shopify
analytics tool

EVENIMENT: ”Să nu ne răzbunaţi”. Monahul Moise de la Oaşa, la Tecuci

Monahul MoiseTecucenii îl pot întâlni joi, începând cu ora 18, la sala studio a Casei de Cultură pe monahul Moise Iorgovan de la Mănăstirea Oaşa, autorul cărţii ”Sfântul Închisorilor”, care tratează suferinţa din temniţele comuniste a lui Valeriu Gafencu şi a altor întemniţaţi. Evenimentul de joi, organizat de Protopopiatul Tecuci şi Casa de Cultură în colaborare cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români Filiala Botoşani, Fundaţia Nektarios cuprinde o conferinţă şi o lansare de carte: “Să nu ne răzbunaţi! Mărturii despre suferinţele românilor din Basarabia”. Acesta este primul volum dintr-o serie de 10 cărți, parte a celui mai vast proiect privat de cercetare şi popularizare a istoriei recente realizat de monahul Moise Iorgovan, singurul de o asemenea anvergură care pune accentul pe partea spirituală a acestei istorii. Conţine DVD cu filmele documentare: „Deportările în Siberia”, „Deținuții politici din Basarabia” și „Foametea din Basarabia (1946-1947)”.

About the Author

Marian Topriceanu
Vezi profilul acestuia pe FACEBOOK

2 Comments on "EVENIMENT: ”Să nu ne răzbunaţi”. Monahul Moise de la Oaşa, la Tecuci"

  1. May I ask, in English – although I was born in Tecuci which I left with my parents at the age of 12 years – since my Romanian is by now quite rusty:

    Who is parintele Moise, what is his family history, since his first name is for sure Jewish, and does he talk also of the destruction and murder of the Jewish community and people of Basarabia by the Fascist powers during the Holocaust horrible years?

    In Thanks and with warm regards to the people of my childhood town.

  2. Acesta este cu adevarat un eveniment remarcabil pentru orasul nostru la care tecucenii, in special tinerii si oamenii de cultura, ar trebui sa participe in numar foarte mare. Munca parintelui Moise, ca si a maicilor de la Manastirea Diaconesti, de a scoate la iveala figurile luminoase ale martirilor neamului romanesc, trebuie incununata de interesul crescand al tinerei generatii de cunoastere si aprofundare a istoriei recente a Romaniei. Personal cred ca aplecandu-ne cu atentie asupra tragediei adusa fibrei acestui neam de catre „ciuma rosie”, prin exterminarea sistematica a tot ce a avut mai valoros si sfant acest popor, coroborat cu rezistenta exclusiv prin CREDINTA IN DUMNEZEU si in VALORILE CRESTINE ale celor vizati de tavalugul exterminarii, putem afla raspunsul cel mai clar privind originea raului si a starii deplorabile a Romaniei actuale, dar si, pe de alta parte, putem redescoperi adevaratele modele care sa ne ofere sens existentei noastre in aceste vremuri tulburi!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!