shopify
analytics tool

Cui îi pasă de 300.000 de gălăţeni?

Parlamentari, nereprezentativiI-aţi votat uninominal, i-aţi trimis în Parlamentul României, deci aveţi tot dreptul să-i judecaţi pentru felul în care vă reprezintă interesele şi vă decid destinele în marea Casă a Poporului.
Din păcate, ieri, la votul moţiunii de cenzură, aproape 300.000 de cetăţeni cu drept de vot, din cei peste 600.000 câte suflete numără judeţul, nu au contat.
Ei nu au fost reprezentaţi în Parlamentul României pentru că aleşii lor – deputaţii PDL Mircea Toader, Carmen Axenie şi Mihail Boldea, senatorul PDL Marius Necula şi senatorul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă – au preferat să rămână pe scaune şi să se abţină de la vot.
Aşa au decis partidele lor, nu dumneavoastră, votanţii lor! Măsura a fost luată pe linie politică pentru a se evita posibile greşeli, neglijenţe sau „rebeliuni” din pricina cărora Guvernul Boc ar fi putut suferi. Să ne înţelegem bine, nu comentăm modul în care aceşti parlamentari au considerat moţiunea, nici opţiunea lor pro sau contra ei.
Ceea ce ne interesează este reprezentarea noastră prin votul lor. Vot care ne demonstrează rostul lor în Parlament. Dacă nu votează, ce mai caută acolo? Ce-ar fi dacă medicii s-ar duce în sălile de operaţii şi n-ar deschide bolnavii, profesorii ar sta degeaba în clase, vânzătorii ar refuza să îşi vândă produsele?
Cei cinci parlamentari gălăţeni şi-au negat ieri rolul şi rostul lor de aleşi ai noştri prin refuzul de a vota.
Cei mai ghinionişti dintre gălăţeni, precum cei din nord-vestul judeţului şi din nord-vestul municipiului Galaţi au avut parte de o dublă nereprezentare, pentru că nici senatorii şi nici deputaţii din colegiilor lor nu au votat.
Şi ca să fie situaţia clară, vă prezentăm, pe colegii cetăţenii care, în ziua moţiunii, nu au contat pentru nimeni, nefiind reprezentaţi. Am pus la socoteală cifrele referitoare la populaţie din 2008, de la votul uninominal.
Colegiul nr. 2
Nu mai puţin de 72.872 de oameni (din care 62.415 cu drept de vot) din oraşul Tecuci şi comunele Cosmeşti, Cudalbi, Matca şi Movileni arondaţi Colegiului de deputat nr. 2 nu fost reprezentaţi ieri în Parlament pentru că alesul lor, Mircea Toader, s-a abţinut de la vot.

Colegiul nr. 3
Cele 62.227 de suflete (50.818 cu drept de vot) care îşi duc zilele în localităţile Barcea, Costache Negri, Drăgăneşti, Fundeni, Griviţa, Iveşti, Lieşti, Pechea şi Umbrăreşti sunt în Colegiul de deputat nr. 3, fiind, ieri,  (ne)reprezentaţi în Parlament de Carmen Axenie  …citeste intreg articolul
Autor: Anca Melinte – viata-libera.ro

Fii tu primul care comentează on "Cui îi pasă de 300.000 de gălăţeni?"

Fii sociabil! Scrie şi tu un comentariu.

Your email address will not be published.


*


*