shopify
analytics tool

Deturnare de fonduri si şantaj la Liceul Tehnologic Ovid Caledoniu Tecuci?

Deturnare-de-fonduri-Tecuci-Ovid-Caledoniu-Daniel-tuchel

Din ciclul „Primarul veghează la respectarea Legii” vă mai prezentăm un episod. UAT Tecuci a încercat să oblige directoarea Dorina Bejan la semnarea unui contract (18216/PJ/01.05/2015) propus de UAT Tecuci şi la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu”.

<< Daniel Ţuchel a afirmat că a primit promisiunea din partea inspectorului general că se va implica pentru medirea conflictului şi că, până luni (15.iun.2015), profesorii îşi vor primi banii. Primarul a încercat să explice că directoarea Dorina Bejan refuză să semneze contractul de management administrativ-financiar, motiv pentru care profesorii nu îşi pot primi salariile. Asta în ciuda faptului că Inspectoratul Şcolar a trimis o adresă prin care se spune clar că semnarea contractului nu este o condiţie obligatorie pentru primirea salariilor, pentru că Dorina Bejan este detaşată pe postul de conducere şi nu l-a obţinut prin concurs.>>

Întrebat despre clauza trecută în respectivul contract, întocmit de juriştii primăriei, conform căreia „contractul de management se suspendă în cazul în care împotriva directorului se formulează plângere penală de către organul ierarhic superior sau de către primar”, edilul a explicat că acestă clauză există şi în contractele educaţionale, pe care directorii le-au semnat cu ISJ Galaţi.

La o simplă comparaţie însă s-a constat că în contractele educaţionale încheiate cu ISJ, cuvântul „primar” nu era menţionat în respectiva clauză. Edilul a explicat că se consideră „organ ierarhic superior”, întrucât banii vin de la Primărie: „Există trei surse de finanţare: de bază, complementară şi suplimentară, şi toate trei fac parte din bugetul municipiului Tecuci”.

Pentru a crea o presiune asupra directorului Dorina Bejan şi a crea o stare de tensiune în liceu, primarul Daniel Ţuchel a procedat în dată de 03.06.2015, conform dispoziţiei de retragere nr 281/03.06.2015,  la retragerea sumelor de 137.463,00 lei şi respectiv 16.900 lei reprezentând cheltuielile salariale şi cheltuielile cu bunuri şi servicii.

Conform execuţiei conturilor din data de 02.06.2015 a liceului amintit sumele amintite mai sus existau deja în cont.

După emiterea dispoziţiei de retragere se constata că în data de 04.06.2015 conform extrasului de cont din trezoreriei Tecuci sumele de mai sus nu mai existau în cont.

Acţiunile întreprinse de primarul Daniel Ţuchel şi contabila şefa Nită Anca Angelica, pot fi încadrate ca infracţiuni de şantaj în formă scrisă în vederea determinării conducătorului unităţii de învăţământ pentru a semna un contract? Conflictul ar fi putut fi aplanat dacă se negocia cu profesionalism? Din câte cunoaştem există deja o acţiune penală legată de acest fapt. O să aflăm în curând cum vor hotăra instanţele de anchetă şi judecată.

Executia-contului-02.06.2015

Extras-de-cont-03.06.2015

Dispozitia 281/03.06.2015 de retragere a sumelor din contul liceului. 

Dispozitie-retragere-credite

Executia-contului-04.06.2015

Fii tu primul care comentează on "Deturnare de fonduri si şantaj la Liceul Tehnologic Ovid Caledoniu Tecuci?"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!