shopify
analytics tool

„Dragă domnule ales…”

Eduard Finkelstain - primarul TecuciuluiConform site-ului www.domnuleprimar.ro, primarul Tecuciului, Eduard Finkelstein, este „la zi” cu răspunsurile faţă de cetăţeni, spre deosebire de primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae. Deşi nu a trecut jumătatea lunii, deja gălăţenii au început să asalteze primăria cu diverse întrebări şi/sau reclamaţii, postate pe adresa www.domnuleprimar.roDeja au fost înscrise 4 sesizări, însă pe probleme care erau la fel de „valabile” şi anul trecut: traseele mijloacelor de transport în comun, legislaţia care îi obligă pe proprietari la plata căldurii „radiate” prin conductele de termoficare, autorizaţiile de construcţie pentru termoizolarea locuinţelor şi asfaltarea unor străzi – Unirii, Suliţei, Gh. Doja. Cele patru sesizări (două, pe 3 ianuarie, una pe 5 ianuarie şi una pe 10 ianuarie) nu au  răspuns din partea Primăriei, care, potrivit legii, trebuie să trimită un răspuns în termen de 30 de zile… Însă nu doar cele patru sesizări nu au primit răspuns.  Potrivit topului realizat de acelaşi site, din cele 1.108 sesizări trimise „domnului primar” Dumitru Nicolae, numai 523 au primit răspuns, adică sesizărilor li s-a dat curs în procent de 47,2 la sută.
Cea mai veche sesizare adresată primarului datează din 12 decembrie 2005. Cetăţeanul care a sesizat întreba Primăria dacă există posibilitatea să transporte, contra cost, materiale reciclabile (sticlă, plastic) la societatea locală de salubritate. Întrebarea rămâne şi acum fără răspuns.
Spre deosebire de această situaţie, la Tecuci, lucrurile stau taman pe dos. Astfel, primarul Eduard Finkelstein a răspuns la toate cele 251 de sesizări trimise pe adresa primarului, din decembrie 2005 şi până în prezent, ultima sesizare fiind adresată pe data de 10 ianuarie.
De altfel, municipiul Tecuci este în topul naţional al primăriilor „integraliste”, care au răspuns în proporţie de 100 la sută la sesizări (alături de Gherla şi Cluj). Din acest punct de vedere, procentul de 47,2 la sută al primarului Galaţiului este unul slab.
Să nu disperăm însă! Nu mai puţin de 102 localităţi (din 173 înscrise pe acest site!) nu au binevoit să dea nici măcar un răspuns la sesizările primite pe adresa primarilor, deci, au un procent de răspunsuri de 0 la sută!

Autor: Maria Măndiţă – Viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "„Dragă domnule ales…”"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!