shopify
analytics tool

Drumul expres Focşani-Galaţi-Constanţa, în linie dreaptă

Drumul-Galati-Braila

* Proiectul drumului expres care leagă Moldova de litoralul Mării Negre, iniţiat de Consiliul Judeţului Tulcea, este susţinut şi de judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila şi ConstanţaNicolae Bacalbaşa: „Orice investiţie este binevenită”


Ani întregi, judeţul Galaţi nu a înregistrat nici măcar o investiţie de amploare în infrastructură, bifând doar la nivel declarativ, în fiecare campanie electorală, câte un drum expres, aeroport şi un pod peste Dunăre. În aceste condiţii, proiectul tulcenilor privind realizarea drumului expres Focşani-Galaţi-Brăila-Tulcea-Constanţa ar reprezenta cu adevărat o „gură de oxigen” pentru judeţul nostru, ocolit de investitori, şi una dintre cele mai mari şanse oferite Galaţiului pentru a atrage investiţii la malul Dunării şi, implicit, pentru a se dezvolta. Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţului Tulcea, a transmis, zilele trecute, o adresă către Ministerul Transporturilor, în care a solicitat includerea proiectului drumului expres Focşani-Constanţa în strategia de dezvoltare a reţelei căilor rutiere din România.

„Un proiect prioritar pentru România”

În adresa transmisă Ministerului Transporturilor, preşedintele Consiliului Judeţului Tulcea a prezentat şi o analiză a situaţiei economico-sociale a judeţelor Tulcea, Vrancea, Galaţi, Brăila şi Constanţa, argumentând astfel importanţa proiectului pentru cele cinci judeţe din regiunea Sud-Est. „Întreaga regiune de Sud- Est a României este o zonă cu un potenţial de trafic ridicat, atât pentru mărfuri, cât şi pentru persoane. Amintim, în acest sens, faptul că această zonă dispune de numeroase obiective turistice regionale (litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Complexul lagunar Razim-Sinoe, Parcul Naţional Munţii Măcinului, Carpaţii de Curbură). Este de menţionat şi faptul că în această regiune există obiective economice regionale, cum ar fi platformele industriale, şantierele navale, porturile, giganţii industriali ArcelorMittal, Promex, Feral, Alum. O astfel de investiţie ar ajuta enorm economia judeţului Tulcea, o realizare extraordinară. Dacă acest drum va fi legat de principalele artere de circulaţie, dar şi cu punctul de trecere a frontierei de la Isaccea la Orlovka, atunci chiar putem discuta despre un proiect prioritar pentru România“, a precizat Horia Teodorescu.

Cu deschidere către porturi şi coridoare rutiere europene

În nota de fundamentare, conducerea Consiliului Judeţului Tulcea a mai precizat, printre altele, că realizarea drumului expres Focşani-Galaţi-Brăila-Tulcea-Constanţa… citeste intreg articolul

Sursa: viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Drumul expres Focşani-Galaţi-Constanţa, în linie dreaptă"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*