shopify
analytics tool

Ecologizare cu barca în Parcul Crâng

Ecologizare-Parcul-Crâng_tecuci.eu

24 de elevi de la clasele a XI-a şi a X-a ale Colegiului Naţional „Spiru Haret”, mobilizaţi şi coordonaţi de profesorul de geografie Cezar Iulian Ungan, au efectuat vineri la amiază o acţiune de ecologizare a suprafeţei lacului din Parcul Crâng. În perioada 2009-2011 elevii de la colegiul tecucean au colectat materiale reciclabile pentru care au primit suma de 12.635 lei. Din aceşti bani au fost achiziţionate o ambarcaţiune de aluminiu nescufundabilă, 8 veste, 10 greble, 10 lopeţi, o trusă sanitară omologată. Profesorul Ungan ne-a explicat că urmează să mai fie cumpărate 10 corturi. Vineri au fost utilizate toate obiectele achiziţionate, necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a unei acţiuni de ecologizare a suprafeţelor acvatice. În primă fază elevii au mers pe insulă pentru a lansa barca la apă, doi dintre ei (înlocuiţi ulterior de 4 colegi) efectuând acţiunea de ecologizare din ambarcaţiune (acomodarea cu ambarcaţiunea s-a făcut anterior pe Valea Siretului). Ceilalţi au curăţat timp de mai bine de o oră malurile lacului reuşind să umple 5 saci cu pet-uri/vechituri şi să strângă separat alte deşeuri. Profesorul Cezar Iulian Ungan şi elevii colegiului pregătesc o nouă acţiune de ecologizare aici şi în Parcul Insulei Cercetaşilor după perioada tezelor. Un scurt videoclip va fi postat AICI.

actiune-Ecologizare-Parcul-Crâng_tecuci.euEcologizare-Parcul-Crâng-din-Tecuci_tecuci.euEcologizare-in-Parcul-Crâng_tecuci.eu

2 Comments on "Ecologizare cu barca în Parcul Crâng"

  1. Felicitari copiilo si cadrului didactic care a reusit , iata , sa catalizeze energiile acestor tineri . Este un exemplu tonifiant care arata ca tinerii raspund pe masura acolo unde gasesc pasiune si daruire.Bravo!

  2. Prof. de geografie | 2 mai 2012 at 11:26 | Răspunde

    Felicitari domnului profesor Ungan pentru devotament si profesionalism in meseria de dascal. Este un exemplu pentru noi, cei care suntem la inceput de drum in cariera didactica. Avem foarte multe de invatat de la dansul. Multa sanatate si putere de munca.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!