shopify
analytics tool

UPDATE: Din ciclul: recunoaşte ziaristul tecucean (I)

La sugestia comentatorului ce semneaza cu pseudonimul „cârcotaşul”, mai postam un articol al acestui mare ziarist.

Scrisoarea deschisă (din partea Primarului)

Vă prezentăm un comunicat de presă care a fost trimis astăzi de Primăria tecuceană, în jurul orelor 21, 21. Noi, o mînă de oameni care mîzgălim pe cele două site-uri locale şi un 3X1 la radio (vorbitor- angajat-director) o Doamne!… (mulţi am fost puţini mai suntem!), ţinem să informăm că primim zilnic comunicate de la primărie, de la toate instituţiile teritoriale, dar refuzăm să le facem publice întrucît ce-i mult strică… Acest mesaj, fiind semnat, parafat de edilul şef al urbei,  am considerat de bun augur să-l publicăm:

“Dragă mass-media locală,

Din păcate, nu m-am putut ţine de cuvînt privitor la demisia mea şi am revenit pe plaiurile mioritice din Republica delatecucu. Am fost forţat de împrejurări întrucît în Austria s-a extins sindromul vulpii turbate, chiar acolo, în mijlocul staţiunilor, pe pîrtiile excelente; de teama de a nu mă confrunta cu rabia am decis să las totul baltă şi să revin. Am fost înştiinţat de cei 2 consilierii de serviciu, de la cam. 17,  că revine şi gripa…şi nicăieri nu-i mai bine decît acasă la căldurică, un ceai fierbinte, sau la Pietricele cu un vin fiert. Bineînţeles că l-am adus  şi pe prietenul meu, <il capo d’ Raiffeisen bank > să poată cadrele didactice, funcţionarii primăriei să-şi poată scoate bănuţii, asta doar la insistenţa consilierului Oancă.

Am avut o colaborare foarte bună cu voi, aşa zisa presă care m-ai respiraţi din cînd în gînd, cînd nu vă sufocaţi de-a binelea de atîtea ştiri, evenimente, lucrări, contracte, etc,  pe care noi vi le semnalăm non+stop pentru difuzare. Nu înţeleg de ce nu aţi scris încă de marea lucrare care s-a realizat la parterul primăriei, de uşile rotative, de scannerele instalate, de gresia pe care patinezi, de faptul că se vor împărţi carduri-cartele pentru intrarea în instituţie doar a funcţionarilor, despre lucrările realizate sau stopate în teritoriu în cele 6 luni de mandat. Sunteţi atît de egoişti încît nu aţi scris că va fi concurs la spitalul tecucean pentru cele 40 de posturi disponibile, lăsînd totul în seama d.nei Ţocu, zbătîndu-se ’mneai pentru a găsi, cu chiu- cu vai ( wow ce parai…!), cîteva persoane disponibile. Nici nu  contează că a pus infirmiere pe post de asistente, care bolnav cunoaşte diferenţa…

Revenind la subiect… am decis că sunt încă multe de făcut şi nu dau cioara din mînă pe cea de pe gard! Am privit pe OTV tv cu cîteva seri în urmă pe cei 2 patrioţi, Oancă  şi Pohrib, i-am ascultat bine, mi-am băgat minţile în cap şi mi-am luat angajamentul să nu  lupt ilegal deoarece situaţia se acutizează, să nu îndrăznesc să m-ai dau lecţii funcţionarilor publici, consilierilor, fotoreporterilor în sala de şedinţe, să dau socoteală miliardelor dispărute, să dau curs promisiunilor făcute  electoratului. Şi ca să demonstrez că mă ţin de cuvînt…chiar din astă seară îmi voi soma soţia să renunţe la funcţia de primar al comunei Ţepu. Pe bune!  Ce, noi nu putem să trăim conform standardelor, să vieţuim doar cu un singur salar de primar? Deasemeni, date circumstanţele actuale, îmi iau angajamentul ca următorul concediu să îl planific pentru decembrie 2015. Să nu se mai comenteze că am 3 concedii în străinătate în doar 6 luni. În plus, fac ultima remarcă: nu am fost în concediu săptămînile trecute, din contră, am fost să conduc formaţia Fun Factory pe meleagurile natale. E iarnă, troiene, gheţuri, trebuia să-i conducă cineva.

Vă îmbrăţişez cu drag şi sper să avem şi-n acest an o colaborare la fel de bună ca pînă acum!

Primarul, Deniel Ţuchel

P.S.  Ataşez şi o foto în care puteţi vedea prin centrul oraşului, astăzi, o eoliană care circula tînără şi neliniştită, acaparînd urbea. Am rugat poliţiştii rutieri să o amendeze, să facem bani la buget. Cred că e o decizie înţeleaptă…astfel avem bănuţi să cumpărăm capete, colaci, vin roşu,  să le sfinţească preotul Ramfu, pe 24 ianuarie, aici, în faţă, la Cuza”.


Pentru că unii se dau de ceasul morţii că nu e presă în Tecuci, ori este doar când le convine, vă propunem un ciclu de articole ( iniţial cu autor necunoscut). Dumneavoastră încercaţi până la episodul următor să recunoaşteţi autorul.

N-ai cu cine bă… în oraşul ăsta!

Taman cînd se încingeau spiritele, cînd populimea tăia şi spînzura, cînd toţi erau 100% convinşi că al nostru primărel nu va ieşi în stradă să-l salute pe Cuza, şi din faţă; sperîndu-se că de frica iniţiatorilor referendumului de demisionare împotriva  ’mnealui nu o va face, am avut toţi din Republica de la tecucu o surpriză: una neplăcută. Daniel Ţuchel a catadicsit să iasă, chiar înainte de orele 11 fix. Curat-murdar coane Gerhardt, chiar nu aveai treabă prin birou, fostul edil Edi se juca pe calculator cînd se închidea în castelul de fildeş de la etajul 1, chiar nu poţi să intri pe diferite jocuri online?

Şi-a ’nceput de ieri să ningă, şi vremea s-a supărat că Ţuchel, Radovei  în hora mare-au intrat! Şi a tot viscolit… zăpada  picată din cer este sfîntă. Odată ce se aşează pe trotuare, şosele,  rămîne acolo: fix o lună. Nu se atinge nimeni de ea că-i cică ruptă din Rai, ca şi bătaia de altfel. Omătu-i mare, ne mîndrim că suntem tecuceni, ospitalitatea e punctul nostru forte: toţi în trafic azi vroiau să cunoască mamele, originile celuilat. Atîta curiozitate de arbore ginealogic n-am mai întîlnit de mult pe tărîmurile noastre, nici măcar la Ţepu.

CAR-Unirea-Tecuci-Repatriere-defunctiReclama ^

Aflu că un băiat de patron, mioritic leac, a fost condamnat la 2 ani întrucît a violat o fată în şcoală tecuceană, acum ceva ani. Era minor, acum nu mai este, dar s-a căpătuit cu 2 din 4. Tinere… măcar  de o duceai acasă sau undeva confortabil, la iarbă verde, dar s-o iubeşti în toaletă e deplasat: nu tu cafea, miros de parfum, chestii, ţigareta de după…

Mai aflu că poliţistele au fost supuse unor teste, în chestionarele lor trebuind să zică dacă şefii se dau la ele. Cin’ să dea  în Tecuciul asta ? Cică s-a pocăit de mult iar manechinul-poliţist  e solicitat dar nu se lasă dat nicicum. De s-ar fi făcut un astfel de chestionar şi la spital pe timpul lui am fi fost mîndri de oraşul nostru şi de eroi… aşa… n-ai cu cine!!!

P.S. Ceva mai devreme un coleg de breaslă mă informează că primarul Ţuchel vrea să-şi deschidă post de radio şi ziar. Degeaba! Dacă nu-i televiziune nu-i nimic! Alo, dl. primar, vin cu o propunere: dacă tot s-a închis OTV de ce nu îl cumpăraţi dv să mulţumiţi populimea? Luaţi-l la pachet, cu tot cu senzaţional!

Sursa:………….?   Autor: ………..?

În episodul al II-lea vă facem cunoscut numele marelui ziarist. Dar o să-i facem şi un update. Să fie de rating.

 

19 Comments on "UPDATE: Din ciclul: recunoaşte ziaristul tecucean (I)"

 1. Structura comunitatii umane nu mai are o singura categorie de indivizi in randurile ei, antreprenori/producatorilor si salariati, ci se infiripa un grup al bugetarilor (lucratori la STAT) si altul al „bagatorilor de seama in slujba comunitatii”
  In Romania sistemul economic se distinge prin proprietatea privată asupra factorilor de producție, precum și prin urmărirea profitului, în general pe o piață competitivă. Într-un sistem capitalist venitul provine din cel putin două surse: profit și salarii.Profitul este ceea ce se obține în urma deținerii controlului asupra mijloacelor de producție de către cei care dețin capitalul. Deseori profitul este folosit pentru dezvoltarea afacerii, ceea ce duce la crearea mai multor locuri de muncă și la creșterea economiei. Salariile sunt primite de către salariați (cei care oferă servicii firmelor, dar nu sunt proprietari). Salariații își primesc salariul conform contractului de muncă, indiferent dacă firma are profit sau pierdere.
  În concluzie, după cei 24 de ani de capitalism primitiv, consider că majoritatea cetăţenilor României nu au internalizat valorile capitalismului astfel încât să atingă o masă critică reformistă. Nici în straturile de jos ale societăţii, nici chiar printre elite. Așadar, iluzia capitalismului e o stare de fapt în România. Deși formal putem spune că acesta este prezent, fondul său rămâne încă un miraj si o necunoscuta in randul celor multi.
  Amu ati inteles….. cum e cu economia?

  P.S. : „Statul si egolatria turmei de C.O. Arimin”
  La demagog lucrurile stau cu totul astfel. Si el dispune de-o putere absoluta, caci si demagogii sunt toti tirani si gandirea lor e-o fraza, dar interesul statului nu este identic cu al lor propriu. Ei n-au absolut nici un interes ca masina guvernamentala sa functioneze exact si regulat; din contra, cu cit dezordinea si neclaritatea de idei va fi mai mare cu atit demagogul e mai sigur de-a ramine sus. Si demagogii sunt aproape toti viciosi, netrebnici, lasi ca si caracter si nerozi ca minte.

 2. Domnule EU, ati spus bine ceea ce ati comentat dar nu merita sa va coborati dumneavoastra la nivelul unui terchea berchea, manipulat si infectat de lozinci socialiste. Auzi la el : „noi nu vream sa desfasuram munca ce o faci tu, ca este o munca infractionala” …….. mai limitatule mental, munca noasta sustine 3,5 milioane de locuri de munca in privat si plateste salariile profesorilor, medicilor , pensiile parintilor tai, etc…
  Eticheta: Limitat Mental…. fara viziune de viata ….

  • Asa cum am precizat mai sus, antreprenor din asta poate sa fie oricine. Imi fac o firma, ma inscriu in partid si apoi imi fac abonament la banii statului. Uite asa iau banii de la stat si ii transfer in asa zisul mediu privat. Cica creez locuri de munca. Nu domnule, daca vrei sa fii antreprenor privat atunci demonstreza ca poti sa fii antreprenor privat. Nu transforma banii statului in bani privati, adica ii privatizezi spre tine. Daca ar fi un mediu concurential loial, in care s-ar organiza licitatii corecte, incat sa particpe la licitatii si societati din UE si fara sa fii inregimentat politic, atunci te consideri antreprenor privat. Deocamdata ca ei banii de la stat si ii transferi la tine, nu este antreprenor privat. eu nu am avut contracte cu statul si nici nu am nevoie. Imi merge foarte bine ca antreprenor corect si privat. Imi platesc obligatiile cater stat, fiindca sunt obligatii si nu optiuni. Nu ma intereseza cum sunt cheltuiti banii publici fiindca sunt institutii cu angajati care au obligatia a verifice cum imi sunt cheltuiti banii mei care prin plata au devenit banii statului.

 3. Raspuns pentru Florin : Toti cei care aduc injurii oamenilor care muncesc si pe care nici nu ii cunosc nu sunt altceva decat o adunatura de lipitori care traiesc pe spatele celor ce muncesc cu adevarat. Dar se va termina cumva si suptu’ asta si o sa mancati ce produceti, adica matreata si c____t. Va credeti smecheri daca il jigniti pe aceia care va sunt superiori si pot munci de 10 ori mai mult decat dumneavoastra si poate te multumesti cu salarii de 2-3 ori mai mari decat cei din privat care muncesc pe bune si va cara in spate – ia sa va vedem noi ce va faceti daca ne regionalizam / federalizam sau schimbam sistemul fiscal si va taiem macaroana. Sa va dam cu portia cum ne dati voi noua acum. Din ce o sa traiti? Lipitorilor !
  Hai ca m-ai plictisit deja, pa!

 4. Raspuns pt Florin? : Mai baiet cucuiet, inainte de a da jeturi de „voma” intelectuala transmise ca atare ca „folclor” cum ca „antreprenorii” sunt infractori, ca stau pe spatele vostru, mai intai sa va documentati va rog. Daca nu erau privatii si astia „infractori” , voi cum o ducea-ti acum. Mare parte din voi vorbesc din auzite, ca da bine sa ii injuri pe privati (mama lor de infractori). Pana una alta, injurati printre dinti, si veniti cu bocceluta mirosing a branza de la mami si de la tati, si le tufeti banii munciti, apoi va mironositi ca oaia la tuns.Din ceea ce afirmi reiese clar ca traiesti pe „spinarea cuiva” esti angajat la stat sau la privat. De asta tu nu suporti antreprenorii si consideri ca munca lor e doar infractionala????? Ceteste putin pe net si descopera ca 60000 de firme din Romania contribuie cu peste 90% din bugetul tarii in asa fel = TU, bugetarii, pensionarii, mamele in concediu de maternitate, alocatia copiilor, etc, etc sunt platite din banii acestia. Ti-ai pus vrodata intrebarea daca cei pe care ii blamezi TU nu ar mai plati lunar statului taxele si impozitele???? ……. in situatia asta statul nu va mai putea plati nimic; nici pensii nici salarii nici sutele de ajutoare sociale?
  Neata vrei sa te tragi de barneti cu mine, ca si cum noi suntem egali….. SURPRIZA noi nu suntem Egali, eu platesc anual miliarde statului din banii mei, din munca mea, din agoniseala mea si a parintilor mei…… TU cat platesti statului??? in afara de impozitul pe salar?? pe care una peste alta tot angajatorul il plateste……….
  Cand vei plati si tu din banii tai si din munca ta macar un miliard statului, atuncea ne putem trage de barneti amandoi……. dar pana atunci tot LIPITOARE vei fi si vei trai pe spatele statului sau a privatului……………

  • Spre mirarea da domnule antreprenor Eu asa cum te autointitulezi, si eu ca persoana lucrez tot in mediul privat, platesc taxe si impozite la stat. Diferenta mare intre mine si dumneata este ca eu nu sunt abonat la contracte cu statul, nu am luat niciodata bani de la stat si afacerea imi merge bine fara sa dau ,, ciuguleala,, pe la stat ca apoi s ama autotintitulez mare antreprenor privat. Domnule Eu, exista o mare diferenta intre antreprenorul privat care munceste in privat si castiga banii in mod corect din privat si acei antreprenori inregimentati politic ca sa aiba abonament la bugetul de stat. Acesti asa zisi antreprenori sunt cam penali.

   • Stiu si eu un antreprenor penal, adica abonat la banii bugetului local. Care acum are probleme cu DNA-ul, are mai multe afaceri inchise, bani confiscati etc Si toate i-se trag de la actualul edil al orasului.

 5. Mai Florin ….. batii campii, la fel si cei care au mizgilit articolul asta si se cred mari jurnalisti. Baiatul despre care vb a fost gasit nevinovat de instanta in toata facatura aceea, si a fost ACHITAT…. asa ca nu mai bate campii cu fantezii, mai bine pupal in dos „mocofane” ca sa te trezesti la realitate.
  LA MUNCA LIPITORILOR,

  • Raspuns pentru Eu. Prin expresia la munca lipitorilor, ai vurt de fapt sa spui la furat lipitorilor. Tine minte domnule EU, noi nu vream sa desfasuram munca ce o faci tu, ca este o munca infractionala.

 6. Ia uitati. S-a gandit tuchel sa isi faca trecere de pietoni ca in fata primariei in fata blocului? Ghiciti din ce cauza? Ca sa se limiteze viteza autoturismelor, dar sa se limiteze viteza in fata blocului sau ca nu cumva sa ii mai fie accidentat ronge roverul. Deci veti mai avea un damb in fata blocului la tuchel ca sa va invatati minte sa nu ii mai accindetanti roveru.
  http://tecuceanul.ro/wp-content/uploads/2014/09/Trecere-pietoni-Tecuci.jpg
  http://tecuceanul.ro/reamenajari-treceri-pietonale-si-parcari-taxi/

 7. Nino Diavolo D'angelo | 3 septembrie 2014 at 16:21 | Răspunde

  Titlu corect era: Recunoasteti ziaristul tecucean cu ciclu.

 8. eu stiu !ce sa spun !?.domnule admin va luati de o persoana nevinovata.nu am scris si nici nu am avut vreo legatura cu mizieria de infotecuci ,tecuceni,tecuci semnal .ma confundati.
  unia de aici, vad ca-si dau cu parerea despre vulcanizarea de langa lidl (si nu din fata Lidl),nu este a domnului de la acea banca ci a soacrei,confundam marfa cu ambalajul.
  aveam pretentii de la dumneavoastra si de la unii dintre cititori,dar cu stupoare vad ca sunt sobolani rosii .

 9. Vulcanizarea din fata Lidl a fost demolata. Era porprietatea domnului director de la volksbank.Ce spuneti oare Primarul sa aiba vreun interes in demolarea vulcanizarii? Sa fie vreo legatura intre noua intrare la Lidl si vulcanizarea demolata?

 10. Sa stiti ca domnul Primar este un om cinstit si corect. Si asta dovedeste ca i-a facut dosar penal tocmai colegului de partid, consilierul judetean Cristovici Viorel. Puteti verifica ca a fost trimis in judecata la Tribunalul Galati. Acuma domnul avocat Frincu il apara pe Cristovici. Puteti vedea dosarul 5321/324/2013. Asa ca nu mai spuneti voi de domnul Primar, ca asta demonstreaza ca este foarte corect si nu tine cont de nimeni.

 11. Este gresita informarea. Baiatul de patron a fost condamnat la 4 ani. La tribunal i s a dat 2 ani dar curtea superam i-a mai dat 2 ani. Deci in total 4 ani.

 12. E simplu, este inconfundabilă!
  Sursa? infotecuci.ro din 25 ianuarie 2013.
  Autor? Nina Popa, redactor-șef.
  Dar înaintea lor au fost încă două articole:
  1. ”Scrisoare deschisă, din partea Primarului” din 17.01.2013
  2. ”Bancul lunii ianuarie:Țuchel demisionează” din 12.01.2013
  Dacă le aveți în arhivă, postați-le stimate admin, sunt ”suculente”!
  Dar ce este cel mai important, în timp ce scria aceste materiale ducea și tratative de angajare în primărie(diabolică, parol!) și începând cu 01.02.2013 deja era angajată cu carte de muncă, dar după ce a susținut un examen foarte greu și a nimerit în primă fază la ”documente secrete” apoi cînd s-a modificat organigrama a fost mutată la fonduri europene, unde figurează și în ziua de azi.
  Atena??? Nu prea cred, nu e stilul ei.

  • Aceeiasi individa a mai scris un articol infect, plin de mizerii la adresa fostului director al Casei de Cultura, si al fostului primar.Poate il gasiti si il veti posta, ca sa vada lumea cu ce se ocupa tepeanca de la Tecuceanul.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!