shopify
analytics tool

Doar 35,7% dintre elevii galateni au trecut examenul!

foto: adevarul.ro

Niciun liceu din Galaţi nu are promovabilitate de 100%, dar nu există nici licee ai căror elevi să fi picat „in corpore”. Rezultatele proaste (30% promovabilitate) sunt puse de către conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi pe seama camerelor web.  Rezultatele dezastruoase de la Bacalaureatul din acest an nu au ocolit Galaţiul. Dacă anul trecut, înainte de depunerea contestaţiilor promovabilitatea era undeva la aproximativ 50%, acum numărul celor promovaţi abia dacă a depăşit 30%.
Vezi aici lista rezultatelor
Surpriza vine dinspre liceele tehnologice, acolo unde procentele de promovabilitate sunt ceva mai mari faţă de anul trecut. Un exemplu este la „Gheorghe Asachi”, acolo unde anul trecut promovabilitatea a fost de 60,66%, iar anul acesta a depăşit 66%.
Vezi aici situaţia promovabilităţii la Galaţi
Există şi licee de elită care au căzut drastic în „clasamente”. Este vorba despre Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, acolo unde anul trecut 96% dintre candidaţi figurau drept „admişi”, anul acesta procentul acestora abia dacă a trecut de 60.
Nici CNVA-ul nu mai este „integralist”!
Tradiţia promovabilităţii „100%”, insituită de câţiva ani buni la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” s-a rupt şi ea anul acesta la cel mai slab Bacalaureat din ultimii 20 de ani. Cei câţiva respinşi care s-au regăsit pe listele prestigiosului colegiu gălăţean au coborât promovabilitatea la 97%.
„Camerele de luat vederi i-au inhibat pe mulţi elevi şi i-au ţinut vigilenţi pe supraveghetori. Procentul de promovabilitate este acum mai aproape de valoarea reală a elevului. Un examen de acest gen nu-l poţi lua decât dacă înveţi”, a concluzionat inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.
De altfel, influenţa camerelor de luat vederi din sălile de examen s-a văzut chiar şi de la sesiunea de toamna a Bacalaureatului trecut. În sălile în care aceste camere au existat, promovabilitatea a scăzut cu 10%.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu plâng de milă facultăţilor că nu vor avea candidaţi la admitere şi spun că Bacalaureatul începe, încet-încet, să devină practic adevăratul test de admitere la facultate!
Vox – Camerele de luat vederi i-au inhibat pe mulţi elevi şi i-au ţinut vigilenţi pe supraveghetori, Doruleţ Resmeriţă, inspector şcolar general.

Sursa: adevarul.ro
Foto: Cosmin Costache

7 Comments on "Doar 35,7% dintre elevii galateni au trecut examenul!"

 1. A fost mai bine sau nu ca au existat camere? Dumneavoastra ce credeti, v-ati simti confortabil stiind ca cineva va spioneaza orice gest , ca fiecare miscare ar putea fi interpretata drept tentativa de frauda? Cred ca era suficient ca supraveghetorii sa fie la fel de severi precum profesorii in timpul tezei.Poate ca ar fi mai bine ca subiectele sa fie mai mult logice si mai putin ,,tocite”, asa elevii ar fi incurajati sa gandeasca, sa se exprime corect, fluent, asa cum, de fapt, o vor face in viitor, daca vor succes. Oricum , au avut mult curaj si ii felicit pe toti cei care formeaza promotia de foc/ de sacrificiu. Succes pe viitor!

  • ALEXANDRU NAPOLEON VALENTIN | 4 iulie 2011 at 23:47 | Răspunde

   DOAMNA PROFESOARA VREAU SA VA TRANSMIT PE ACEASTA CALE CA ACESTE CAMERE DE SUPRAVEGHEAT SUNT SI IN SELGROS,METRO SI CELELALTE MAGAZINE SI NOI ELEVII CREDE-TI CA NE STRESEAZA ACELE CAMERE NU!AU FOST PUSE PE HOL SI NU CRED CA A STRESAT VREUN ELEV ASTA A FOST SPUSA ASA DE FATADA CA UN LUCRU NOU TREBUIE PUS SA FIE DISCUTAT SERIOS CUM A FOST SUBIECTUL CA ELEVII CHIPURILE AU FOST STRESA-TI DE CAMERE SI CHIAR PE VIITOR AS DORI SA EXISTE SI IN CLASELE DE EXAMEN DAR NU PERMITE MINSTERUL CA STRICAM CHIPURILE INTIMITATEA NOASTRA A ELEVILOR.SI SUNT ELEVI 65 PE TARA SI CEILALTI CARE AU LUAT BACALAUREATUL DE LA PRIMA SESIUNE SI INTREBA-TI ACEI ELEVI DACA AU FOST STRESATI DE CAMERE.VA ZIC EU NU SI STI-TI CE O SA VA RASPUNDE CA A FOST USOR SI NU IA INCOMODAT NOILE CAMERE.MULTUMESC!

 2. Totusi au axistat licee cu promovabilitatea 100%, dar la aceste licee nu au fost camere .Altfel dezastrul putea fi mult mai mare.

 3. CINE SINT PROFII DE MATE SI ROMANA DE LA LICEUL MAGISTERIUM DIN TECUCI ? NUMITII …Au luat taxe mari si ore…IOC .rusine sa le fie !!

 4. Mi-a luat ceva timp, dar a meritat si sper sa nu ma fi inselat, dar trebuie sa ne mandrim cu media cea mai mare pe judet. Proaspat absolventa, caci despre o fetita este vorba(chiar daca are 19 ani si sper sa nu se supere pe mine ca-i spun asa!) e tecuceanca de-a noastra, cea care ne-a bucurat cu medaliile si diplomele obtinute la olimpiadele nationale si internationale la care a participat.
  BRAVO, Gianina!
  FELICITARILE MELE, nici nu ma gandeam la un alt rezultat din partea ta. Ne-ai demonstrat ca numai AMBITIA si SERIOZITATEA, SARGUINTA si TENACITATEA de-a lungul celor opt ani(gimnaziu si liceu) pe care i-ai petrecut in aceasta unitate de invatamat au condus (negresit) catre acest rezultat : 9,98. Da, aceasta nota finala este rezultatul muncii ei de-a lungul celor opt ani de invatare, mai mult si tot mai mult, de la an la an isi dorea si mai mult de la ea.N-a vrut sa demonstreze nimanui nimic, decat siesi, intrebandu-se, probabil, cat de sus poate ajunge.
  Ai in fata ta un viitor frumos si sunt sigur ca vei alege cu inima ce vei dori sa urmezi mai departe. Deaceea nu-ti pot ura decat sa fii sanatoasa pentru a-ti putea implini visul.
  Desi nu te cunosc, ma faci mandru ca orasul nostru ti-a oferit tot ce-ai avut tu nevoie pentru a te educa.
  MULT SUCCES in continuare!

 5. o tecuceanca | 4 iulie 2011 at 09:29 | Răspunde

  A fost cel mai corect examen !Copiatul a fost la moda.
  De ani buni treneaza aceasta situatie si nimeni n-a avut curajul sa ia masuri. Ce interes aveau elevii sa invete? Vin la scoala
  cu masina personala, mai fac parte si din diferite partide….

 6. acesta este nivelul real al invatamantului romanesc, inclusiv al majoritatii celor care activeaza in el, incepand cu ministrul.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!