shopify
analytics tool

Durerea de spate – cele mai noi şi moderne metode nechirurgicale de tratament

  • Tendinţa în lumea medicală la nivel mondial este aceea de a trata problemele spatelui (hernia de disc, spondiloza, discopatia…) prin terapii conservatoare, nechirurgicale, neinvazive
  • În cadrul clinicii COLOANA MEDICALĂ – cea mai nouă şi performantă clinică de vertebrologie şi ortopedie din Bucureşti – durerea de spate este abordată prin terapii personalizate care presupun decompresie şi mobilizare vertebrală, hidratarea discului vertebral, kinetoterapie, fizioterapie

Durerile de spate anunţă, de cele mai multe ori, o afecţiune a coloanei vertebrale care nu trebuie ignorată. Cea mai nouă şi performantă clinică de vertebrologie şi ortopedie din Bucureşti – Coloana Medicală – apelează la o abordare multidiscliplinară a durerii de spate şi oferă tratamente inovatoare şi personalizate pentru toate afecţiunile coloanei vertebrale.

IMG_4_Coloana Medicala

“Tendinţa în lumea medicală, la nivel mondial, este aceea de a trata problemele coloanei vertebrale prin terapii conservatoare, nechirurgicale, neinvazive. În cadrul clinicii „Coloana Medicală” practicăm şi noi aceste tipuri de tratamente inovatoare, care sunt realizate cu ajutorul aparatelor de top din domeniul fizioterapiei şi sub stricta supraveghere a personalului specializat. Aceste tratamente şi proceduri sunt folosite pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale precum hernia de disc, spondiloza, discopatia şi constau în: decompresia tridimensională electronică a coloanei vertebrale – cu ajutorul căreia hidratăm discurile intervertebrale şi creăm premisele vindecării lor – mobilizarea vertebrală – prin care deblocăm segmentele discovertebrale, redresăm microcirculaţia, reducem spasmele musculare şi contribuim la corectarea posturii – fizioterapia şi kinetoterapia – extrem de importante pentru întărirea musculaturii la nivelul spatelui. De asemenea, utilizăm medicaţie orală şi injectabilă în scop antiinflamator, analgezic, miorelaxant pentru reducerea durerii, pentru creşterea complianţei pacientului şi pentru a-l reintegra cât mai rapid în viaţa socială. La fel de importantă este şi terapia biologică de tip PRP (platelet rich plasma), de regenerare biologică, pe care o utilizăm pentru recuperarea şi pentru refacerea cât mai rapidă a discului intervertebral şi a ţesuturilor învecinate (muşchi, ligamente) de la nivelul coloanei vertebrale, cât şi pentru tot ceea ce înseamnă afecţiuni articulare (genunchi, gleznă, umăr, cot) şi musculoligamentare. Tratamentele sunt nedureroase, cu o toleranţă şi complianţă a pacientului extrem de bună”, a declarat dr. Vasile Druţă, medic primar ortopedie şi traumatologie, Manager General al clinicii “Coloana Medicală”.

IMG_1_Coloana Medicala

Specialiştii clinicii „Coloana Medicală” utilizează conceptul „back to school” sau „şcoala spatelui” prin care pacienţii şi toţi cei care vor să se ferească de problemele spatelui sunt învăţaţi reguli şi modalităţi de a-şi proteja spatele zi de zi, în scop profilactic şi terapeutic. Câteva reguli generale ar fi: evitarea sedentarismului, a poziţiilor fixe, vicioase, evitarea frigului, a aerului condiţionat, a curentului, a greutăţilor mari, practicarea exerciţiilor fizice.

În cadrul clinicii „Coloana Medicală” tratamentul durerii de spate este multimodal – funcţionând printr-o bună colaborare interdisciplinară a specialiştilor – şi personalizat, astfel încât fiecare pacient să beneficieze de întreaga aparatură tehnologică şi de cunoştinţe permanent conectate la tendinţele medicale moderne şi de actualitate.

IMG_3_Coloana Medicala

Despre “Coloana Medicală”

COLOANA MEDICALĂ este cea mai nouă şi performantă clinică de ortopedie şi vertebrologie din Bucureşti, unde sunt tratate nechirurgical probleme ale aparatului locomotor – bazin, membre superioare, membre inferioare – hernii de disc, dureri de spate, precum şi cauzele acestora.

Specialiştii noştri au peste 15 ani de experienţă în tratarea afecţunilor spatelui – de la simple dureri, până la discopatie, spondiloză, scolioză, cifoză, lombago, lombosciatică, spondilolistezis, maladia Scheuermann, hernia de disc în toate stadiile ei.

 

Contact:

Dr. Vasile Druţă, Manager General

contact@coloanamedicala.ro

0740 100 080

1 Comment on "Durerea de spate – cele mai noi şi moderne metode nechirurgicale de tratament"

  1. Trandafir de Tecuci | 16 ianuarie 2015 at 07:52 | Răspunde

    „Durerea noastra de spate” este alta. Ar trebui sa fie „durerea in spate”. Dar nu este. Starea deplorabila in care a ajuns Tecuciul datorita incompetentei manageriale a primarului si echipei sale ne da aceste dureri. Gropile din asfalt si din trotuare, gheata de pe sosele adevarat traseu off-road , festivismul desantat inutil … toate astea de dau dureri atroce. Ceea ce nu intelegem este ca am pierdut pe mana acestui primar 4 ani. Pe care nu-i mai castigam niciodata. Patru ani in care nu s-a pus o piatra in Tecuci. Vor plange copiii nostri peste ani si ne vor injura ca am acceptat aceasta guvernare total incompetenta. Este si un strigat adresat tecucenilor. Treziti-va! Atat timp cat nu se face nimic totul se devalorizeaza. Casele nu au pret, copiii pleaca, raman doar „ai lor” sa mai sufle praful de pe toba. Este deja mult prea tarziu. Alte localitati in jurul nostru infloresc sub niste primari care au inteles ca viitorul este al nostru impreuna cu ei nu separat.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!