in comparatie cu continutul corect si consistent al comentariului d-stra.
   Cat despre cei doi Butunoi, confuzia a fost partial a mea. De altfel, inca nu mai stiu: sunt doi, sau trei Butunoi: unul in CL Tecuci, altul in CJ Galati, basca senatorul?
   Eu nu prea am informatii, cea mai importanta sursa este pentru mine ProTecuci si comentariile de aici si, oarecum, Viata Libera – editia on line.

  • Anca Angelica | 8 iulie 2016 at 22:15 | Răspunde

   Mai tepene nu mai baga strambe ca nu tine. Treburile merg greu din cauza tuchelistilor tai, care blocheaza totul in oras si nu vor sa plece cu nici un chip. Asta e problema, nu inteleg ca tecucenii cand ti-au tras tie sutul in fund a fost si pentru ei.

   • Doctor pentru ignoranti | 10 iulie 2016 at 17:06 | Răspunde

    Nu am fost, nu sunt tepean sau tuchelist, dar nici psd-ist n-o sa fiu datorita politicienilor pe care ii avem azi in parlament/primarie(la Tecuci e neclar cine e primar si cine e parlamentar). Treaba merge asa cum s-a stabilit in sedintele de partid de la PSD. in campanie am auzit ca cei de la psd in cazul victoriei, vor reorganiza societatile primariei pentru a nu mai fi 14 directori la 7 societati. Nu vad o astfel de initiativa care ar fi adus un plus in bugetul local. De ce nu se intampla?! Multe guri de hranit si pentru ca vin parlamentarele.

 2. Ramasitele fostului USL-ului, exprimarul Tuchel, si (inca)senatorul Daniel Butunoi incearca, in continuare, sa se bage in seama, dar vremea lor a trecut. Nici partidele politice din care provin, PSD-ul si PDL-ul nu se simt prea bine, iar rezultatele previzibile ale alegerilor parlamentare din toamna sunt incerte. Cat despre Guvernul de asa-zisi tehnocrati, ce sa mai vorbim…

  Pe plan local am ales un nou Consiliu local, un nou Primar, si speram intr-o schimbare in bine. Cat de inspirata a fost alegerea, ramane sa vedem in urmatorii patru ani.

  Dupa epuizarea momentelor euforice, organe alese au incercat sa se apuce de treaba, desi nu dispun inca de infrastructura si nu au cunostintele necesare . Se pare ca nu au studiat nici macar Legea Administratiei publice locale si nu cunosc atributiile si raspunderile care revin organelor alese, ordonatorilor principali, secundari si tertiari de credite. In prima sedinta, au dat dovada de neglijenta si naivitate, luind de bune proiectele care le-au fost puse pe masa, fara a face o minima verificare, iar acum risca sa se confrunte cu un razboi civil, cu cei din pietele agroalimentare ale orasului. Daca vor continua in acelasi fel , pot apare conflicte si cu alte categorii de populatie, cum ar fi crescatorii de animale care inchiriaza pasunea.

  E momentul ca organele alese sa ia masuri organizatorice drastice, sau, daca nu au puterea sau vointa sa o faca, sa-si depuna mandatul.

 3. Stimate Doctor pentru ignoranti, cred ca va adresati lui Mitrea, nu lui „Mircea”. De asemenea, impresia mea este ca Butunoi acesta, care e acum administratorul orasului, e altul decat Butunoi senatorul. Asta-i peempist, iar celalalt pesedist, daca n-o fi migrat. Daca ma insel.
  Cu stima, Lucid
  (fost „revoltat”, dar m-am hotarat sa redevin lucid fiindca e penibil sa fii tot timpul revoltat si sa nu finalizezi nimic)

 4. Doctor pentru ignoranti | 7 iulie 2016 at 19:45 | Răspunde

  Draga Mircea, ignoranta este boala grea… este mai grav cand o si manifesti public. Hai sa iti spun mai pe intelesul tau ce se intampla de fapt in Tecuci, nu ce se scrie pe net ca se intampla. Hurdubae nu e un fluture, dar daca ar fi… probabil al fi fost puiul lui Butunoi Daniel. Primarul nostru de acum este in produs scos pe piata de psd, produs care a fost promovat(coincidenta sau nu) de aceeasi oameni care l-ai promovat in 2012 pe Daniel Tuchel. O sa asistam iar la o serie de evenimente care inevitabil in 2020 vor duce la aceeasi stare de fapt care a fost in 2016. Desi Hurdubae in rarele sale aparitii publice pana la castigarea mandatului il blama pe tuchel ptu comportamentul sau, incearca sa ii imite manifestarile(ce e drept incearca, mai mult se face de ras ptu ca nu are proprietatea cuvintelor pe care le spune). Astazi, si nu numai, Daniel Butunoi a fost prezent aproape toata ziua la primarie, fiindca tecucenii au votat un primar, dar au primit la pachet si in papusar, ajuns parlamentar in urma unei intelegeri cu Tuchel in 2012( tuchel primar si butunoi senator, tuchel finantand ambele campanii fiindca butunoi nu o ducea foarte bine si nu voia sa repete prostia din 2008 cand a investit multi bani si a pierdut.). Nu incerc sa te schimb, nu este asta menirea mea, ci vreau sa te indept sa privesti atent ce se intampla in urmatorii 4 ani si sa-ti faci singur o imagine, sau poate nu poti fiindca esti membru psd. In rest… Dumnezeu se ne ocroteasca pe toti… ca butunoi o sa ne jupuiasca(de bani).

 5. Tecuciul nu se dezminte, ramane vesnic orasul in care, daca nu esti poet, atunci nu mai esti nimic..Iata ca s-a nascut o adevarata poezie cu versuri albe, „ Fluturele Hurdubae”, din care citez:
  O „fiinţă gingaşă,
  dar totodată puternică pentru scurta sa viaţă pământeană”
  A iesit
  din „carapacea crisalidei.

  S-a desfăcut
  şi din ea a ieşit fluturele mult aşteptat,
  o fiinţă plăpândă ”
  care ne fu daruita noua,
  tecucenilor”…
  „Această perioadă
  este şi cea mai dificilă..
  el putând cade victimă
  hienelor…
  tucheliste”…

  Cred ca Eleonora Stamate e verde de invidie…
  Eu, recunosc ca nu ma-nvart printre poeti, dar imi place si nu am alta obiectiune decat pe aceea ca hienele nu mananca fluturi.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!