shopify
analytics tool

Despre naţionalismul şi euroscepticismul europenilor – II –

La propunerea doamnei Le Pen care vrea alianţa cu Ukip pentru dărâmarea „zidului Bruxelles-ului”,  britanicii refuză…  Liderul francez de extremă dreapta al Frontului Naţional, Marine Le Pen, a venit cu o propunere de unire a forţelor cu un alt partid extremist din Europa, Partidul britanic al Independenţei (Ukip), pentru a dărâma „zidul berlinez al Bruxelles-ului”.

Într-o declaraţie din sediul său din Paris, Le Pen a spus că Ukip are mult mai multe în comun cu Frontul Naţional decât ar vrea să recunoască. Însă liderul partidului britanic, Nigel Farage, a exclus orice alianţă, informează The Week.

„Nu intenţionăm să încheiem o înţelegere politică în orice punct cu Frontul Naţional Francez. Ca un partid strict non-rasist şi partizan al libertăţii, Ukip va ara propriul ogor în Europa, cu partide cu care suntem fericiţi să facem afaceri şi să ne împotrivim uniunii politice a Uniunii Europene”, a declarat Farage.

Le Pen, care şi-a unit forţele cu liderul olandez anti-islamic Geert Wilders, crede că Ukip evită o alianţă din cauza unor considerente electorale şi ar putea să revină asupra viitorului său.

„Ok, nu avem aceleaşi politici economice, dar ei împărăşesc punctul nostru de vedere asupra Uniunii Europene şi imigraţiei: toată lumea trebuie să îşi controleze graniţele, tehnocraţii europeni trebuie să dispară, Uniunea Sovietică europeană trebuie să se prabuşească, toţi trebuie să aibă aceeaşi monedă, politica lor economică şi să decidă în propria casă”, a precizat Marine Le Pen.

În actualul context, Frontul Naţional ar putea câştiga cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare din Franţa, având susţinerea a 24 la suta dintre alegători, potrivit sondajelor.
Nu putem să nu reamintim că, în concepţia Frontului National, deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, este o aberaţie

Partidul extremist francez este doar unul dintre cele câteva partide anti-imigraţie şi anti-UE care câştigă teren în Europa, unde mulţi şi-au pierdut încrederea în abilitatea Uniunii Europene de ajuta la repornirea economiilor cu probleme…

„Cum să îmbunătăţim Uniunea Europeană ? Făcând-o să se prăbuşească. Am dărâmat Zidul Berlinului. Vreau să dărâmăm zidul Bruxelles-ului. Aştept doar un lucru de la sistemul european şi acela este să explodeze”, a mai declarat liderul Frontului Naţional Francez.
NOTA NOASTRĂ :

După cum se vede şi “la case mai mari” decât ale politichiei noastre româneşti orgoliile naţionale duelează în defavoarea intereselor naţionale proprii …
Unii preferă să-şi lucreze singuri “ogorul”, altora le este destul de greu să-şi înfăptuiască, de unii singuri sau în grup restrâns, ceea ce şi-au propus.
Un lucru este, totuşi, clar : organizarea politică a Uniunii Europene este contestată din ce în ce mai puternic de reprezentanţii unor state cu “trecut” social-economic şi politic şi cu o istorie  revoluţionară care cântăresc foarte mult….
Lăsând  la o parte “curtea vecinilor “ europeni şi aruncând o privire în ograda noastră naţională, prin care bate, sinistrul vânt al organismelor financiare internaţionale, plină de glod şi cu gardurile prăbuşite, la modul în care propria noastră arhitectură statală influenţează ceea ce se întâmplă AICI de aproape un sfert de secol, mie, cel puţin, îmi este foarte clar faptul că, această arhitectură a devenit total nefuncţională, de-a dreptul hîdă…
Partidele Mari s-au compromise într-un mod groaznic, credibilitatea lor a murit de mult însă, sistemul legislativ cu care “s-au înarmat”, şi manipularea mediatică pe care o practică, ridicată la rang de artă mârşavă, le permit să-şi tîrâie leşul urât mirositor prin faţa electoratului roman probabil, încă, destui ani de acum înainte…dricul politic al Partidelor Mari le aruncă, din când în când, românilor creduli, bucăţi de colivă şi monezi ruginite de la propria lor înmormântare…
Într-o ţară şi pe un continent în care organisme internaţionale de genul F.M.I ului, fac şi desfac politici şi guverne, nelăsând popoarele să-şi hotărască singure soarta, dictându-le până şi preţul pâinii celei de toate zilele, eu, mujicul cetăţean, sunt din ce în ce mai convins că, o Mişcare Naţionalist-Moderată, fără accente extremiste, prezintă o alternativă viabilă de vieţuire şi convieţuire a fiecărei naţiuni europene.
Paradoxal, România, codaşa Europei la toate “sporturile” economice şi sociale, a ajuns în situaţia de a oferi, prin Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor, un model extrem de valoros de schimbare a arhitecturii statale atât pentru noi, românii, cât şi celorlate state ale Europei. Ce spun eu “un model extreme de valoros…”- este chiar singura variantă viabilă şi se numeşte, spre readucere aminte,  CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR !

1 Comment on "Despre naţionalismul şi euroscepticismul europenilor – II –"

  1. „Am facut treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti!” Oare nu avea dreptate Tutea? Un popor care se lasa incalecat de aceleasi jigodii de 25 de ani, care pune botul la toate balivernele si minciunile politrucilor? Avem drept exemplu orasul „nostru sau al lor”, Tecuci, unde idiotenia si prostia domina din primarie pana in orice curte. Cu toti am pus botul la balivernele lui Tuchel, pana si eu care am votat impotriva lui am crezut catusi de putin in promisiunile lui si iata unde am ajuns. Dragilor, nu o Europa dezbinata si in mana acestor „Vadimi” ne duce la o bunastare, ci o Europa Unita, poate sub alte forme, munca zilnica si simtul raspunderii. Priveste frate Parerolog la sud-coreeni, japonezi si chinezi ce fel muncesc si nu fac nazuri si cat de avansati sunt. Viitorul suna asa: ori facem o Uniune Euro-Asiatica impreuna cu Rusia post-putiniana, ori Asia va stapanii lumea in urmatoarele secole.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!