shopify
analytics tool

Două partide naţionaliste din Franţa şi Olanda au încheiat o alianţă „istorică” împotriva Uniunii Europene

Frontul Naţional, Marine Le Pen

*de prin Agerpress adunate şi-napoi la lume date…* În pofida evidentelor divergenţe de opinie asupra anumitor subiecte, iniţiatorii alianţei îşi doresc o coalizare a mişcărilor eurosceptice în scopul formării unui grup în Parlamentul European capabil să-şi facă auzită vocea pe continent, după alegerile din mai 2014, iar în acest fel să „elibereze” respectivele ţări ale Uniunii Europene.
„Astăzi este o zi istorică”, a declarat Marine Le Pen, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Haga alături de Wilders.
La rândul său, liderul extremei drepte olandeze a calificat UE drept un „stat nazist”, subliniind că încheierea alianţei marchează „începutul eliberării de acest monstru numit Bruxelles”. Wilders a spus că speră că şi alte partide „cu idei similare” se vor alătura acestei iniţiative, după alegeri.
„Noi, bătrâne naţiuni europene, obligate să cerem permisiunea Bruxelles-ului pentru orice (…) trebuie să regăsim suveranitatea teritorială, suveranitatea monetară, suveranitatea bugetară”, a spus şefa Frontului Naţional.
Întrebaţi de presă cum vor depăşi evidentele divergenţe de opinie pe anumite teme, Marine Le Pen, fiica fondatorului Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, a răspuns: „Nici într-o căsnicie nu este obligatoriu să gândim o mie la sută acelaşi lucru”.
La rândul său, Wilders, un pro-Israel convins, a declarat, întrebat ce crede despre antisemitismul lui Jean-Marie Le Pen: „Marine este şefa!”. Geert Wilders doreşte interzicerea Coranului pe care l-a comparat deja cu „Mein Kampf ul” lui Adolf Hitler.
În exteriorul parlamentului olandez, circa 20 de militanţi antifascişti au manifestat, agitând pancarte cu fotografia lui Marine Le Pen, tăiată pe diagonală cu o linie roşie, sau banderole pe care se putea citi „Haga împotriva rasismului”. „O alianţă ca aceasta mi se pare periculoasă”, a declarat pentru AFP Ewout van den Berg (26 ani), care s-a declarat a fi un socialist… Dacă numărul aleşilor eurosceptici va fi, fără nici o îndoială, mai mare de 25 de aleşi în urma alegerilor din mai 2014, nu este sigur dacă aceştia sunt capabili să se coalizeze deoarece extrema dreaptă europeană este puternic divizată…
Grupul preconizat de Le Pen şi Wilders ar putea include formaţiunea Vlaams Belang din Belgia, Liga Nordului din Italia, Alternativa pentru Germania (AfD) şi Partidul Libertăţii austriac, dar şi alte partide din Europa de Nord. Cei doi au exclus însă o asociere cu partidul ungar Jobbik şi cu alţi deputaţi naţionalişti slovaci, români şi bulgari, cu toţii acuzaţi de derivă rasistă.
Pentru a forma un grup politic în Parlamentul European este nevoie de 25 de deputaţi dintr-un total de 766, aleşi în cel puţin un sfert din statele membre ale UE. În prezent, Parlamentul European numără un grup de eurofobi, Europa Libertate Democraţie (EFD), condus de britanicul Nigel Farage şi care, nu au aderat la alianţa franco-olandeză.
Cu 32 de deputaţi, acest grup are o greutate politică neglijabilă, scrie AFP. Britanicii din UKIP, partidul lui Farage, care formează osatura grupului EFD, califică drept prea „extreme” anumite poziţii ale lui Geert Wilders.

NOTA NOASTRĂ :
Într-o Europă în care dezechilibrele social-economice şi de alte naturi sunt generate de grupurile de presiune politice care acţionează „la vedere” de la tribuna şi din culisele Parlamentului European, unele din partidele catalogate ca fiind „extremiste şi naţionaliste” ar putea deţine „cheia” reechilibrării raporturilor social-economice aflate în balans maxim…
Situaţia României este mai mult decât elocventă : instabilitatea economică şi neîncrederea populaţiei în politicienii care ne-au condus în această situaţie, ne-au transformat într-un popor pauper, de politicosceptici.
Paradoxal, românilor li se oferă ca „antidot” rapid şi nedureros pentru peste 95% din populaţie ( restul se înscriu în grupul „beneficiarilor” acţiunilor de jaf naţional organizat de către clasa pseudopoliticienilor, în ultimul sfert de secol…), Proiectul Legislativ Cetăţenesc al Constituţiei Cetăţenilor .
„Trecut” de Consiliul Legislativ şi publicat în Monitorul Oficial, textul Constituţiei Cetăţenilor este menţinut „la umbră” de către mass-media românească, aflată, în mod evident, în cârdăşie cu mai marii zilelor noastre, care nu vor să renunţe sub nici o formă, la privilegiile pe care şi le-au creat singuri, la adăpostul unui sistem legislativ.

DESTUL !
Într-o Europă care  încearcă să-şi regăsească  suveranitatea teritorială, suveranitatea monetară şi suveranitatea bugetară, un grup de cetăţeni români inimoşi, constituţi în Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor, oferă un text de Lege Fundamentală care poate revoluţiona viaţa comunităţilor europene, divizate de mari diferenţe economice,fără a renunţa la tradiţiile,obiceiurile  şi experienţa milenară de viaţă ale fiecăreia în parte.
Credem că o Alianţă cu unele din aceste formaţiuni politice şi civice europene, eurosceptice, animate de un naţionalism echilibrat, nu poate fi decât benefică pentru România şi pentru români. Important este să identificăm aceste partide şi formaţiuni …

2 Comments on "Două partide naţionaliste din Franţa şi Olanda au încheiat o alianţă „istorică” împotriva Uniunii Europene"

  1. Părerologul de Tecuci | 17 martie 2014 at 08:22 | Răspunde

    Bună ziua! Comentariile dumneavoastră, ca întotdeauna, dovedesc o înţelegere superioară a fenomenelor social-politice cu care ne confruntăm…Nu pot a nu reaminti că mişcările în spectrul politic-ideologic apropiat naţionalismului sunt diverse.Doresc să precizez faptul că, naţionalismul sănătos, echilibrat, fără xenofobie sau şovinism, fără interpretările de genul “ultra” cum au fost şi încă sunt, nazismul sau fascismul, pot fi de-a dreptul benefice pentru dezvoltarea unui popor.Să nu uităm faptul că, sentimentul naţionalist a condus la unificarea, crearea şi consolidarea Italiei, Germaniei şi chiar a României…

  2. Stimate Parerolog, ai dreptate in cele mai multe privinte. Starea Romaniei este disperata. Practic, nu mai are nimic: industria e desfiintata, invatamantul, sanatatea sunt la pamant etc, etc. Dar nu cred ca de disperare trebuie sa alunecam spre extremisti. Exista alte solutii, iata, solutia Cojocaru, Constitutia Cetatenilor pot fi salvatoare si nu cred ca acestea au legatura cu extremismul. Ele ar trebui sa fie in primul rand intelese si sustinute de partidele mai mici si mai noi, mai ales de societatea civila implicata. De fapt, nu cred ca la noi au existat partide extremiste, nu sunt in firea romanilor. Poate ca au fost unii lideri mai vocali si mai dezechilibrati, dar membrii de rand sunt oameni asezati.
    Stimate parerolog, mie imi venise la un moment dat ideea ca Legea Cojocaru este prea greu de inteles si mai ales de aplicat izolat, intr-o tara, in Romania. Ar avea mai multe sanse daca ea ar avea o sustinere si o lansaare internationala. Chiar daca nu se pune problema aplicarii acestei legi in tari care nu au suferit de spolierea poporului prin trecerea frauduloasa a avutului public in proprietatea unor cleptomani sprijiniti de stat, cel putin teoretic ar putea fi inteleasa si promovata. Totusi, nu cred ca partidele extremiste ar fi vectorul cel mai bun.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*