shopify
analytics tool

Doar 341 de elevi tecuceni au promovat BAC-ul

foto: ziuadecj.ro

În cadrul primei sesiuni a bacalaureatului, din anul şcolar 2010-2011, s-au prezentat la toate probele un număr de 1197 de elevi tecuceni, deşi s-au înscris 1285. Dintre ei doar 341 au reuşit să treacă examenul. Ponderea promovabilităţii la nivelul oraşului este de sub 30%, cea naţională fiind de 44,47%. La Colegiul Naţional “Spiru Haret” s-au înregistrat: 25 de medii între 9 şi 10; 74  între 8 şi 9; 49  între 7 şi 8; 25 de medii între 6 şi 7. Din cei  204 care au susţinut integral examenul, au promovat 173 iar 31 au fost respinşi. La Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş”, elevii au obţinut: 7 medii între 9 şi 10; 33 între 8 şi 9; 44 între 7 şi 8; 35 între 6 şi 7. Din cei 192 de elevi, au promovat 119, unul a fost eliminat, iar 72 nu au trecut examenul. La Colegiul Naţional de Economie şi Agricultură rezultatele au scos la iveală: o medie între 9 şi 10; o medie între 8 şi 9; 9 între 7 şi 8; 20  între 6 şi 7. Din cei 191 care au susţinut integral examenul de bacalaureat, 31 au reuşit să-l promoveze, unul a fost eliminat şi 159 respinşi. La Grupul Şcolar Industrial s-au înregistrat: 3 medii între 8 şi 9; 3  între 7 şi 8; 8 între 6 şi 7. Au existat 14 elevi care au promovat şi 233 de respinşi. Grupul Şcolar “Ovid Caledoniu” şi Liceul “Concord” au avut fiecare câte 2 elevi care au promovat şi 174 de respinşi. De asemenea au fost eliminaţi 4, respectiv 3 elevi din examen. La Liceul “Magisterum”, din cei 4 elevi care au susţinut integral BAC-ul, nu a promovat nimeni. Cele mai mari medii, la fiecare liceu, au aparţinut elevilor: Gianina Druţă – 9, 98 (Spiru Haret), Adina Simona Ioniţă – 9,85 (Calistrat Hogaş), Ana Maria Dumitrache – 9,1 (Colegiul de Agricultură), Ionela Iolanda Gherghelau – 8,41 (Industrial), Elena Irina Atomulesei – 8,23 (Concord), Ionica Ionelia Ilie – 7,11 (Ovid Caledoniu). Acestea sunt rezultatele înainte de contestaţii, care vor fi depuse în data de 4 iulie, pe 8 urmând să se afişeze eventualele modificări.

18 Comments on "Doar 341 de elevi tecuceni au promovat BAC-ul"

 1. DIn atatea persoane care s-au gasit sa comenteze, doar cativa stiu sa si scrie… Mai bine vedeti-va de oile voastre si nu mai comentati voi, mari filozofi!

 2. O prestatie deosebita a avut in schimb Gabriela Lazar o interpreta de muzica usoara din Tecuci, prezenta la festivalurile si spectacolele organizate de Casa de cultura .Ea este absolventa a liceului ”Spiru Haret” si a obtinut la bac media 9,35.

 3. O mare surpriza s-a inregistrat la Liceul ”Calistrat Hogas”, unde Cristian Briceanu, care cu putin timp in urma candida pentru titlul de liceeanul anului ,a picat la bac.

 4. Ce bine că “VERBA VOLANT”….mai nou Arun este invitat(nu ştiu dacă permanent) la radio local, iar în această dimineaţă ne-a fost servită o reţetă originală de grătar : CARNE RASOL…hm,ce grătar delicios!
  Ascultaţi emisiunea de dimineaţă, “până la zece trecute fix”, căci nici nu ştiţi ce pierdeţi!

 5. Draga Arun, se cunoaste ca te-ai apucat sa inveti la o varsta “purie”. Problema stii care este? Nu ai invatat nimic. Lasa bacalaureatul si mergi inainte cu partea artistica.

 6. Ce grea este “matematica limbii romane”…

 7. andrei dubai | 5 iulie 2011 at 16:30 | Răspunde

  Draga Alexandru Napoleon…nu trebuie sa pui cratime peste tot in propozitie sau fraze;nu intotdeauna e necesar….(“ati” ,”stiti”, se scriu legat ca un exemplu minor..ce sa mai zic de virgule care lipsesc cu desavarsire). Spui ca matematica e grea pentru tine,concentreaza-te si pe limba romana daca vrei sa promovezi . Suparati ar trebui sa fie parintii vostri care au dat bani grei sa-si pregateasca odraslele pentru “promovare”.Ma intreb ce dracu v-au invatat acesti profesori in particular la “pregatire”,daca nici macar de un 5 n-ati scos la matematica ,tinand cont ca un punct e din oficiu.
  Apoi ma intreb retoric cum dracu acesti profesori supraveghetori pot fi atat de inconstienti incat sa dea subiectele rezolvate la elevi(vezi cazuri actuale din mass media),iar in momentul in care au fost surprinsi de comisiile de supraveghere sa compromita “bietii elevi” pentru doi ani de acum incolo…In Germania exista un test care se face in astfel de cazuri-“Idioten Test”..poate ar trebui luat exemplu si la noi…

 8. In ceea ce priveste liceele astea particulare ,, fantome,, tip
  ,,Magisterum,, nu este de mirare ca nu a promovat BAC-ul niciun elev .Da- ti demisia domnule director , ce mai astepti?

 9. Parerea mea,(si sper sa nu ma criticati prea tare) este aceea ca nu este neaparat vina profesorului,ca nu a predat cum trebuie,sau vina parintelui ca a fost prea indulgent cu “odrasla” lui si nu l-a batut la cap sa invete,dar in ultimul rand chiar daca elevul ar fi trebuit sa invete,cre ca cea mai mare parte de vina o are “sistemul” in sine,pentru ca,pana acum la examenul de Bacalaureat se putea cu spaga,mai faceai o “cheta”, nu era monitorizat…asa ca elevii s’au lasat oarecum pe o ureche crezand ca inca se mai poate…asa ca eu sunt neutru,dar rusine sa le fie celor care ii condamna pe cei care nu au promovat,pt ca pe timpul lor au fost alte vremuri si nu cred ca toti au luat BAC-ul pe “drept”….STIMA

 10. Mai Arune stai prost tare cu limba romana , nu stiu daca ai sa iei bacul nici in 10 ani de acum incolo.

 11. titi melteanu | 5 iulie 2011 at 00:57 | Răspunde

  asa va trebuie,shaormarilor…numai cu gandul la “bemveuri” stati si toti ratatii din Tecuci care “fac ture de oras” sunt idolii vostri…de citit nu prea cititi ,decat poate etichetele de pe cutiile de beri.BRAVO FUNERIU

 12. Problema trebuie pusa altfel.Lipsa de exigenta manifestata de profesori in timpul celor 4 ani de liceu, face sa se ajunga la astfel de rezultate.Nu spune nimeni ca trebuie sa termine toti liceul.Listele afisate la licee sunt pline cu note de 2 si 3 la matematica. Ma intreb cum i-au trecut profesorii , pentru-ca mie greu sa cred ca la liceu stiau iar la bac au uitat dintr-o data.

 13. buna ma numesc arun sant din tecuci la ce se intanpla cu cesant in salile de bac lasa de dorit atitudine profesorilor sincer am dac bac anu asta la unu din liecie din tecuci una din i ce persoanele respective a sp asa a venit si asta sa dea bacul toti tigani dau bacul nu imi vine sa cred ce se intanpla in romania cu atitudine celor ce ne sant profesori e 8 ora de cand dau bacul nu imi este rusine sa spun ca am facut scoala mai tarziu am facut parte din proectul 2000+PLUS mai straduit sa termin 8 cl nu mam oprit aici mam inscris la lieceul industrial din tecuci am nimerit profesori care mau inteles din cei 35 de elevi unde eram nu mai rromi nu tigani cum sa adersa acea profesoara de la galati dupa ce am plecat din cl la 1.30 spunea ca cine si tiganul asta nui nimica azi voi ajunge la INSPECTORATUL SCOLAR si voi face si aderesa catre BIROUL CNCD CENTRUL NATONAL CONBATEREA DISCRIMINARI am dat acest comentariu plangand ptr ca intradevar pot spune ca puteam acele camere si atitudinea acelor 2 persone nu mia facut decat sa ies din clasa cu respect arun din tecuci rusine sa fie celor ce fac proecte pe imaginea rromilor in diferite scoli va las sa cautati mai multe detali despe mine pe google despre arun durancea din tecuci

 14. ALEXANDRU NAPOLEON VALENTIN | 4 iulie 2011 at 23:28 | Răspunde

  AS DORI SA VA SPUN CA IN CALITATE DE ELEV VOI SUSTINE PE ELEVI CU URMATORUL ARGUMENT SI ANUME:COLEGII MEI(IMI POT PERMITE SA SPUN)AU INVATAT DAR DIN ANUMITE EMOTII SPRE EXEMPLU MATEMATICA ESTE UN OBIECT PT. MINE FOARTE GREU ADEVARUL ESTE CA DACA NU AI PROFESOR LA CLASA IN CARE POATE SA ITI EXPLICE EXACT PE INTELESUL TAU DEJEABA MAI INVETI PERSONAL.DAR DUPA SITUATIA LA NIVEL NATIONAL SE VEDE CAT S-AU PREGATIT COLEGII MEI!SI VREAU SA FAC O PARANTEZA SI SA LAUD FOSTII COLEGI DE ANUL 4 DE LA SEMINARUL TEOLOGIC SFANTUL APOSTOL ANDREI-GALATI CARE ACESTI ELEVI AU MUNCIT DIN GREU SI TOTI ELEVII AU LUAT EXAMENUL CU NOTE MARI.FELICITARI LE TRANSMIT PE ACEASTA CALE DACA CITESC ACEST COMENTARIU!

 15. Vina este a elevilor.Dacă nu au invatat….profesorii nu ai nicio vina.Am dat si eu bacul akm 3 ani, si am invatat nu am copiat nimic, si dupa 3 ani de facultate va pot spune ca nu conteaza notele, conteaza ce ai in cap; nu te angajează nimeni pe baza mediei, ci pe ce stii tu sa faci, iar generatiile care vin….lasa de dorit. Imi pare rau pentru toti care au luat note mici, dar poate acesta este un semnal de alarma, de asta se duce tara de râpă. Mult succes!

 16. Da, o parte de vina o au elevii, poate si profesorii au partea lor, dar parintii ce cred , ei sunt victime sau vinovati ? Ei ofera exemplele de viata copiilor, astfel ca un comportament corect, onest , fara subterfugii indeamna elevul sa fie la randul sau corect. Toata goana dupa media de la bacalaureat va inceta doar atunci cand la toate facultatile se va organiza examen de admitere. Chiar si cele private pot da un examen, fie el si formal, astfel ca toti candidatii sa se pregateasca in liceu, mai mult, asa ca pe timpul parintilor lor. A, Marius, mai vorbim cand copilul dvs. va da un bac ,,demonstrativ”.

 17. VINA ESTE A ELEVILOR.NU LE PLACE CARTEA.S-AU INVATAT CU COPIATUL LA EXAMENE.

  • ALEXANDRU NAPOLEON VALENTIN | 4 iulie 2011 at 23:34 | Răspunde

   IMI PERMITE-TI SA VA SPUN DOMNULE MARIUS CA NOI ELEVII(AM DAT SI EU EXAMENE SI STIU CUM ESTE…..)LA EXAMENE NU S-A PUTUT COPIA ASTA E O PARERE PREA INCONSTIENTA CE USOR E SA SPUI ELEVII S-AU OBISNUIT CU COPIATUL?DE UNDE STI-TI DUMNEAVOASTRA CA S-A COPIAT CUMVA A-TI FOST PROFESR SUPRAVEGHETOR SI CUMVA A-TI LASAT ELEVII SA COPIEZE SI ACUM VA DA-TI PERSOANA NEVINOVATA?NU VA SUPARA-TI PE MINE!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!