shopify
analytics tool

De astăzi, comisia Ministerului Sănătăţii e la spitalul din Tecuci

Situaţie explozivă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci
   Trei reprezentanţi ai corpului de control al Ministerului Sănătăţii dar şi doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi unul al Consiliului Local Tecuci aceasta este componenţa comisiei mixte de control care începe de astăzi verificări la Spitalul Tecuci, acolo unde cadrele medicale au intrat joi într-un protest spontan, după ce nu şi-au primit nici banii şi erau obligaţi să facă faţă unei lipse mari de materiale sanitare. Duminică măcar partea cu materialele se reglementase. „S-a reglementat în acest moment cu materialele sanitare. Avem seringi şi perfutoare şi în cursul zilelor viitoare vom primi restanţa. Nu ştim ce se va întâmpla cu banii pe luna noiembrie, bani ce se încasează în decembrie”, a precizat dr. Camelia Secară.
   Primarul Daniel Tuchel a informat şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi că are de gând să meragă luni la Ministerul Sănătăţii pentru a rezolva problema banilor.
   Reamintim că spitalul Tecuci nu a mai putut plăti salariile după ce o firmă a pus poprire pe conturile spitalului.
„O soluţie ar fi ca Ministerul Sănătăţii să considere aceste datorii ale spitalului către firmă drept arierate şi atunci aşa s-ar mai uşura presiunea pe spital şi s-ar putea plăti salariile. Să vedem ce va decide Ministerul Sănătăţii. Deocamdată, până pe 10 decembrie, comisia mixtă de control trebuie să termine raportul a ceea ce a găsit la spitalul Tecuci”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Salariaţii au făcut plângere penală împotriva conducerii
Un grup de salariaţi ai Spitalului Anton Cincu din Tecuci au făcut vineri plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. Oamenii îi acuză pe cei din actula conducere a spitalului de abuz în serviciu, deoarece nu le-a plătit salariile. Plângerea va primi număr de ordine şi va fi trimisă spre cercetare la Poliţia Tecuci.

9 Comments on "De astăzi, comisia Ministerului Sănătăţii e la spitalul din Tecuci"

 1. Dovada ca primarul Tucal a mintit : Ordinul 1235 din 2003 al Ministerului de Finante! Salariile trebuiau platite in orice conditii! Primarul a stiur dar a manipulat ca sa obtina capital de imagine : „Ma zbat eu…managerul e prost…Teodoru si Secara au furat…pe cand eu sunt ingerul vostru pazitor!” trebuie tradus asa:indiferent sau mai cu seama in mod deosebit salariile trebuiau platite!
  Demisia primarului si a Negrului sunt deja istorie in punctul asta!

  • Şi ce e o noutate că domnul primar minte? Îşi bate joc de tecuceni şi de acei angajaţi. Iar managerul e pus acolo de umplutură la fel ca domnul viceprimar. Primarul conduce totul şi dirijează orice mişcare, iar demisia sau onoarea nu există în vocabularul domnului primar.

 2. compulsivo-pedantul gramatical al II-lea | 2 decembrie 2013 at 10:33 | Răspunde

  ”când vrei să NU rezolvi o problemă, înființezi comisii!” vorba unui filozof în viață!!
  1.) Îi sugerăm jurnalistei Romaniță să consulte dex-ul înainte de a-și posta articolele, dar mai ales să-și recitească materialele înainte de operația ”trimite” pe site-ul ziarului VLG. Nu trebuie să fii medic, nici măcar infirmieră ca să știi că varianta corectă este perfuzoare ; o fi ginecolog d-na Secară, dar nu cred că a spus ”perfutoare”!
  2.) Din partea CL Tecuci am înțeles de la ședința de sâmbătă că va face parte și un consilier local : d-na Cambanache sau dl. Andriuță. Păi, ce facem, intrăm în conflict de interese, noi în CA al Spitalului și tot noi ne autocontrolăm?
  3.) De ce-or fi făcut salariații plângere penală pentru neplata salariilor(sau întârzierea plății)când altă instituție controlează acest aspect de natură contractuală a muncii? De Inspectoratul Teritorial al Muncii or fi auzit? Ce fel de lider sindical și-au ales? Sau o dăm pe penal că sună greu? La rândul său ITM-ul sesizează organele penale dacă este cazul. Ce, mamei mele când n-a vrut patronul să-i dea salariul pe septembrie s-a dus fuga la Parchet? Nu, a fost la dl. Neamțu la ITM Tecuci și a scris o ”scrisorică”, iar patronul nici n-a apucat să fie invitat la biroul instituției că i-a și dat salariul mamei, plus c/v c.o. pe 2012. De amendă tot n-a scăpat patronul, însă.
  În rest, rezultatul controlului acestei comisii o să fie așa cum trebuie.

 3. Sper ca aceasta comisie sa fie lasata sa isi faca treaba.sa nu se bage fepeanul.ca in cazul curtii de. conturi.sa aflam cat a furat acest negru si gasca lui.

 4. O poezioara pentru Teodoru:
  Spune lupule ce-ai mancat?
  Ca te duc la spanzurat!

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!