shopify
analytics tool

Cum a ajuns Marius Stan în RĂZBOI cu primarul din Tecuci

Liberalii-Galateni-Dobre-Stan-Tuchel

O adresă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), prima şi a doua imagine din galeria foto de mai jos – n.a., a dus la declanşarea unui război pe faţă între primarul Galaţiului, Marius Stan şi primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel.

Care-i motivul discordiei? Fix la ora 11,59, în ziua de 21 noiembrie a.c., prin faxul Primăriei Tecuci a venit de la ANRP vestea care l-a lăsat tablou pe primarul Ţuchel. Scria negru pe alb: „Având în vedere solicitarea Primarului Municipiului Galaţi (Marius Stan, adică – n.r.), Corpul de Control al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor va desfăşura în perioada 25-27 noiembrie 2014 o acţiune de control privind respectarea dispoziţiilor legilor care au stat la baza reconstituirii drepturilor de proprietate în temeiul Legii nr.10/2001 şi a legii fondului funciar în judeţul Galaţi”.

Pus în faţa Corpului de Control, primarul Daniel Ţuchel n-a putut decât să se întrebe: „Ce treabă are la primarul din Galaţi cu administraţia din Tecuci? Că doar Marius Stan n-are nici o tutelă asupra Tecuciului, nici materială, nici administrativă!” Ţuchel a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Marius Stan, dar degeaba. „N-a răspuns. De ce? Ar fi trebuit să recunoască faptul că s-a băgat unde nu-i fierbe oala”, ne zice Ţuchel.

Pomelnicul retrocedărilor

Cu sau fără explicaţiile lui Marius Stan, primarul din Tecuci a dat „extemporal” la retrocedare în faţa Corpul de Control al ANRP. Iar cei de la centru, veniţi tocmai din buricul Guvernului, au solicitat să li se pună la dispoziţie ditamai pomelnicul: toate documentele care stat la baza emiterii dispoziţiilor de restituire în natură, actele ce au stat la baza emiterii dispoziţiilor de compensare în bunuri sau servicii, documentele administrative în baza cărora s-a stabilit ordinea de soluţionare a notificărilor şi, nu în ultimul rând, toate documentele care au stat la baza reconstituirii dreptului de proprietate în temeiul fondului funciar.

„Le-am scos pe toate şi le-am pus pe masă. Corpul de Control a făcut copii după toate documentele, s-a făcut un proces-verbal pe care l-am semnat cu toţii şi au plecat”, ne-a spus primarul Daniel Ţuchel. Ce anume căuta Corpul de Control al ANRP la Tecuci? Nimeni n-a dat nicio explicaţie… citeste intreg articolul

Sursa: Viata-libera.ro

error: Content is protected !!