shopify
analytics tool

Din ciclul: recunoaşte ziaristul tecucean (II)

Nina Popa - Tecuceanul
Alina-Popa-5

Nina Popa, proiecteaza eurotepean ziarul de partid

Marele Ziarist are şi un nume: Nina Popa. Angajat al Primăriei Tecuci (din februarie-martie 2012) la compartimentul Proiecte Europene dar cu “treabă” la ziarul Tecuceanul… Ce o recomandă să fie angajată în primărie? Vocea, talentul şi originea sănătoasă (din comuna Ţepu). A rătăcit pe traseul din presă locală: ziarul Imparţial, tecuci.eu, ProTecuci, InfoTecuci, ziarul Organul şi doar pentru o bucată de pâine (şi în sfîrşit la locul potrivit) a trecut “examinarea” şi s-a pus pe treabă la ziarul Tecuceanul. În perioada cât era angajată la ziarul InfoTecuci a beneficiat de sprijinul oferit de colegi să-şi rezolve câteva probleme personale, delicate, fără să fie condiţionată de vreun fel, sprijin care s-a intors către aceştia la modul cel mai ingrat. A scris în acea perioadă articole deranjante la adresa actualului primar. În acelaşi timp (conform informaţiilor şi dovezilor adunate) drept “mulţumire” aceasta spiona redacţia InfoTecuci în slujba actualului edil, ca persoană infiltrată. Odată ajuns la putere Daniel Ţuchel a recompensat-o numind-o redactor şef(!?) la ziarul Tecuceanul. Nu a reuşit niciodată să obţină acreditare de presă deoarece nu putea face dovadă de studii. Aşteptăm dreptul la replică şi poate ne trimite o scanare a acestei diplome la care face referire frecvent. Vă prezentăm mai jos două articole care arată deontologia profesională aflată în strictă obedienţă cu mâna care o plăteşte.

Alina-Popa-3

Ţucheladen a majorat tarifele deşeurilor cu 170%

Unul dintre proiectele de hotărâre din ședința extraordinară de zilele trecute, apărut pe ultima sută de metri, viza modificarea art.3 din HCL nr.14/03.08.2012 pentru aprobarea tarifelor depozitare deșeuri municipale. Practic proiectul le-a fost înmânat cu 5 minute înainte de ședință consilierilor pentru a nu avea timpul suficient să-l studieze, asta în primul rând. Avem expunerea de motive, semnată de primar dar lipsesc celelalte documente justificative, raportul comisiei de specialitate din Consiliul local, un document care trebuia parafat de Dan Trifan, punctul de vedere de la comisie, etc… s-a trecut „peste” tot să nu mai cunoască pleava “amănuntele” care duc la măriri în defavoarea cetățeanului.

”… tarifele depozitare deșeuri municipale de la 19.3 lei/mc la 59 lei/to, tarif fără TVA intră în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2012 “așa specifică expunerea de motive. Când să aibă timp consilierii să facă transformările din mc în to? Doar nu sunt matematicieni… A trecut proiectul că doar avem majoritate de USL (11) care sunt instruiți să voteze tot fără coment, dar nu știu ei ce au votat. Transformările aritmetice ne-au cam lăsat mască… majorarea la deșeuri menajere a crescut simțitor în proiectul semnat de Tatiana Blejeru și primarul Țuchel: cu 170%. Asta în condițiile în care anual ei trebuie să facă reducere cu 15% pentru că se face și recuperare/sortare/valorificare deșeuri.  Sursa: ziarul InfoTecuci – 28 august 2012, ora: 11:54

Care este adevărul din spatele prenumelui „Gerhardt” – Interviu cu primarul Daniel Gerhardt Ţuchel

În ultimele zile, adăugarea celui de-al doilea prenume al primarului Daniel Țuchel a fost subiect „cald” în mai multe apariții media, vehiculându-se că acest prenume, Gerhardt, a fost atuul câștigării alegerilor locale din 2012. Care este însă adevărul din spatele acestor articole şi ce l-a determinat pe primarul Daniel Ţuchel să-şi adauge încă un prenume? S-a vehiculat că tocmai adăugarea unui nou prenume a fost o „armă electorală” folosită în câștigarea alegerilor la Primăria Tecuci. Realitatea este, însă, că schimbarea prenumelui a avut loc în anul 2010, atunci când Țuchel era primar în comuna Țepu, neștiind că va candida la Tecuci în următorii ani, neexistând alianța USL pe atunci.
Într-un scurt interviu acordat publicației noastre, primarul Daniel Țuchel a explicat motivele care au stat la baza adăugării prenumelui.
Reporter: – A existat o controversă alimentată de presa locală și națională privind faptul că, în trecut, ați adăugat al doilea prenume, cum comentați acest lucru?
Daniel Țuchel: – E jenant că acesta este un subiect de presă, mai bine zis un cancan, cu toate mizeriile apărute, omițându-se că este o chestiune de familie, privată, personală. Este regretabil, subiectul este tratat greșit și exploatat politic și fals, de unii care „au luat bătaie” la alegerile din 2012.
Reporter: – Spuneți care este totuși explicația gestului pe care l-ați făcut.
Daniel Țuchel:  – Cererea mea a fost legitimă și justificată, îndreptățită, pentru că eu nu am schimbat numele de familie, Țuchel, care este de origine germanică, care o spune filologul, cercetătorul Iorgu Iordan în „Dicționarul de nume al Limbii Române”, în Pomerania – un teritoriu între Germania și Polonia, fost ducat al hohenzollernilor, fostă țară a cavalerilor teutoni, unde există și astăzi un județ Țuchel, un oraș Țuchel, o pădure Țuchel (rezervație naturală) și multe cătune cu acest nume.
Speculația care s-a făcut, că am schimbat numele, este mizerabilă. Adăugarea prenumelui Gerhardt s-a făcut în anul 2010, când eram primar în al doilea mandat, când nu știam că voi candida la Tecuci, când nu exista USL. Decizia luată împreună cu familia a fost rodul unei munci, cercetări, efectuate timp de zece ani (2000-2010). Cercetările au avut loc în Arhivele Naționale la București, arhivele din Chișinău, la biblioteca universității din Iași, în arhivele naționale din Galați și în multe din eparhiile și episcopiile din Moldova, pentru că serviciul de stare civilă a fost înființat în 1866. Sursa: ziarul Tecuceanul – 30 octombrie 2013

Aveţi dreptate domnule Ţuchel: NU EXISTA PRESĂ LA TECUCI.

25 Comments on "Din ciclul: recunoaşte ziaristul tecucean (II)"

 1. Daca primarul a acordat spor de obezitate, unui angajat, nu ar fi cazul sa li se acorde si spor de prostie?

 2. Primaria Tepu organizeza concurs. Tecuceni puteti sa va inscrieti la concurs, poate la Primaria Tepu aveti sanse. Va mutati cu chirie la Tepu. http://posturi.gov.ro/post/sef-serviciu-primaria-comunei-tepu-galati/

 3. Bai Tucal (Ţucal=oală de noapte DEX) mai lasa-ne cu concertele toata ziua,fa ceva pentru Tecuciul asta ca innotam in gunoaie ,avem strazi desfundate si caini cat cuprinde…fa ceva,fa un efort ,iesi pe strada sa te vada lumea ca noi nu mai stim de tine…arata-te Tucale sa-ti facem noi ceva concerte…poate te saturi.

  • Decat sa ne certam…mai bine cu Talisman sa cantam! :))
   Iar trei zile de „bairam” in Tecuci.Ce-i mai place edilului sa petreaca…n-ai mai vazut asa ceva.
   Eu inteleg de la gazeta pupinc…ista ca e un concert de binefacere DAR…cheltuieli cu electricitatea,curatenia,si cate or mai fi,timp de 3 zile tot banii cetateanului sunt.Nu mai vorbim si de discomfortul creat pentru soferi care iar trebuie sa ocoleasca centrul orasului pe stradutele adiacente care se blocheaza …etc,etc.
   Dom’ primar daca citesti comenturile pe aici vreau sa iti dau un sfat:pastreaza „bairamurile” pentru la iarna,sa vina cetatenii sa se incalzeasca dansand,ca in apartamentele pe care ai promis ca le anvelopezi gratuit,o sa fie frig.
   PS:saptamana trecuta a fost in parcul 1 Mai,saptamana asta in centru,saptamana viitoare stie cineva pe unde mai petrecem cu edilu’?

 4. Am vazut pe tecuceanul articolul despre Scoala Anghel Rugina. Observ ca doamna ,,redactora,, este pasionata de istorie, chiar daca nu stie ,, Cand s-a nascut Stefan Cel Mare,, Daca tot este vorba de istorie sa-i transmitem doamnei ,,redactora,, ca Internet se scrie cu I mare fiindca provine de la reteaua Intranet si mai departe poate cauta pe google, iar in relatiile oficiale se exprima cu dumnealui si nu dansul. Este vorba despre domnul director al Scolii Anghel Rugina Tucas Cornel si nu dansul.

 5. Cetățeanul planetar | 17 septembrie 2014 at 10:28 | Răspunde

  M-am amuzat copios. Tecuciul, adică zona Moldovei unde găștile, bisericuțele, mușcatul de cur al altuia, bârfa, prostia, fudulia, ipocrizia, snobismul și toate celelalte tare ale societății, prezente în proporție de 99% în această comună de căcat se datorează doar locuitorilor săi. În Tecuci trebuie să umbli cu masca de gaze pe figură pentru că nu se poate să nu dai peste unul care se sparge în bășini. Pentru proștii din Tecuci, a te sparge în bășini înseamnă a te da mare, a vorbi vorbe și a te crede că ești altceva decât o vită sclav a sistemului, cu acces mai facil sau mai greu la fânul oferit de stăpâni. Un oraș care a fost populat de către comuniști după anii `50 odată cu industrializarea cu oameni din mediul rural. Bineînțeles că de acolo nu au plecat oamenii gospodari ci majoritatea golani. După decembrie 1989 în loc ca locuitorii orașului să aibă grijă de comunitatea lor, să fie uniți, să se dezvolte, s-au apucat să fure cât mai mult, să se repeadă după foloase exact cum făceau golanii de la vârfurile țării. Noroc cu democrația asta care permite să te organizezi într-o gașcă de așa zis partid și care te legitimează să furi și să te îmbogățești. Într-un oraș unde locuitorii votează ca vitele în prostia lor, fără să aibă habar de ce votează, o să fie dezvoltare socio-economică atunci când tecucenii vor vedea primul OZN aterizând în fața primăriei. Oamenii care părăsesc orașul sunt în număr din ce în ce mai mare. În 2020 cred că orașul va trece la categoria de comună. Locuitori ai Tecuciului, săraci și bogați, proști și deștepți, nu uitați să vă mâncați între voi, să vă mușcați de cur unii pe alții, să suferiți de fudulie, pentru că va veni Mesia special pentru vitele din acest oraș să modernizeze localitatea. Așteptați să vină cineva să ia în stăpânire orașul ca să facă stăpânul cele necesare dezvoltării unei localități cu ajutorul sclavilor.

 6. Prea multa reclama pentru o „doamna” care a sarit din ziar in ziar pana si-a gasit interesul.
  Ca ai prioritate de angajare,cu sau fara studii,la primaria Tecuciului daca esti din regnul tapean…nu mai e nici un secret pentru nimeni.Asta e…nu murim cat mai are mandat un an si ceva edilu’…important e pe cine alegem dupa.

 7. prietenii orasului tecuci | 17 septembrie 2014 at 09:49 | Răspunde

  Tuchel Gerhardt-Daniel mai are un an si jumatate din mandatul de primar.
  Daca tecucenii s-ar respecta ar initia o GREVA FISCALA. Adica nu si-ar mai plati impozitele la primarie. In acest fel i-ar lasa cu gatul uscat pe tapeni. Tuchel Gerhardt-Daniel nu ar mai avea de unde fura.
  Luati atitudine: GREVA FISCALA ANTI TUCHEL!

  • Aveti posibilitatea sa va platiti impozitele pana la 30 iunie 2015, iar cu marea bonificatie de 10% pana la 31 martie. Puteti merge sa va platiti toti ori in ziua de 31 martie care vrea bonificatia de 10% , dar sa nu aveti amenzi restante, concesiune, inchiriere, taxa de habitat ca asa vrea edilul sau toata lumea in ziua de 30 iunie. Cine va grabeste? Vedeti ca bonificatia de 10% vo da numai din impozit, nu si din concesiune, chirie, taxa habitat si altele.

 8. am aruncat o privire pe facebokul aceste fâţe. mai toate pozele sunt facute in timpul orelor de program si chiar in birou. ce e la primarie parada modei? si dupa cum pozeaza pare ca are o obsesie… poate mai analizati personajul.

  • Upssss..!!! Pagina de Facebook „Alina Nina Popa” a fost stearsa. Cum ramane cu galeata de cuburi de gheata? A lasat-o pe Elena Dascalu fara micile placeri pe care si le afiseaza pe internet. Interesanta atitudinea unui profesor care ne „educa” copiii. Rusinicaaaa…!!!

 9. cat e salariul la Fonduri Europene? fiica mea are Master pe Fonduri Europene si nu si-a gasit de lucru la tecuci… accepta sa lucreze si pentru 700 de lei pe luna. Stie cineva vreuun loc de munca? avem mare nevoie…macar un loc de vanzatoare
  am fost la primarie dar nu am putut intra fiindca accesul la primar e blocat cu bariere si cu politisti

  • Draga Ioana Mardare, nu mai avem nevoie de profesionisti in administratie. La Tecuci concursurile sunt organizate fiindca asa spune legea. Fiica ta ar trebui mai bine sa plece din tara. La Primaria Tecuci, acum se angajeaza pe baza de buletin de Tepu. Angajati la fonduri europene la Primaria Tecuci sunt soferul Petrica, sotia soferului Petrica si jurnalista Nina Popa.
   Din pacate locurile la fonduri europene deja s-au ocupat.

 10. ar trebui ca acest ziar sa se numeasca Tăpeanul
  Este o rusine, o umilinta si o jignire la adresa tecucenilor
  acest ziar este scris de ţăpeni pentru a-i lauda pe ţăpeni
  acest ziar ne costa lunar cateva sute de milioane de lei
  vinovatul: puscariabilul Tuchel Daniel si gasca de paraziti hranita din munca tecucenilor

 11. Este revoltator. Cum sa angajezi o persoana fara studii la Fonduri Europene? doar ca este din tepu? din cate stiu de 3 ani nu s-a depus nicaieri nici un proiect pentru finantare.
  au ajuns tapenii sa-si bata joc de tecuceni in ultimul hal
  JOS TUCHEL! HUoooooooo!……. plecati de unde ati venit

 12. Trandafir de Tecuci | 17 septembrie 2014 at 07:20 | Răspunde

  Din ciclul „Duios Anastasia trecea…” marea ziarista a mai bubuit un titlu saptamana asta : „Soferita bauta accidentand participanti la trafic”!!! (wtf?).Incerc sa inteleg:in timp ce bea a accidentat paticipantii sau in timp ce-i accidenta dadea pe gat?Sau intai i-a accidentat si dupa aia s-a pus pe baut?Titlu de adevarat meserias in jurnalistica.Cel mai simplu ar fi sa faceti o descriere pe puncte a tot ce a promis Tuchel si n-a facut.Dupa aceea sa scrie ei -daca pot- un reportaj cu „marile realizari” ale celui mai slab primar din istoria Tecuciului.Aveti pliantele lui de campanie cu anvelopare,locuri de munca…Trebuie doar sa puneti NU in dreptul fiecarei promisiuni neonorate.Cum mai pot raspunde buchirii,popele,pohribii si alti tuchelieni?

  • A vorbi pe dos e tot o forma de intelectualism. Adica ce Nina nu poate sa fie si ea intelectuala? Daca nu vreti voi sa fim intelectuali, ne facem noi. Greseala ei si a altora este ca vor sa arate ca sunt si ei intelectuali si asa se exprima gresit. Daca s-ar exprima normal asa cum este ea, nua ti mai fi avut ce critica.

   • Trandafir de Tecuci | 17 septembrie 2014 at 12:44 | Răspunde

    Daca n-ar mai scrie deloc nu am mai avea ce critica.Atat timp cat scrie ce si cum scrie (daca astea sunt articole…) platita din banii mei am tot dreptul sa o critic.Nu va place , aveti dincolo stiri adevarate despre marete realizari si soferite „baute accidentand…” .

  • Doamneeeeee amintirile ma rascolesc ..numai rezist 😀 vaiiiiiiiiiiiiiiiiii cu z…a asta am facut clasele a noua si a zecea ca nu a luat treapta a doua la liceul agricol prin 1985 doamne fara sa vorbesc prostii pot spune ca fata asta era p….a clasei si fara rautate am s-o spun ca stand la internat mama la ce o….i a participat susnumita persoana …. vai doamne mi-e scarba sa-mi aduc aminte de persoana in cauza … dar au trecut ani si taranismul, nepotismul si ipocrizia au ajuns la putere si desteapta asta e mare redactor sef ????

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!