shopify
analytics tool

“EMINESCU – o eternitate a genialităţii”

Scoala 11 Tecuci

Scoala 11 Tecuci  În fiecare an la mijloc de ianuarie, românii îşi sărbătoresc “Luceafărul”. E momentul când toţi ne amintim de Eminescu nostru. O spunem cu mândrie şi o vor spune generaţii la rând.
Eminescu a fost şi este apreciat ca fiind cel mai mare poet roman, un adevărat luceafăr al poeziei româneşti. A fost tradus în nenumărate limbi, însă în cei 17 ani de activitate literară deşi a scris foarte mult, a publicat puţin, fiind foarte exigent.
El duce şi după moarte numele României în lume, opera lui strălucind ca o stea pe bolta literaturii universale.
Prin el suntem mai bogaţi, prin el învăţăm să gândim, să simţim, să iubim şi să trăim mai frumos. Cu Eminescu realizăm sublima aventură a cunoaşterii, ne înfăţişăm ca neam în faţa lumii.
Poezia lui Eminescu este un univers de fiecare dată nou, care ne cheamă şi ne uimeşte mereu cu frumuseţile pe care le redescoperim mai tulburătoare, mereu contopite în izvorul neînceput menit să adape sufletele darnice de a explora lumi inedite.
De aceea, suntem datori să păstrăm cu sfinţenie moştenirea pe care ne-a lăsat-o şi s-o transmitem cu cinste generaţiilor care vin.
Altfel – Eminescu să ne judece!
Scoala 11 Tecuci  Astăzi,  cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la naşterea sa, Şcoala Gimnazială “Iorgu Iordan” Tecuci în parteneriat cu Biblioteca Municipală “Ştefan Petică” Tecuci  au adus un pios omagiu marelui poet organizând expoziţii de carte, proiecţii diaporame, concurs de desene şi portofolii, iar elevii au recitat versuri din opera eminesciană. Activitatea a debutat cu depunerea de flori la bustul poetului din Parcul Central, a continuat la Galeria Helios a bibliotecii, sub egida “Eminescu-poetul nepereche”, şi în Sala de Festivităţii a şcolii sub titulatura “Eminescu – o eternitate a genialităţii” încheind astfel ZIUA CULTURII NAŢIONALE.

Material trimis de prof. Cristian Stanila

1 Comment on "“EMINESCU – o eternitate a genialităţii”"

  1. Nu am inteles de ce omagiul adus lui Eminescu trebuia sa fie neaparat „pios” !? Oricum, ii celebram nasterea …

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!