shopify
analytics tool

Drept la replică refuzat de ziarul Tecuceanul.ro

Constantin-Mesca-persoana-cu-handicap-Tecuci

Ziarul Tecuceanul, buletinul de presă al primăriei, plătit cu sume demne de luat în seamă, s-a transformat într-o măciucă a puterii. Acesta foloseşte angajaţii din primărie, funţionari pe posturi bine plătite, să se ocupe de filaj şi intimidări. „Tecuceanul” nu mai are nimic în comun cu presa şi cu deontologia profesională. Este departe de obiectivele ce au fost votate în Consiliul local. În „Tecuceanul” şi sateliţii săi lucrurile au luat-o de mult razna. Veţi găsi atacuri virulente la adresa unor tecuceni care nu sunt persoane publice, îndeosebi asupra contracandidaţilor primarului Ţuchel, denigrează firmele private şi manipulează opinia publică, face campanie electorală deşănţată  iubitului conducător şi nu în ultimul rând face publicitate mascată firmelor agreate de primar şi de consilierii locali.

Dar, nu veţi găsi, aşa cum era specificat în proiectul iniţial, documentele de la şedinţele Consiliului local pe care trebuie să le obţinem de parcă ar fi secrete de stat, rapoartele consilierilor locali, minutele şedintelor, rapoartele Curţii de conturi… etc. Ca să nu mai vorbim de calitatea articolelor… de parcă sunt scrise de un elev de clasa a IV-a. Vă promitem o analiză atentă a ziarului Tecuceanul pentru a demonstra cele afirmate.

Astăzi, pentru că ziarul Tecuceanul nu respectă nicio regulă de presă, ignorând normele legale, o să publicăm dreptul la replică ce ne-a fost trimis de Roşet Ionel Gioni (o poţi descărca de  AICI ) către publicaţia amintită. Punctul de plecare este ACEST articol.


Subsemnaţii Roşet Ionel Gioni, Meşca Constantin şi Grigore Maria Cristina, domiciliaţi în Tecuci, jud. Galaţi, în urma publicării în buletinul de presă editat de Primăria Municipiului Tecuci „Tecuceanul.ro” a articolului cu titlul „Victima unui primar Şmecher sau a profitorilor tecuceni?” postat în data de 3 iulie 2015, am constatat că imaginea ne-a fost prejudiciaţi de mulţimea de neadevăruri scrise în acest articol, fără a ni se acorda dreptul la replică după publicare.
Prin această adresă să vă cerem în mod oficial acest drept în baza Deciziei nr. 114 din 14 octombrie 2002 privind dreptul la replică şi rectificare cât şi a Legii 504/2002 a audiovizualului care garantează informarea corecţă a publicului.
Solicităm ca textul acestui document să fie publicat integral pe prima pagină a acestui buletin de presă editat de Primăria Municipiului Tecuci timp de 2 zile, aşa cum a fost publicat articolul denigrator la adresa noastră.

Acesta este textul integral al replicii noastre:

Dorim să vă informăm că acuzele cu privire la faptul că noi am profita de pe urma domnului Meşca Constantin sau a altor oameni, din articolul „Victima unui primar şmecher sau a profitorilor tecuceni?”
Postat în data de 3 iulie 2015 de către buletinul de presă editat de Primăria Municipiului Tecuci „Tecuceanul.ro” sunt neadevărate, acestea neputând fi dovedite în vreun fel, considerându-le un atac direct asupra imaginii noastre.

Tot ceea ce s-a vorbit la Antena 3 despre acţiunile şi nonacţiunile domnului primar Daniel Ţuchel şi a familiei acestuia se poate dovedi prin actele şi probele pe care le deţinem, tocmai de aceea atunci
când i s-a cerut dreptul la replică domnului primar nu a binevoit să-l dea, fiind în imposibilitatea de a contra argumenta aspectele pline de adevăr făcute publice cu ajutorul acestui post de televiziune.
Deasemenea cu privire la istoricul vieţii domnului Meşca Constantin este necesar să menţionăm că orice condamnat după ce îşi ispăşeşte pedeapsa este un om liber şi egal cu toţi ceilalţi, astfel din cele scrise în articol observându-se cum se se recurge la discriminare. Domnul primar nefiind la prima abatere de acest gen.

Tot prin minciuni şi dezinformare se aminteşte că domnul Meşca a fost abordat de către primarul Tecuciului şi ulterior a fost primit în audienţă la acesta.
În ceea ce priveşte aşa zisul ajutor benevol acordat de primarul Daniel Ţuchel domnului Meşca Constantin în anul 2012 vă înştiinţăm că domnul Meşca Constantin susţine că nu a fost chemat niciodată în audienţă de către domnul primar Ţuchel Daniel, mai mult, prin ordinul Primăriei Tecuci i s-a luat singurul loc unde se putea odihni, modul nr. 78 de la UM 01409 din Tabăra de sinistraţi din Tecuci,
Modul pe care în momentul de faţă nu îl foloseşte nimeni, dar pe care din păcate nu are bunăvoinţa să îl pună la dispoziţia unui amărât care nu are o locuinţă şi care a făcut cerere şi a depus un dosar în acest
sens acum mai bine de o lună şi jumătate.

Reaua-voinţă a primarului, însă, se poate observa şi din faptul că, prin intermediul verişorului său Ţuchel Viorel, i-a cerut domnului Meşca Constantin să anuleze împuternicirea notarială făcută cu Roşeţ şi îi promite că a doua zi îi va da un modul… în acest sens există martori dar exista şi o declaraţie a lui Meşca Constantin.

Pentru a demonta cu totul oberaţiile care se scriu în acest articol este necesar să amintim şi faptul că domnului Meşca Constantin nu i s-au făcut acte de identitate în 2012 de către domnul primar, întrucât acesta deţine şi astăzi un buletin vechi valabil pe o perioadă nelimitată, iar certificatul de naştere i-a fost făcut la cerere în luna mai 2015, cu ajutorul nostru. De altfel domnul director Manole de la Asistenla Socială susţine că l-a ajutat pe domnul Meşca găsindu-i un spaţiu de locuit în curtea unei doamne Maria şi făcându-i o pensie de 1064 lei, însă ne întrebăm cum a putut să facă aceste lucruri dacă domnul Meşca nu delinea certificat de naştere (în 2014, când am mers împreună cu domnul Meşca Constantin să îşi ia actele de la doamna Maria aceasta nu avea certificatul de naştere al acestuia) Şi din susţinerile domnului Meşca, acesta nu a văzut nici un ban şi nu a semnat nicăieri pentru primirea presupusei pensii?
De altfel pe data de 06.07.2015, adică la câteva zile după publicarea acestui articol, am mers personal la domnul Director Anghelina Viorel şi i-am comunicat despre articolul publicat, acesta a rămas foarte surprins.

S-au făcut afirmaţii în numele său fără ca el să confirme sau să infirme cele menţionate în articol…
Astfel Primăria Tecuci arată când interes dar ţi indiferenţă faţă de problema domnului Meşca Constantin, insă, de fapt se foloseşte de informaţii denaturate cu intenţia de al împroaşcă cu noroi atât pe cel amărât cât şi pe cei care urmăresc să-l ajute benevol şi care au îndrăznit să facă publice anumite aspecte grave cu referire la primarul Ţuchel Daniel şi la familia sa, fiind mai de grabă un gest de răzbunare.

Se susţine la un moment dat ca Roşet lonel şi Grigore Maria i-ar lua banii şi l-ar îndemna să cerşească pe Meşca Constantin… Aceste afirmaţii sunt total neadevărate şi manipulatoare, neavând nici o probă doveditoare în acest sens. Subliniem faptul că domnul Meşca îşi primeşte banii integral, noi doar îl ajutam să şi-i scoată întrucât acesta nu se pricepe să umble cu cardul, iar în această privinţă oricine îl poate întreba pe Meşca care este realitatea.

Vă facem cunoscut faptul că în cazul neprezentării în modul cerut şi în termenul legal a replicii noastre ne rezervăm dreptul de a ne adresa instituţiilor abilitate în acest sens, cu scopul de a repara imaginea ce ne-a fost prejudiciata în urma publicării acestor articole.

1 Comment on "Drept la replică refuzat de ziarul Tecuceanul.ro"

  1. Cred ca noul prim procuror al parchetului Tecuci ar trebui sa deschida o ancheta impotriva d-nei Alina Popa, care este angajata la primarie la departamentul fonduri europene, dar ea habar nu are cu ce se mananca treaba asta, deoarece se ocupa cu politia politica, si din ordinul primarului urmareste, filmeaza si fotografiaza, asa zisi duusmani ai primarului, iar in timpul liber o face pe ziaristul, si publica in Tecuceanul, fara se semneze, tot felul de abjectii. Domnul prim procuror ar trebui sa ancheteze si angajarile ilegale din primarie, unde tot felul de tepeni si slugi politice ale primarului sunt angajate doar pe hartie la diverse compartimente – investitii, juridic, finante, fonduri europene etc pe cand ele nu sunt pregatite sa desfasoare o astfel de activitate. Si sa mai verifice dl. prim procuror daca e legal sa nu inregistrezi in contabilitate zeci sute de facturi emise de societatile care presteaza servicii pentru primarie.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!