shopify
analytics tool

Dragoş Tarsia – nu va mai plăti impozit pe casă timp de şapte ani

Avocatul Dragos Tarsia, cunoscut pentru ca desfiintat la Curtea de Justitie a Uninii Europene taxa auto, si-a cerut in instanta dreptul de a nu mai plati impozit pe casa timp de sapte ani, pentru ca si-a reabilitat termic locuinta. Primaria Sibiu a refuzat sa ii acorde aceasta scutire de impozit, asa ca avocatul s-a adresat Justitiei si a castigat.

In cursul zilei de marti, 27 mai, Consiliul local Sibiu va adopta o hotarare special pentru cazul lui, astfel incat va fi scutit de la plata impozitului pe sapte ani, ceea ce inseamna mai bine de 10.000 de lei.

Ceea ce a facut Dragos Tarsia poate deveni un exemplu pentru toti romanii  interesati sa-si reabiliteze locuinta, fiind aproape trei ani de cand Codul fiscal ofera aceasta facilitate. Mai intai, Dragos Tarsia a realizat un audit energetic al casei. Apoi, in perioada aprilie – noiembrie 2011, pe baza indicatiilor din auditul energetic realizat de o persoana specializata a efectuat o serie de lucrari la casa: a izolat termic peretii exteriori, planseurile peste subsol si a inlocuit ferestrele si usile exterioare cu unele mai performante din punct de vedere energetic. “Subsecvent efectuarii acestor lucrari, imobilul a trecut din clasa D de eficienta energetica intr-o clasa superioara, clasa B“, a constatat si Curtea de Apel Alba Iulia.

Dupa ce si-a reabilitat termic casa, Dragos Tarsia a mai chemat inca o data un auditor energetic, care i-a confirmat printr-un nou certificat faptul ca, acum, casa ii este mai “eficienta”. Cu cele certificatul vechi, cel nou si dovada efectuarii lucrarilor, Tarsia s-a prezentat la Primarie pentru a cere sa  beneficieze de prevederile alineatului (8) al articolului 286 din Codul Fiscal.

PodTec - Piese utilaje

Consiliul local poate acorda scutire de la plata impozitului pe cladiri sau o reducere a acestuia pe o perioada de minimum 7 ani, cu incepere de la data de intai ianuarie a anului fiscal urmator finalizarii lucrarilor de reabilitare, pentru proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie“, se arata in prima parte a alineatului amintit.

Insa reprezentantii autoritatii locale au refuzat aceasta solicitare. “Au facut o interpretare abuziva a textului de lege, prin care au spus ca legislativul local doar «poate» acorda aceasta facilitate. Au interpretat legea ca un drept «potestativ» la indemana discretionara a municipalitatii. Or, cum am dovedit in instanta, aceasta interpretare nu poate fi una fondata, intrucat Consiliul Local Sibiu poate acorda aceasta facilitate daca sunt intrunite conditiile. Si nu la bunul lui plac. Astfel ca eu i-am obligat prin instanta, am suplinit consimtamantul partii recalcitrante – Municipiul Sibiu – si am obtinut aceasta facilitate, de a fi scutit de impozitul pe constructii pe o perioada de sapte ani”, declara acum avocatul Tarsia. … citeste intreg articolul

Sursa:

Fii tu primul care comentează on "Dragoş Tarsia – nu va mai plăti impozit pe casă timp de şapte ani"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!