shopify
analytics tool

Dinastie la primărie – VIDEO

Dinastie-la-primarie-Familia-Ţuchel


Comuna gălăţeană Ţepu este condusă de 12 ani de soţii Narcisa şi Daniel Gerhardt Ţuchel. Domnul a fost primar între 2004 şi 2012 (după care a ajuns primar al municipiului Tecuci), iar doamna este primăriţă în exerciţiu. Următorul candidat la primărie din amintita familie este Marian Ţuchel, fratele fostului primar şi cumnat al primăriţei.

Cu toate că funcţia de primar este una pentru care se organizează alegeri din patru în patru ani, iar votul este direct, în judeţul Galaţi există o comună în care se poate spune că aveam de-a face cu o adevărată dinastie, dat fiind că funcţia se transmite în familie.

În perioada 2004-2012, primar al comunei Ţepu a fost liberalul Daniel Gerhardt Ţuchel, care a fost propus în 2012 pentru primăria municipiului Tecuci, alegeri pe care, oarecum surprinzător (dat fiind că nu era, propriu-zis, un locuitor al oraşului), le-a şi câştigat.

Prin mutarea candidaturii lui Daniel Gerhardt Ţuchel la Tecuci, liberalii au propus-o ca primar la Ţepu pe soţia fostului primar, Narcisa Helena Ţuchel, care a câştigat, la rândul ei, scrutinul din 2012.

Însă lucrurile nu se opresc aici. La sfârşitul săptămânii trecute, PNL şi-a lansat candidaţii la alegerile locale din 2016, prilej cu care am aflat că Narcisa Ţuchel nu va mai candida (din motive personale) la un nou mandat de primar al comunei Ţepu, însă în locul ei va fi candidat un alt membru al „dinastiei”. Este vorba despre Marian Ţuchel, fratele soţului actualei primăriţe. În prezent, acesta ocupă postul de manager public al comunei, în urma unui concurs care a stârnit numeroase discuţii şi acuzaţii.

Sătenii din Ţepu, în marea lor majoritate, nu văd să existe vreo mare problemă cu această succesiune, pe care o consideră firească, pe principiul că toţi membrii familiei Ţuchel care le-au cerut votul sunt „oameni cu carte, care ştiu ce-i bine pentru sat”.

Acuzaţii de uzurpare de calităţi oficiale

Dincolo de modul cum a ajuns pe postul de manager public al comunei Ţepu (există o reclamaţie penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, însă răspunsul oamenilor legii întârzie), Marian Ţuchel este acuzat de o parte dintre săteni şi de uzurparea de calităţi oficiale.

Mai exact, în ultimele luni au apărut mai multe fotografii în care Marian Ţuchel apare la o serie de manifestări publice purtând eşarfa de tricoloră de primar, lucru care contravine prevederilor legale. Potrivit Legii nr. 215/2001 (articolul 62), singura persoană care are dreptul să poarte eşarfa respectivă este primarul ales, respectiv, în situaţii speciale, primarul interimar.

Şi acest caz a fost sesizat parchetului tecucean însă, de asemenea, procurorii nu au dat un răspuns.

Daniel Ţuchel vrea să continue la Tecuci

Dacă la Ţepu se încearcă o nouă „moştenire” a fotoliului de primar, în schimb Daniel Gerhard Ţuchel va candida la un nou mandat de primar la Tecuciului. Vă reamintim că acesta a fost, în urmă cu câţiva ani, protagonistul unei întâmplări controversate: şi-a adăugat prenumele Gerhard (urmând procedurile legale în acest sens) pentru a sublinia o ipotetică origine germană a familiei sale.

De altfel, presupusa origine germană (la care au fost ataşate deja ştiutele principii româneşti despre seriozitatea membrilor acestei naţiuni) a candidatului a fost ideea de bază a campaniei electorale pentru primăria Tecuciului, motiv pentru care contracandidaţii l-au acuzat de minciună şi manipulare.

Daniel Gerhard Ţuchel a respins însă toate acuzaţiile aduse, argumentând că arborele genealogic al familiei sale porneşte din jurul anului 1700, atunci când strămoşul lui german, pe nume Gerhardt Zuckel, s-a stabilit în Moldova.

Scris de  Costel Crângan
Sursa: adevarul.ro

6 Comments on "Dinastie la primărie – VIDEO"

 1. Tecucean get-beget | 1 februarie 2016 at 16:43 | Răspunde

  Cat tupeu si cata nesimtire sa ai ca sa afirmi ca povestea din spatele prenumelui
  tau este fabricata si ca ar fi PSD implicat in asta?
  E clar ca omu’ are serioase probleme psihice care necesita urgent control si spitalizare!
  Adica tu iti schimbi prenumele tau, al sotiei si ale fetelor pe cale administrativa, fara legatura cu celelalte rude din familie (tata, mama, frate) inducand lumea in eroare si invocand o descendenta straina si apoi afirmi ca au altii ceva cu tine!
  Chiar nu realizeaza penibilul situatiei?

 2. Taranul de oras cel mai [cenzurat – continut neadecvat].
  Dupa ce si-a batut joc de Tecuci si tecuceni,dupa ce a furat dupa bunul plac si si-a insusit abuziv cele mai valoroase terenuri cu ajutorul domnului Gradea mana lui dreapta, dupa ce a afirmat de cate ori a avut ocazia ca i se rupe p… de Tecuci si tecuceni acum teparul asta mai vrea iar sa candideze. Vedeti domnule primar tepar in loc de primarie sa nu ajungeti si dvs pe la ,,Beciul Domnesc,, unde noi tecucenii va uram sedere placuta si va transmitem k si noua ni se rupe p… de dvs.

 3. Băiat bun Marian, fratioru’. Si-a dus firma in insolventa, iar acum urmeaza Primarie Tepu!! Dai bataie, Mareaneeee!!!!

 4. Nici Dracu nu ii mai satura pe astia. Neam de hoti, golani, mincinosi patologici, batausi, sclavi ai banului. Sunt in stare sa omoare oameni ca sa le fie lor bine. Niste animale.

 5. Dinastie la Brutărie!

 6. Pe mine si familia mea m-a pacalit o singura data. Daca o vazut cineva postarea lui Cristi de pe facebook, cum ca toti smecheri din Tecuci au platit acum impozitul. Si mai are un singur dor (Dorinta) nema putirinta sa repare, Drumul de legatura gara sud – fabrica de paine, si alte strazi, sunt prea multe si il emotionez pe Cristi. Ca acum la moda nu mai e Dorel deja Cristi e smecherie. Prietene NE-AI ACRIT zilele, Smecherii au ramas smecherii.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!