shopify
analytics tool

Eliberare respinsă pentru fostul primar al Brăhăşeştiului

Vasile Băiculescu - Primar Brahasesti La Curtea de Apel, „Am făcut o mănăstire din banii proprii”. Eliberare respinsă pentru fostul primar al Brăhăşeştiului. Avocaţii lui Vasile Băiculescu şi Marcel Peneoaşu au cerut libertate pentru clienţii lor, însă cererea le-a fost respinsă de către magistraţii  Curţii de Apel.  Fost primar al Brăhăşeştiului, Băiculescu a fost arestat la cererea procurorilor Anticorupţie după ce a fost prins în flagrant, cu 35.000 de lei în mână. Procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au arătat că, în 2009 – 2010, Băiculescu a cerut  de la două firme diverse sume de bani, care au depăşit 10.000 de euro. Pe lângă bani a mai vrut de la reprezentanţii societăţilor şi lucrări suplimentare faţă de ce contractase Consiliul Local Brăhăşeşti.  Dacă nu ar fi dat banii şi nu ar fi făcut lucrările, firmelor gălăţene nu li s-ar fi recepţionat lucrările şi nu li s-ar fi acceptat la plată facturile aferente acestora, operaţiuni care cădeau în sarcina Primăriei.
Cel care a intermediat „afacerea”, aducând banii, a fost Peneoaşu, reţinut şi arestat la scurt timp după Băiculescu. Acuzaţi de luare de mită, respectiv de complicitate la această infracţiune, cei doi le-au cerut vineri magistraţilor Curţii de Apel să-i pună în libertate. Avocaţii au vorbit despre cercetarea făcută de judecători, care ar fi ajuns la final şi despre rezonanţa cazului care s-a cam stins, cerând ca inculpaţii să fie puşi în libertate după nouă luni de arest.
„Nu mai sunt primar, nu mai sunt ordonator de credite, nu mai pot comite infracţiuni. Am făcut o mănăstire din banii proprii, ca primar am construit grădiniţe şi şcoli. Sunt un om care poate fi pus în libertate sub control judiciar şi nu voi lua legătura cu nimeni, voi respecta toate condiţiile care mi se impun. Vreau să fiu liber. S-a făcut o asemănare între cazul meu şi cel al primarului Craiovei (Antonie Solomon, n.a.), dar şi cu alte cazuri, unde inculaţii sunt liberi”, a încheiat Băiculescu.
Ce nu se ştie este faptul că cei doi au fost la un pas de libertate în decembrie 2010, când Tribunalul le-a înlocuit măsura arestării cu cea a obligării de a nu părăsi ţara. La recurs, însă, decizia Tribunalului a fost anulată de cea a Curţii de Apel, unde s-a decis ca ei să rămână după gratii.
Interesant este că Băiculescu mai are o condamnare, tot pentru o corupţie din 2008, pe care a comis-o împreună cu viceprimarul de atunci al Brăhăşeştiului, Constantin Pascaru. El a primit 3 ani cu executare în penitenciar, iar Pascaru tot 3 ani, dar cu suspendare.

Autor: Maria Fabian
Sursa si foto: viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Eliberare respinsă pentru fostul primar al Brăhăşeştiului"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!