shopify
analytics tool

Cum să te îmbogăţeşti de dragul poporului

Parlamentari voteaza

Parlamentari voteaza   Mandatul de parlamentar poate fi transformat cu uşurinţă într-o veritabilă fabrică de făcut bani. Nu există vreun exemplu de ales al neamului căruia să nu-i fi priit statutul de deputat sau de senator, iar declaraţiile de avere depuse la mijlocul anului stau mărturie în acest sens.
În rândul deputaţilor, democrat-liberala Carmen Axenie a fost ştearsă ca activitate parlamentară, în schimb conduce în clasamentul indemnizaţiilor cu suma de 72.396 lei. Pentru locul următor concurează Victor Paul Dobre (PNL) şi Mircea Toader (PDL), cu indemnizaţii de 66.060 lei şi, respectiv, 66.456 lei. În ceea ce-i priveşte pe senatori, de indemnizaţia cea mai mare a beneficiat Paul Ichim (PNL) – 60.456 lei, urmat de Marius Necula, care, înainte de a trece „de partea poporului”, a ridicat ca senator PDL 52.341 lei. Plutonul senatorial este încheiat la egalitate de Gheorghe Saghian (PSD) şi Laurenţiu Chirvăsuţă (fost pesedist, mai nou progresist), cu câte 50.784 lei.
Dar să nu credeţi cumva că parlamentarii stau numai în banii aceştia. Pentru că fac hatârul poporului şi vin (măcar din când în când) la lucrările Legislativului, aleşii primesc o diurnă de deplasare de 2 la sută/zi. O afacere este şi cazarea. Parlamentarii au de ales între a sta ca belferii în hotelurile de lux, caz în care toată distracţia costă statul între 2.000 – 3.500 euro pe lună, fie se mulţumesc cu un apartament închiriat, caz în care primesc 2.500 lei, bani în mână, pe care nu trebuie să justifice cum i-au cheltuit.

Afaceri şi familia politică
Cum o bucurie nu vine niciodată singură, unii parlamentari au dorit să-şi împartă privilegiile cu membrii familiei. Astfel, deputatul PSD Florin Pâslaru l-a uns consilier în cadrul propriului cabinet parlamentar de la Galaţi pe fiul său, Alexandru Pâslaru, slujbă pentru care, potrivit ANI, juniorul ar fi primit între 2009 şi 2011 suma de 21.662 lei. Dar să nu credeţi că, odată lansaţi pe scena politică, aleşii au rămas numai în salariul de parlamentar. Dan Nica, dincolo de deputăţie sau funcţia de ministru, a scos, numai anul trecut, dividende de 316.850 de lei de la SC Viticom SRL din localitatea de baştină, Panciu, ceea ce demonstrează că întoarcerea la rădăcini poate fi extrem de profitabilă… Nu o duce rău nici Viorel Ştefan, acţionar la grupul TTS, la Navrom Bac şi Navrom Reparaţii, ceea ce i-a adus anul trecut dividende de 736.034 de lei. Pentru a echilibra măcar în parte balanţa şi pentru a demonstra că politica-i politică şi afacerile sunt afaceri, Mircea Toader nu a avut nici o problemă în a mai scoate 55.795 lei de pe urma colaborării cu acelaşi TTS Group, sub umbrela căruia creşte Navrom Galaţi, dar şi afacerile unei societăţi de care nu este deloc străin, SC Transeuropa SA.
Interesul face legea
Dincolo de ceea ce se află la vedere, mai mult sau mai puţin neştiute sunt căile afacerilor la limita sau chiar dincolo de limita legii.   >>>citeste intreg articolul

Articol preluat de Pro Tecuci din cotidianul viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Cum să te îmbogăţeşti de dragul poporului"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*

error: Content is protected !!