shopify
analytics tool

Deputatul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă, „mogulul” radiourilor din Tecuci şi Târgu Bujor

Laurentiu Chirvasuta

El a preluat de la PAF Media SRL Galaţi, firma familiei deputatului PSD Florin Pâslaru, licenţele Radio 1 pentru cele două oraşe

Consiliul Naţional Audiovizualului (CNA) a parafat relativ recent decizia prin care firma familiei deputatului PSD Florin Pâslaru, PAF Media SRL Galaţi, a cedat licenţele Radio 1 pentru Tecuci şi Târgu Bujor firmei Biocenter SRL Tecuci, firma familiei deputatului UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă, al cărei administrator este soţia deputatului, Rita Chirvăsuţă.

De fapt PAF Media SRL Galaţi, ai cărei asociaţi sunt cu procente de 50% soţia deputatului PSD, Valerica Pâslaru şi fiul acestuia, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, deţinea trei licenţe Radio 1 şi a cerut CNA cedarea tuturor acestor licenţe.

Cea mai importantă dintre aceste tranzacţii a fost preluarea licenţei Radio 1 Galaţi de către compania de telecomunicaţii RCS&RDS. La pachet cu cedarea licenţei audiovizuale a Radio 1 din Galaţi către RCS&RDS SA, firma familiei Pâslaru a solicitat CNA modificarea licenţei acestui post de radio şi schimbarea denumirii din Radio 1 în Pro FM, pentru a putea fi integrat în reţeaua Pro FM deţinută de RCS&RDS.

Totodată, societatea Paf Media SRL a solicitat CNA cedarea altor două licenţe de radio pe care le deţine pentru Radio 1, respectiv cele din Tecuci şi Targu-Bujor, către Biocenter SRL Tecuci, a familiei deputatului UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă.

Membrii CNA au amânat decizia, pentru că firma familiei Pâslaru a încălcat legea

Cedarea celor trei licenţe a fost aprobată cu greu, după ce iniţial decizia a fost amânată, pentru că în urma unei discuţii cu inspectorul de zonă care a monitorizat respectivele radiouri, membrii CNA au aflat că în cazul licenţelor de la Galaţi şi Târgu-Bujor emisia postului Radio 1 a fost întreruptă mai mult de 90 de zile, termenul legal acordat de Consiliu pentru nedifuzarea programului din motive tehnice.

Legislaţia audiovizualului prevede că, în cazul în care emisia nu este reluată după această perioadă de 90 de zile, CNA va retrage licenţa.

„Nu este un secret că societatea Paf Media a întâmpinat probleme financiare serioase în ultima perioadă, motiv pentru care au fost şi acele întreruperi de programe”, a declarat în şedinţă CNA Manuela Cazan, reprezentanta Radio 1.

Ea a precizat că, din cauza acestor probleme financiare, nu au putut fi achiziţionate echipamente pentru retehnologizarea Radio 1, motiv pentru care postul de radio a fost nevoit să îşi întrerupă emisia. Aceasta a mai spus că acţionarii Radio 1 Tecuci doresc să cesioneze cele trei licenţe pe care le deţin pentru că vor ca acest post de radio să funcţioneze în continuare.

 

Agentia imobiliara EXTREM din Tecuci

Manuela Cazan a mai spus că nu cunoaşte cu exactitate situaţia în ceea ce priveşte durata pentru care a fost întreruptă emisia Radio 1, în Galaţi şi Târgu-Bujor, solicitând CNA o amânare a discutării subiectului pentru a se informa şi pentru a prezenta Consiliului eventuale probe din care să reiasă că postul de radio nu şi-a întrerupt emisia mai mult de 90 de zile.

Ulterior, Manuela Cazan a depus la CNA trei CD-uri martor, din care, potrivit acesteia, reiese că postul de radio nu şi-a întrerupt emisia mai mult de 90 de zile. „Am făcut dovada faptului că postul a emis”, a spus Manuela Cazan.

Totuşi, unii membri ai CNA, între care Radu Herjeu şi Gabriel Tufeanu, au fost de părere că aceste CD-uri nu sunt o dovadă fermă că postul de radio a respectat legislaţia, având în vedere că inspectorul CNA a constatat că acesta şi-a întrerupt emisia mai mult de 90 de zile.

În cele din urmă, deputatul Chirvăsuţă a devenit „mogul”

În cele din urmă, cei mai mulţi membri ai CNA, respectiv Florin Gabrea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu, Radu Calin Cristea, au decis să ajute postul Radio 1 să funcţioneze în continuare, acceptând cedarea licenţelor, către RCS&RDS, respectiv Biocenter SRL. …citeste intreg articolul

Sursa: stiridegalati.ro

3 Comments on "Deputatul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă, „mogulul” radiourilor din Tecuci şi Târgu Bujor"

  1. Inca unul care sta pe voturile noastre de vreo 8 ani prin Parlament si n-a facut nimic nimic nimic pentru Tecuci.Mergeti fratilor si votati-l iar.Unul mai tanar si necorupt nu gasiti.Puneti-l iar pe teparul asta var cu Tuchel in ale furaciunilor sa stea coada de matura langa izmanarul ala cu are de primadona.Ar trebui interzisa bautura inainte de alegeri pentru ca altfel iar ne procopsim cu voturi pentru incompetentii si hotii astia.

  2. Da, da uitasem. Tecuciul are atatia parlamentari incat am uitat ca exista si asta. Si Chirvasuta a facut multe lucruri pentru Tecuci asa cum a facut si Toader si Butunoiu. Se vede ce a facut si la Mistral. Are casa construita in spate la Matrix. Asta a facut.

  3. Primarul ne spune in oficios ca vrea sa faca un muzeu al cartii, in cladirea in care acum se afla gradinita. Cine se va ocupa? O firma din Iasi – Pencraft SRL.Nu stiu cine se afla in spatele firmei, dar o sa aflam, sper sa nu fie aia care au facut si proiectul cu cartierul din zona unitatilor militare, cu modificarile din primarie, cu mutarea statui, cu programul primarului pana in anul 2020, s.a.m.d., care au costat Tecuciul zeci de miliarde, duse pe apa sambetei.Observati ca orice proiect, fie ca se pune in aplicare, fie ca ramane doar pe hartie, nu se face cu angajatii primariei. Acum 3 ani si jumatate , tepeanul ne spunea ca nu poate sa lucreze cu angajatii de atunci, si i-a schimbat in masa, aducand in Tecuci peste 200 de tepeni. Intrebarea e cu ce se ocupa acestia? Ca rezultatele sunt zero. Si in timpul asta tecucenii mor de foame, la propriu.

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!